Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

320D E90 Automat Problem ?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
wot111

320D E90 Automat Problem ?

#1 Příspěvek od wot111 »

Mam automat prvy krat a kratko tak neviem ci spravne funguje, vsade citam ze ked je automat ok tak radi plynule, no ja ked idem citim trocha trhnutie hlavne ked pomaly zrychlujem, je to pri kazdom stupni mozno piaty a siesty stupen necitit, jednoducho keby som sa nepozeral na otacky motora a nepocul zvuk motora viem ze auto preradilo od 1- po 4-5 stupen.....je to ok ? Bo zatial som siel len na multitronicu a to je ina prevodovka tam necitit nic ide ozaj plynulo...
andree182

Re: 320D E90 Automat Problem ?

#2 Příspěvek od andree182 »

Multitronic je typu "CVT", to je fakt nieco uplne ine ako klasicka automaticka prevodovka (kde je hydromenic + planetove prevody) - takze jej chovanie sa neda moc porovnat... Mozno tak klasicky 3 stupnovy automat, alebo cisty hydromenic v Koenigsegg Regera by sa mohli chovat "pocitovo" dost podobne :)

Minimalne medzi 3-6 stupnom by to malo radit skoro nepostrehnutelne, ale aj medzi 1-3 by to asi vacsinou malo byt len "jemne zosupnutie" pri preradovani. Ak ti to vyslovene kopne (ze citit naraz, pripadne to zacne klzat (vyrazne stupnu otacky) a na zlomky sekundy strati auto tah), urcite to daj skontrolovat. Moze to byt trebars prkotina typu malo oleja (ak mas nejaku netesnost) - ale rovnako i opotrebovany hydromenic, solenoid ci spojkove kotuce. Vid napr. http://suvik.cz/clanky/poruchy-automati ... dovek.html ...

Kazdopadne cim dlhsie to nechas vyhnit, tym viac sa ti moze prevodovka poskodit a samozrejme ze vo vysledku neusetris...
wot111

Re: 320D E90 Automat Problem ?

#3 Příspěvek od wot111 »

Pozrel by som sa na tu hladinu oleja len neviem ako na to, Hladinu oleja v prevodovke som kontroloval zatial len na manualy :)
Odpovědět