Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Brzdy EBC a desky green stuff

upravené vozy :)
Odpovědět
Zpráva
Autor
Corleone2309

Brzdy EBC a desky green stuff

#1 Příspěvek od Corleone2309 »

Ahoj prosim o zkusenosti s kotouci ebc ultimax a deskami ebc green stuff pripadne red stuff. Bylo by to na bmw e91 2006. Chtel bych zvysit stavajici brzdny ucinnek. Moc diky za jakekoliv zkusenosti. Pripadne zkusenosti s jinymi brzdnymi sadami.
Popp

Re: Brzdy EBC a desky green stuff

#2 Příspěvek od Popp »

Ahoj, ja používam vždy
Sport brzdové kotuče Zimmermann a brzdové dosky EBC Red Stuff.

Zimmermann preto lebo som ich nikdy neskrutil a ani mi nikdy neurobili žiadny problem.
EBC RS preto lebo znesú vysokú teplotu a BMW je predsa trošku tažšie auto a vedšinou ked to rozkotulam tak je potreba brzdit aktivne.
Hlavne najazdím dost moc km a kola su minimalne špinavé, zadky skoro vobec.

Momentálne mám e39 540i touring, som remeselník takže toho vždy vezem viac, denne najazdím tak 250km v priemere a super.

Manželka má e39 540i saloon a tu je to iste, manželka najazdí zase pre zmenu tak 200km za mesiac.

Tuto kombinaciu som mal aj na e61 530d a taktiež super, manželka na 330ci atd...

A zase tuto istu kombinaciu budem dávat na X5 e53 4.6is, teraz su tam od povodneho majitela TA Tech a dosky brembo a zadok píska a predok je skruteny ako svina, nehovoriac otom že snou zatial nejazdíme a den za dnom vidím ako tie kotuče hrdzavejú.

Cena za kotuče je uplne smiešna, dosky su sice drahšie ale stoji to zato, píšeš že chceš zlepšit brzdny účinok tak ti doporučujem vymenit aj hadičky, ja vždy ked kúpim BMW tak mením hned brzdy a hadice, tie davam Schmiedmann, logicky aj uplne nova kapalina.
Corleone2309

#3 Příspěvek od Corleone2309 »

Moc děkuji za názor zimermany jsou taky v hledáčku. Označení sport je pro vrtané? Nebo ty jsou jiné? U vrtaných jsem někde četl, že praskají okolo těch děr? S tím zkušenosti nemáš?
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od MattyX Moderátor »

ano, sporty jsou vrtané. Praskají velmi často, tak jako většina vrtaných kotoučů...
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Popp

#5 Příspěvek od Popp »

Používam iba tento typ kotúčou, nikdy mi nepraskli ani sa inak nepoškodili.
Corleone2309

Brzdový set BMW 330D

#6 Příspěvek od Corleone2309 »

Ahoj kluci po delší době oživím jelikož už je to aktuální docela fest. Prvně jsem chtěl jít cestou origo BMW ale cena mě zabila :D (cca 13000/předek desky a kotouče). Vyzkouším tedy zimmermanny v tom mám už jasno. Vyjdou dosti levněji. A teď ohledně destiček buď EBC red stuff což má odzkoušený klučina z příspěvku výše, nebo s deskami ferodo DS performance. A teď jaký je rozdíl mezi DS 2000 a DS 2500 mimo to že 2500 je citelně dražší? Narazil jsem na netu na tuto variantu, že je ověřená a funguje. Má někdo zkušenost i s těmi ferodo performance?

Díky moc za poznatky
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od MattyX Moderátor »

DS 2000 a DS performance je jedna a ta samá směs ;)
DS 2500 je už spíše závodní směs , o tom jak funguje - spíše nefunguje (dle mého skromného názoru) a proto ta vyšší cenová relace...
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Odpovědět