Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 2002 jednou za čas vybije baterku
-
E39 2002 jednou za čas vybije baterku
Potýkám se s problémem u E39 M54 r.v.2002, náhodně jednou za čas, v průměru za 2 měsíce, vybije baterku tak, že další den nenastartuje (osvětlení ješě funguje, ale baterka má 11,5V). Baterku nabiju a zase normálně funguje, nabitá vydrží, ikdyž auto 2 týdny stojí.
Předpokládám, že auto prostě z nějakého důvodu neusne, nic jiného mě nenapadá. Diagnostikou jsem v pamětích chyb žádnou nápovědu nenašel.
Máte někdo tip, nebo zkušenost, kde hledat a jakým způsobem najít příčinu?
Předpokládám, že auto prostě z nějakého důvodu neusne, nic jiného mě nenapadá. Diagnostikou jsem v pamětích chyb žádnou nápovědu nenašel.
Máte někdo tip, nebo zkušenost, kde hledat a jakým způsobem najít příčinu?
Re: E39 2002 jednou za čas vybije baterku
Velakrat som mal KO jezka... obcas sa pustil a vetrak vymlatil bat.
-
Děkuji za tip. Myslel jsem že problém s ježkem je jen u dvouzónové klimy s tlačítkovým panelem a že to pak vrčí pořád. Mám jednozónovou s panelem tzv sporák. Něco jako ježka s výkonovým tranzistorem to ale asi bude mít také. Auto parkuje v tiché garáži, myslím, že běžící větrák bych nepřeslechl. Ledaže by proud tekl tak malý, že by se netočil.
Aha, takze jezek vyluceny, tam mas iba odpory s prepinacom.
Něco podobného se mi stalo nedávno. Přijdu k autu asi po 14ti dnech a nemohl jsem to natočit, resp. ani točit nezačlo. Normálně jsem si odemkl dálkou, světla, všechno fungovalo.. Pak jsem se na palubce mrkl do diag. módu a tam napětí baterie 10.6 V. Baterku jsem vzal domu, dobil jsem ji a dal se do měření. Předpoklad byl také ježek, takže ampérmetr mezi baterku a auto a po zamknutí po 15ti minutách se vyplo vnigtřní osvětlení atd. a proud klesl a držel se mezi cca 32-46 mA. Vadný ježek to snad vymlátí až do mrtě? Zkoušel jsem ještě odpojit pojistky a po vytažení pojistky k navigaci proud klesl na cca 20-30 mA.
Takže taky nevím, baterka je dávaná v r. 11/2014 .. Varta 92 Ah. Taky bych nerad vyhodil trojku za baterku zbytečně.

Takže taky nevím, baterka je dávaná v r. 11/2014 .. Varta 92 Ah. Taky bych nerad vyhodil trojku za baterku zbytečně.
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Může to být tak i tak. Navigační jednotka umí vybíjet auto taky, a když je vadný ježek, tak jsou případy, kdy pustí ventilátor na hodinu dvě a pak zas vypne. Tyhle závady se hledají fakt blbě, zvlášť když to dělá "jak kdy".
z navigační jednotky jsem vytáhnul navigační cd, neboť stejně mam doma připravenou už cca půl roku optiku na výměnu, tak jestli třeba zbytečně nedetekuje cd uvnitř a nesnaží se to načítat...Fx píše:Může to být tak i tak. Navigační jednotka umí vybíjet auto taky, a když je vadný ježek, tak jsou případy, kdy pustí ventilátor na hodinu dvě a pak zas vypne. Tyhle závady se hledají fakt blbě, zvlášť když to dělá "jak kdy".

- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
Da se prenastavit ten interval na spani prekodovanim nejake jednotky ? pripadne ktere ? Taky me ceka hledani a cekat pri kazdem pokusu 15 minut je trochu dlouha doba, na 50 pojistek 

E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
ex E53 3.0i
Mně to dělal bufík, občas se sám od sebe na chvilku rozběhl aniž by startoval a pak zase vypnul. Náhodou sem si toho všiml, když sem jednou stál u auta. Pak jsem si ho prohlídnul a opravil vyndáním pojistky, protože příčinou je jednoznačně jeho koroze a celková schátralost. Ale nevím, jestli ty u benzínu bufík máš...
-
Hovno!PetoK píše:Aha, takze jezek vyluceny, tam mas iba odpory s prepinacom.
Ze zvědavosti jsem sundal čalounění a podíval se tam. Ježek u "sporáku" je. Na stejném místě jako s tlačítkovou klimou a dle ETK má stejné číslo.
Zkusím ho vyměnit, jestli to náhodné vybíjení vyléčí.