Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW E60 530d Vybíjení baterie

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Ondris

BMW E60 530d Vybíjení baterie

#1 Příspěvek od Ondris »

Čus, řeším teď problém s mojí E60 530d 2004/5.

Delší dobu po ránu se mi rozsvítí kontrolky, auto chytne na drc, ale ujedu cca 2km po městě a automat skočí do "nouzáku," vše se vypne a poté chcípne. Myslel jsem, že je KO baterka, tak jsem koupil novou 100Ah, nechal nakódovat ( šla nakódovat prý jedině 80, nebo 110),tak nakódoval 110, prý to nevadí. Jenže na druhý den přijdu k autu, nastartuju a zase po 2km na křižovatce mi vyskočí kontrolka slabé baterie a po chvíli chcípne. Tak jsem zkoušel přes noc odpojit PLUS kontakt, ale vybíjela se stejně.
Jezdím ve městě a jednou týdně cca 300km,tak by se měla dobít. Ale nová baterie při klasickém odběru by měla vydržet delší dobu ne?
Alternátor byl kontrolován a prý dobíjí, ale vše nasvědčuje tomu, že auto čerpá z nabité baterky a nejspíše jí nedobíjí a proto vydrží pár startů, pár popojíždění po městě, večer odpojím baterii, ráno ji zapojím - auto chytne, ale po pár minutách vyskočí červená baterka a auto chcípne - odpojím baterii a nasadím druhou nabitou a vše funguje a normálně, ale zase pár popojíždění a baterka je zase na druhý den i po odpojení KO.
Nevíte, nebo nemáte někdo zkušenost s podobným problémem, nebo typ, co by mohlo vybíjet baterii?
Diky!
mgfcarcz

Re: BMW E60 530d Vybíjení baterie

#2 Příspěvek od mgfcarcz »

Zkusit připojit na pořádnou diagnostiku, dost často odchází ukostřovací kabel na baterii v kufru, je na něm nějaké čidlo. Jinak u mého modelu lze ve skrytém menu sledovat dobíjení.
Ondris

Re: BMW E60 530d Vybíjení baterie

#3 Příspěvek od Ondris »

mgfcarcz píše:Zkusit připojit na pořádnou diagnostiku, dost často odchází ukostřovací kabel na baterii v kufru, je na něm nějaké čidlo. Jinak u mého modelu lze ve skrytém menu sledovat dobíjení.
Zkusím si najít jak se dostanu do skrytého menu, teď je auto u autoelektrikáře, tak uvidím. Ale alternátor byl měřen a prý je OK.
Odpovědět