Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nehrají repro E39
Nehrají repro E39
Přestali mi hrát repráky v autě, rádio ladí atd. ale repro nic. Má to nějakou svou jednotku nebo něco? Předem díky za reakce
- Pavel 528
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nehrají repro E39
To je predface ,nebo poface auto,jake je tam radio?
Kdyztak se ozvi do SZ,nebo do mailu,muzu to poresit.
Kdyztak se ozvi do SZ,nebo do mailu,muzu to poresit.
- ice.blade
- Bydliště: profiracing.sk BMW Diagnostika - predaj viac info na - www.diag.sk
ak mas velku navi tzn radiomodul BM54 viem opravit vymenou koncakov za 4x50W 

Je tam obyč business a je to ještě předface...
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš vzadu zesilovač, tak ten je v háji... Vyměnit a nebo to jde proklemovat . Pozor ovšem na typ. Mají různá zapojení.
Je možné že se něco podělalo když se měnily tlumiče a byl odsrojený tapec atd?.... Nebo je zesilovač v kufru? Díky
-
- Kontaktovat uživatele:
Ať je to sedan nebo tour, zesilovač (pokud ho tam máš) je na boku v kufru na levé straně. Tam co máš changer na CD a eventuelně i navi mechaniku. Pokud máš 4:3 nebo 16:9 obrazovku, tak tam je navíc radiomodul (popřípadě tv), který je schovaný pod platem před rezervou (směrem k zadním sedadlům). To se tě nejspíš netýká, jelikož jsi psal že máš rádio profesional, tzn. máš rádio a normální MID panel.
Teď je tu varianta č.1 Zesilovač nemáš. --> V tom případě jdou kabely přímo z rádia na repro. chybu hledej v rádiu
č.2 Zesilovač máš. --> výstupy z rádia vedou dozadu do levé kapsy do zesíku a odtud zpěr k reprákům. Od rádia jde i spínaný
"+" a ovládání CD changeru (a pak ještě dlší kablík pokud bys měl DSP). Takže spínaný plus změřit.
Pokud nemáš někde přerušený celý svazek nebo vypojený konektor, bude KO zesilovač. Konkrétně u mě na touru zatékalo prasácky nalepeným oknem a kapkalo to přímo do něj. Tak se odporoučel.
Teď je tu varianta č.1 Zesilovač nemáš. --> V tom případě jdou kabely přímo z rádia na repro. chybu hledej v rádiu
č.2 Zesilovač máš. --> výstupy z rádia vedou dozadu do levé kapsy do zesíku a odtud zpěr k reprákům. Od rádia jde i spínaný
"+" a ovládání CD changeru (a pak ještě dlší kablík pokud bys měl DSP). Takže spínaný plus změřit.
Pokud nemáš někde přerušený celý svazek nebo vypojený konektor, bude KO zesilovač. Konkrétně u mě na touru zatékalo prasácky nalepeným oknem a kapkalo to přímo do něj. Tak se odporoučel.
Co jsem kde četl, tak top hifi zesilovače se neserou. A radio modul mám teda před zesilovačem a tv modul taky tam., nahoře. Pod žádným platem nic není. 99, top hifi 540.
Já mám radiomodul i tv modul pod předním dílem (tedy pod tím menším blíže k zadním sedačkám) podlahy kufru, přesně jak napsal ZaK
Tour 2000
Tour 2000
-
- Kontaktovat uživatele:
Mně se zrovna vy*ral. Ale jak jsem psal, zatékalo tam. Jinak v jednom touru, co tu mám na ND, je 16:9 dodělávaná a radiomodul je pod platem za sedačkou (2000) a u jednoho toura, co jsem měl tu čest na rozborku, to bylo taky tak, a to byla 2002 origo bez zásahu. Možná je rozdíl v motorizaci, jelikož u mě se jednalo pokaždé o 525d. Třeba byl rozdíl v umístění, ale to by musel potvrdit někdo kovanější.ACDC píše:Co jsem kde četl, tak top hifi zesilovače se neserou. A radio modul mám teda před zesilovačem a tv modul taky tam., nahoře. Pod žádným platem nic není. 99, top hifi 540.
Já se do předělávky na 16:9 nepouštěl, protože si stojím za tím, aby mi to zůstalo v origo stavu. Sice DSP je paráda a stálo by za hřích, ale topHIFI (10+2) také stačí...
Nicméně tazatel ještě neupřesnil, jestli má tour nebo sedan a jestli zesík ve výbavě má....
Já mám taky m57d30, tak těžko říct podle jakého pravidla se umisťovaly jednotlivé jednotky po autech
Sice top HiFi nehraje špatně, sám to v e39 mám, ale ocenil bych u něj přecejenom trochu víc basů. Mám je v autě na ekvalizéru naplno a sem tam bych klidně ještě snesl o trochu víc
Sice top HiFi nehraje špatně, sám to v e39 mám, ale ocenil bych u něj přecejenom trochu víc basů. Mám je v autě na ekvalizéru naplno a sem tam bych klidně ještě snesl o trochu víc
Já jsem teda s basy naprosto spokojen. Záleží na zdroji, některý radia jsou humus. Zlaté CD nebo FLAC. Jaký máš sub? Čtyři repro?
Tak v tom případě asi nemám tedy top HiFi jak jsem si myslel, ale něco trochu horšího nebo co. Mám totiž pouze 10 repro po autě (počítám to včetně 4 výškáčů - 2 vepředu ve dveřích tuším a dva v zadních dveřích) a jeden "jakoby" woofer vzadu v kufru a pravé straně nad baterkou (značka Nokia). Právě v tom subáči já osobně vidím asi největší slabinu. I když jedu z CD, tak bych někdy radši přecejenom o trochu víc basů. Jo a nemám dsp
Když nemáš DSP nemáš top hifi. A v tom je kurevský rozdíl..
Díky za reakce...je to sedan, zesík není. Asi to nechám kamarádovi na servis. V tomhle se mi fakt vrtat nechce 

Tak je to rádiem. Otázka je jestli to jde nějak opravit, asi to spíš nebude mít cenu. Jak jsem psal v autě je obyč business spojený ještě s kazetovou mechanikou...Neví někdo jestli lze nahradit i jiným typem např už bez kazetáku?
Ten se dělá i s CD, ale pořád na nic. Jedině jiné, kloudné klasické radio, což je hnus + výměna repro.
No mě ani nejde o to aby to nějak hrálo...stejně to neposlouchám
. Jen abych věděl co shánět.

Nikdo neví jestli je tam nějaký rozdíl ve štekrech x rok výroby případně jiný rozdíly? Díky
- Pavel 528
- Kontaktovat uživatele:
Uz jsou tady reakce na 2stranky,ale info od tebe skoro nulovy...
Radii bylo xx modelu a predface,poface...profi,business,ze dvou dilu,jednodilne a lisilo se to i konektorama,predface kulate,poface ploche....
A to si nam stale nezdelil......ja ti psal i SZ,na kterou si nereagoval,tak to je pak tezke....
Radii bylo xx modelu a predface,poface...profi,business,ze dvou dilu,jednodilne a lisilo se to i konektorama,predface kulate,poface ploche....
A to si nam stale nezdelil......ja ti psal i SZ,na kterou si nereagoval,tak to je pak tezke....