Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E60 výměna baterie v klíči
E60 výměna baterie v klíči
ahoj, je nutné po výměně baterie v klíči (diamantovym) naprogramovat/spárovat klíč s auťákem?
Díky
Díky
-
- Člen Klubu
Re: E60 výměna baterie v klíči
Taky mě přestal jeden key dálkovat. Odemyká a startuje.
Mě se pomalu ale jistě zkracovala vzdálenost, kdy klíček odemkl, nebo zamkl auto. Jen mě zajímá, jestli je nutné znovu naprogramovat klíč s autem 

-
- Člen Klubu
Tzv. napárovat dálku?
No to mě zajímá taky, včera jsem zrovna našel návod jak na to.
Myslím, že je KO baterka, druhej klíč normal dálkuje. Ale rád bych to nechal zkontrolovat než pošlu na výměnu.. Nedá se nějak někde změřit bez vyndání nakolik baterie uhynula?

Myslím, že je KO baterka, druhej klíč normal dálkuje. Ale rád bych to nechal zkontrolovat než pošlu na výměnu.. Nedá se nějak někde změřit bez vyndání nakolik baterie uhynula?
máš někde odkaz na napárování na E60? 
Ja jsem rovnou klíč otevřel a objednal baterku, nechal vyměnit. teď zjišťuju napárování.

Ja jsem rovnou klíč otevřel a objednal baterku, nechal vyměnit. teď zjišťuju napárování.
baterka měla cca 2.1V po vyndání z klíče.
-
- Člen Klubu
A na tu výměnu bat. jsi to posílal někam do Prahy?
No asi to byl postup na E39. Na E60 zdá se nemusí. Tohle by mohlo pomoct:
http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.p ... %A1n%C3%AD
No asi to byl postup na E39. Na E60 zdá se nemusí. Tohle by mohlo pomoct:
http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.p ... %A1n%C3%AD
hmm, vypadá to, že u E60 se nepáruje, tak jako tomu bylo u E46, E39... :/
-
- Člen Klubu
A co nová baterka nefachá? Měnil sis diamant <pičaklíč> sám ? 

nefacha. Jde o to, že jsem měl k autu 2x klíč (diamant).
U jednoho z nich nefungoval centrál už od začátku, co jsem auto koupil, no, a tenhle klíč jsem rozdělal a nechal vyměnit baterku za novou. Jenže klíč stále nefunguje, proto mě napadlo, jestli není třeba tento klíč spárovat...
Jinak začal jsem druhý klíč řešit až když se mi začala zkracovat vzdálenost dálkového ovládání u druhého klíče, který fungoval bez problému.
Baterku mi měnil jeden elektrikář z práce, dle návodu na YT
U jednoho z nich nefungoval centrál už od začátku, co jsem auto koupil, no, a tenhle klíč jsem rozdělal a nechal vyměnit baterku za novou. Jenže klíč stále nefunguje, proto mě napadlo, jestli není třeba tento klíč spárovat...
Jinak začal jsem druhý klíč řešit až když se mi začala zkracovat vzdálenost dálkového ovládání u druhého klíče, který fungoval bez problému.
Baterku mi měnil jeden elektrikář z práce, dle návodu na YT

pokud klíč startuje tak po výměně baterie stačí s nim nastartovat a on by se měl po stratu sám s autem spárovat
Zkoušel někdo nabít baterku v klíči nějakou bezdrátovou nabíječkou na telefon?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
U G11 to normalne tak delam. Vetsinou zapominam davat klic do nabijecio mista a kdyz to zacne upozornovat, tak to hodim na nabijecku z mobilu.
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Většina nabíječek má snímání - něco ve stylu NFC, takže nabíjí jen pokud rozpozná "to správné" zařízení na sobě. Proto obvykle funguje spíš nabíjení na stojánku pro el. kartáček na zuby, který absolutně nic neřeší a prostě nabíjí.Vlasta píše:Zkoušel někdo nabít baterku v klíči nějakou bezdrátovou nabíječkou na telefon?
- Itchythefirst
Zkousel jsem jen tak pro prdel, ale nejde to z nekolika duvodu:Vlasta píše:Zkoušel někdo nabít baterku v klíči nějakou bezdrátovou nabíječkou na telefon?
1) U chytre nabijecky musi probehnou hadnshake mezi nabijeckou a nabijenym zarizenim, pokud neprobehne, nic se nenabiji. Toto u klicku neprobehne.
2) Hloupe nabijecky jako treba ta na zubni kartacek nefunguji, protoze aby prenos mel nejakou nenulovou ucinnost, musi byt vysilac a prijimac naladen na pokud mozno co nejblizsi (idealne stejnou) frekvenci z nejakeho velmi uzkeho pasma. Toto zda se, ze nebyl pripad jedineho kartacku, co jsem zkousel. Klicek ani po tydnu nejevil znamky jakehokoli nabiti.
3) Po tech letech uz muze byt akumulator v klicku na vyhozeni a k dobijeni nemusi dochazet ani v aute.
Chtel jsem si udelat domaci nabijecku klicku z vyrabovane civky a jednotky, co se o nabijeni klicku stara v aute, ale vse vyresil Falcon vymenou akamulatoru v klickach