Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E46 nestartuje po vyměně ŘJ motoru
E46 nestartuje po vyměně ŘJ motoru
Zdravím, moje E46 (2003 318 2,0 benzin) umřela ŘJ motoru. Tak sem si sehnal jinou i s EWS a vyměnil oboje. Říkal jsem si, že když to vyměním, tak i s klíčem v autě co sem dostal k té kupované jednotce nastartuju, ale nestane se tak. Stčím klíč do zapalování, otočim. Rožne se palubka, otočím do další polohy a nic se nestane. Takže hádám že se musí ještě něco přehrát v jednotce za pomocí PC.
Druhá otázka zní jestli to co sem tu psal je pravda...byl by někdo ochoten v Brně přijet a napíchnout mi auto? Samozřejmě nečekám že to někdo udělá pro moje krásný oči, takže za odměnu.
Druhá otázka zní jestli to co sem tu psal je pravda...byl by někdo ochoten v Brně přijet a napíchnout mi auto? Samozřejmě nečekám že to někdo udělá pro moje krásný oči, takže za odměnu.
Re: E46 nestartuje po vyměně ŘJ motoru
Nikdo ani netuší jestli si to myslím správně?
Ak mas cely komplet z jedneho auta /RJ motora+EWS+kluc s spravnym cipom/, musi to startovat, alebo tam mas este iny problem... pichni to na diag, co pise hlavne EWS, ci pozna kluc atd.
ahoj, díky za reakci, akorát já diag nemám. Nebyl by ochoten někdo v Brně?
A co přesně myslíš tou formulací ("tak i s klíčem v autě co sem dostal k té kupované jednotce nastartuju). Opravdu jsi překuchal zámek zapalování takže teď do něj strkáš ten cos dostal k nové jednotce(nebo čipy v klíčích), nebo startuješ pořád svým původním a ten nový máš položený někde v autě na sedadle
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
A nemáš auto v manuálu a jednotky koupené z automatu? 
Pokud k původnímu klíči přiložíš čip od těch jednotek a zkoušíš startovat, tak to fungovat nikdy nebude. V klíči a jeho blízkosti musí být vždy jen jeden čip. Jinak jednotka zaznamená dva a startovat odmítne, i kdyby jeden z nich byl správný.
Problém ale i tak může být jinde, např. rozdílné zapojení jednotek EWS3, kde u většiny aut relé rozpojuje piny hned vedle sebe, ale už jsem viděl i verzi, kde je to "ob jeden".

Pokud k původnímu klíči přiložíš čip od těch jednotek a zkoušíš startovat, tak to fungovat nikdy nebude. V klíči a jeho blízkosti musí být vždy jen jeden čip. Jinak jednotka zaznamená dva a startovat odmítne, i kdyby jeden z nich byl správný.
Problém ale i tak může být jinde, např. rozdílné zapojení jednotek EWS3, kde u většiny aut relé rozpojuje piny hned vedle sebe, ale už jsem viděl i verzi, kde je to "ob jeden".
- icecold
- Kontaktovat uživatele:
pokud máš komplet řj + ews + chip klíče dan a nestartuje to, možná bude stačit sesynchronizovat imobilizer v inpě, o víkendu se pohybuji v Brně, můžu se stavit ti to napíchnout a případně a sesynchronizovat, kdyžtak mi napíš sz 

Naposledy upravil(a) icecold dne úte 05.12.2017 21:30, celkem upraveno 1 x.
e36 328i
e36 325iA
e46 320d
BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
e36 325iA
e46 320d
BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
Startoval sem to původním klíčem a čip od nové EWS sem měl u volantu, tak to bude asi ono. Takže bude potřeba to připojit na PC. Co sem koukal, tak s tímto motorem, jsem neviděl automatickou převodovku. Byl by někdo v Brně ochoten se přijet podívat?
Zhod cievku okolo spinacky, daj ju dalej a do nej vloz ten chip, od tej novej RJ.
- ice.blade
- Bydliště: profiracing.sk BMW Diagnostika - predaj viac info na - www.diag.sk
preco si radsej nedas do novej RJ zapisat VIN a ISN povodnej RJ? mas to elegantnejsie a nebudes mat naprasene 2 vin cisla v aute... nebudes mat problem ani pri predaji auta... usetri to vela starosti, viem ti s tym pomoct