Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46 nestartuje po vyměně ŘJ motoru

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
LukeH

E46 nestartuje po vyměně ŘJ motoru

#1 Příspěvek od LukeH »

Zdravím, moje E46 (2003 318 2,0 benzin) umřela ŘJ motoru. Tak sem si sehnal jinou i s EWS a vyměnil oboje. Říkal jsem si, že když to vyměním, tak i s klíčem v autě co sem dostal k té kupované jednotce nastartuju, ale nestane se tak. Stčím klíč do zapalování, otočim. Rožne se palubka, otočím do další polohy a nic se nestane. Takže hádám že se musí ještě něco přehrát v jednotce za pomocí PC.
Druhá otázka zní jestli to co sem tu psal je pravda...byl by někdo ochoten v Brně přijet a napíchnout mi auto? Samozřejmě nečekám že to někdo udělá pro moje krásný oči, takže za odměnu.
LukeH

Re: E46 nestartuje po vyměně ŘJ motoru

#2 Příspěvek od LukeH »

Nikdo ani netuší jestli si to myslím správně?
PetoK

#3 Příspěvek od PetoK »

Ak mas cely komplet z jedneho auta /RJ motora+EWS+kluc s spravnym cipom/, musi to startovat, alebo tam mas este iny problem... pichni to na diag, co pise hlavne EWS, ci pozna kluc atd.
LukeH

#4 Příspěvek od LukeH »

ahoj, díky za reakci, akorát já diag nemám. Nebyl by ochoten někdo v Brně?
vsemick

#5 Příspěvek od vsemick »

A co přesně myslíš tou formulací ("tak i s klíčem v autě co sem dostal k té kupované jednotce nastartuju). Opravdu jsi překuchal zámek zapalování takže teď do něj strkáš ten cos dostal k nové jednotce(nebo čipy v klíčích), nebo startuješ pořád svým původním a ten nový máš položený někde v autě na sedadle
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

A nemáš auto v manuálu a jednotky koupené z automatu? :-)

Pokud k původnímu klíči přiložíš čip od těch jednotek a zkoušíš startovat, tak to fungovat nikdy nebude. V klíči a jeho blízkosti musí být vždy jen jeden čip. Jinak jednotka zaznamená dva a startovat odmítne, i kdyby jeden z nich byl správný.

Problém ale i tak může být jinde, např. rozdílné zapojení jednotek EWS3, kde u většiny aut relé rozpojuje piny hned vedle sebe, ale už jsem viděl i verzi, kde je to "ob jeden".
icecold
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od icecold »

pokud máš komplet řj + ews + chip klíče dan a nestartuje to, možná bude stačit sesynchronizovat imobilizer v inpě, o víkendu se pohybuji v Brně, můžu se stavit ti to napíchnout a případně a sesynchronizovat, kdyžtak mi napíš sz ;)
Naposledy upravil(a) icecold dne úte 05.12.2017 21:30, celkem upraveno 1 x.
e36 328i
e36 325iA
e46 320d

BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
LukeH

#8 Příspěvek od LukeH »

Startoval sem to původním klíčem a čip od nové EWS sem měl u volantu, tak to bude asi ono. Takže bude potřeba to připojit na PC. Co sem koukal, tak s tímto motorem, jsem neviděl automatickou převodovku. Byl by někdo v Brně ochoten se přijet podívat?
PetoK

#9 Příspěvek od PetoK »

Zhod cievku okolo spinacky, daj ju dalej a do nej vloz ten chip, od tej novej RJ.
ice.blade
Bydliště: profiracing.sk BMW Diagnostika - predaj viac info na - www.diag.sk

#10 Příspěvek od ice.blade »

preco si radsej nedas do novej RJ zapisat VIN a ISN povodnej RJ? mas to elegantnejsie a nebudes mat naprasene 2 vin cisla v aute... nebudes mat problem ani pri predaji auta... usetri to vela starosti, viem ti s tym pomoct
Odpovědět