Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW F10

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
StanleY_
Kontaktovat uživatele:

BMW F10

#1 Příspěvek od StanleY_ »

Čau klubáci, asi to tu už bylo, za to se dopředu omlouvám.

Otázka zní: Je BMW F10 opravdu tak hrozné auto, kvalitou, zpracovaní interieru, motorem?
Po výměně několika zpráv se zdejším členem, mě utvrdil v tom že tahle generace 5er, se nepovedla (
F10 bych vynechal, pětky všeobecně jsou dost poruchově, vybírej mezi F01 a F30
motorizaci idealně N54, N55, tzn 335i, 740i.) poz. 7 řadu vynechme, to je na mě moc...

Rozhodl jsem se jet podívat na F30 do Brna 335i, po recenzích jsem byl nadšený z motoru v kombinaci s 8 stupňovým automatem. (https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/ ... oFrom=list)
Auto bylo zklamáním, nebylo o něj pečováno od pohledu, pan majitel si s nim jezdil kdy chtěl, aktuálně má 122tis./km (interát udává 99tis) na Cebii vyskočilo že je vedený na leasingovce Moneta.. havarované na pravý bok (oprava 14 000 euro) škoda slov... prostě ztráta času a peněz. (zprávu od cebie mám stále na mailu :idea: )

Momentálně mi padlo do oka toto : https://www.sportovnivozy.cz/87541-bmw- ... chod-zlata

Pro mě je auto na oko hodně líbivé, vždy když ho vidím na silnici otočím se za ním. Proto prosím zdejší znalce o názor a shovívavost s tím že skáču z benzínu do nafty a naopak. Můj nájezd cca 25tis/km ročně, je na naftu myslím v pohodě. V benzínu je těžké si vybrat, trh je plný 320d a 520d :roll:

Popřípadě někdo z Prahy a okolí kdo by na to se mnou mrknul?
jofrey

Re: BMW F10

#2 Příspěvek od jofrey »

ja jsem objel celou republiku kdyz jsem si vybiral F10.. a nakonec si nechal auto dovyst z nemeckyho bmw salonu z premium selection :) koupil jsem si na cesty po cr i mericku laku. vse po bourackach, vse uz od pohledu opotrebeny auta na kseft.

btw mam 535d 2013

http://www.autanazakazku.cz/ tenhle typek mi to dovez.

auto ma 190K, zatim jsem najel asi 6k km a zatim spokojenost, jen jsem nechal vymenit olej i v prevodovce v ZF PAKRA jihlava :)
auto na to kolik ma najeto vypada vizualne ze ma tak 50 tisic..

takze za me urcite auto z nemecka :)

jak si tu vsichni stezujou ze jim skripe interier a ja nevim co, ja nic takovyho nepozoruju....
StanleY_
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od StanleY_ »

Auto máš relativně krátce, tak ti dělá radost ;) Při tvém nájezdu, se ale nevyhneš blížícím se servisním výměnám. Vybrat auto tady, bez pečlivé kontroly v servisem bláznovství.

Kolik tě stál povoz z říše? Oprava v Jihlavě vyjde do 10k píšou. Tvoje zkušenost, s prací a cenou?

Byly tady příspěvky kde borec řešil co všechno mu tam nevrže, to mě jako zarazilo u 5 řady. Dával sem snad i video, střed interiéru, kastlík u řad. páky, obložení dveří, odpočinkový pedál a nevím co všechno. Jako by, to auto melo za sebou 4 kotrmelce přes střechu :shock:
jofrey

#4 Příspěvek od jofrey »

kdyz kupuju auto za tretinu puvodni ceny tak pocitam se servisnima nakladama......
ta firma vozi za pausalni cenu myslim 25K podle vahy auta....

v jihlave jsem delal vymenu oleje prevodovky s proplachem a vymenou vany, ne opravu :)
stalo to 12 tisic a rekli co s tim presne je a neni. rikal ze 5 a 6ta rychlost pri plnych tlacich (na sport rezim) trochu cuka, ze to jezdilo hodne dalnice, coz je realita, protoze s tim nekdo najezdil 180K za tri roky, ale ze to neni vazny a ze to urcite vydrzi do dalsi vymeny (dalsich 100k km).. taky rikal ze olej v prevodovce byl spalenej takze evidentne to byla prvni vymena :) jinak ze ok.
taky uz jsem mel auto nekolikrat v autorizaku a nikdy na nem vubec nic nenasli..

s tim vrzanim.... absolutne mi nevrzou nektery popisovany casti co zminovali.. jako napriklad odpocinkovy pedal bez sebemensiho naznaku, u radicky kastliky absolutne nevrzou, dvere taky ne nic proste...(mozna to 2013 uz meli lip reseny) jako trochu zapraskava kdyz mackam na ty plastovy listy, ale to se musim snazit na ne mackat... za jizdy nebo pri normalnim chovani nepocituju absolutne zadny vrzani niceho.. a auto mam prece od toho abych s nim jezdil a ne abych v nem sedel a mackal kdejakej plast..... je taky mozny ze ty auta co tu jezdej po tech nasich cestach jsou i jinak rozhrkany nez auto co jezdi jen po nemeckych dalnicich..

jinak si myslim ze ten kdo chce koupit ojety auto at uz jakykoliv a vadej mu pripadny servisni naklady tak je proste blazen.. protoze kazdy auto vyzaduje servis... ale bmw neni auto pro nekoho kdo nema penize a kdo ho kupuje za posledni penize..

tot za me.
Pepeo

#5 Příspěvek od Pepeo »

Souhlasím s Jofreyem,já už 3x koupil auto z Reichu,premium selection,s tím rozdílem že jsem si ho přivezl po vlastní ose sám.
StanleY_
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od StanleY_ »

Je mi jasný že servis vozu něco stojí, nebude to mé první BMW. Ale nejsem zvědavý do auta sypat 100k ročně, to radši zůstanu sedět ještě chvíli v e92.
jofrey

#7 Příspěvek od jofrey »

nikdy nevis jakej kus natrefis :) ale jestli nechces do aut sypat kup si novy za dve mega :)
Odpovědět