Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X1 Sdrive vs. Xdrive

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
miksajz

X1 Sdrive vs. Xdrive

#1 Příspěvek od miksajz »

Zdravím funs

Prosím, má někdo první model X1 s náhonem Sdrive? co od toho čekat třeba v porovnání s klasickou zadokolkou e9x?

A jak je to prosím s motorem N47, od jakého rv má trvanlivější rozvodový řetěz? někde se píše od 2010, někde zase až od 08/2011...

strašně moc děkuji za názory.
creck

Re: X1 Sdrive vs. Xdrive

#2 Příspěvek od creck »

No zrejme bych od toho cekal klasiku, trosku nasnezi a budes se smutne koukat jak kolem tebe vsichni v pohode vyjizdeji :D
S X1 sdrive jsem nejel, ale xdrive mam, s klasickou zadokolkou co jsem mel predtim stacilo kdyz na prijezdove ceste (trava) trosku zaprselo a uz jsem volal sousedy - ted s X1 xdrive vse naprosto v klidu.

Asi zalezi k cemu to budes pouzivat, pokud pouze ve meste tak se to da prezit.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od JaraX »

a co to bylo za zadokolku? škodovka?
jezdím 15 let se zadokolkama a nemam problem. akorat nějak nevidím duvod si koupit SUV a nemít xdrive.
creck

#4 Příspěvek od creck »

Rekl bych ze se skodovkou s motorem vzadu bych to co nedavalo BMW delal s prstem v nose. :)

Jinak to pisu, pokud jezdi ve meste do shopinu a zpet tak v pohode.
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

Tak to bude medzi volantom a sedadlom, bo to je blbosť samo. Leda ak by si jazdil na Tesco pneu :lol:
d(- -)b
laik

#6 Příspěvek od laik »

O konceptu zadokolka s motorem vzadu nemá smysl diskutovat. Škodu 120 jsme měli do pole, tahala vozík v blátě na kterým už se netočili kola a furt jela a kluky s žigulama tahala co chvíli. To byl exreém, mergl zvládl víc.
A jak píše JaraX, kupovat SUV zadokolku, jaký to má smysl? Připadá mi to, že si člověk hlavně sobě něco nalhává. X1-5 bez xdrive. tvarohový koláč bez tvarohu?
To mi přijde jak koupit supersporta třeba lambo s litrovým motorem. SUV je šílená móda, ale tak to ojebávat. ;) V práci máme Yeti a také bez 4x4.
Ostudou bych se propadl, kdyby mě s SUV museli někde tlačit jak zadokolku. Už jsem zažil grotesku na parkovišti na rovině, jeden sedlý kanál, blbě zaparkovat .... :lol: a kolemjdoucí se bavili.
Stepan1

#7 Příspěvek od Stepan1 »

Problémy ze zády? Jsem zvědavej, jak do těch limuzín budete padat, až Vám bude přes 60. SUV není teréňák a ten vyšší posez může být fajn, ikdyž mně to taky krutě nevyhovuje. Zatím
laik

#8 Příspěvek od laik »

Jooo vystupování, i přehled. To byl také jeden z důvodů. Na druhou stranu nevím jak se nastupuje lidem pod řekněme 175 do X5 s nášlapama. Já mám 187 a je to tak akurát.
Pokud chci vyšší posez, nemusí to být nutně volba SUV. SUV není čistokrevný reréňák, ale v překladu sportovní užitkové vozidlo ;)
Na vyšší posez si musí člověk zvyknout a není tak pohodlné.
Doma Smax OK, X5 OK, v práci Berlingo OK, pak žuchnu do 7er OK, ale když vylízám, to už nevystupuji, jde to už tíž :D
Pokud má někdo diagnozu záda tak není co řešit.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od JaraX »

Stepan1 píše:Problémy ze zády? Jsem zvědavej, jak do těch limuzín budete padat, až Vám bude přes 60. SUV není teréňák a ten vyšší posez může být fajn, ikdyž mně to taky krutě nevyhovuje. Zatím
já si zas nedovedu představit co by moje záda řekli na to že jezdím v X1.
asi bych radši třeba active tourer než X1 bez 4x4. MPV má tu výhodu že má podlahu dole, takže se nastupuje dobře, kdežto SUV má podlahu nahoře, takže se nastupuje taky dost blbě většinou. a ještě navíc má většinou široký nášlap co musíš překročit.
creck

#10 Příspěvek od creck »

Ja si zas X1 bez xdrive dokazu predstavit, bydlim ve meste a jezdim shopin a zpet. Ze jednou za x let ,,zapadnes,, - nevadi.

Me to pomaha opravdu jen na horach (ale to je u me kazdy tyden)
laik

#11 Příspěvek od laik »

Do shopingu a zpět je jedno co máš. I se 7er nebo hummerem můžeš pro rohlíky. Hlavně malé auto, protože kdo lajnuje ty čáry na parkovišti, nechal bych mu urvat kou...Ideál nějaký elektrosmart, ale jak se do takového leze??
Samozřejmě každý kdo jede na hory xdrive nemá a dojede také. Jen jsem chtěl říct, že zastavit v kopci s SUV a potupně nasazovat řetězy.... ;) a kolem mě projede 5 er s xdrive :D to bych jel raději jiným autem.
Když chci komfort, koupím limuzínu. Když chci někam dojet, koupím SUV. Když chci něco vozit, koupím pick-up, dodávku atd.
Myšleno, jako že si něco hraje na to, co není.
miksajz

#12 Příspěvek od miksajz »

Je tu prosím někdo s X1 s náhonem Sdrive?
tiboon

#13 Příspěvek od tiboon »

Ahoj, měj jsem X1 E84 s Sdrive před FL a teď mám X1 E84 s Xdrive po FL

S Sdrive jsem nepozoroval oproti jiným autům žádný zvláštní rozdíl, elektronika se o to postará dobře, aby ti to neklouzalo a v koloně posránků na sněhu jsem nebyl žádnou brzdou provozu.

S Xdrive je to na sněhu objektivně jistější, pokud žiješ ve městě a sníh je občas, tak doporučuji Sdrive, víc zábavy, lepší pocit z řízení a menší spotřeba. Pro horské oblasti samo lepší Xdrive.

A pokud se ptáš na řetěz tak bych se vůbec nedíval na auta před FL, nejen, že je u nich řetěz nejistý, ale mají zásadně horší odhlučnění a to o třídu! Nakonec i výrazně doporučuji ZF 8st automat pro diesely, u benzinu je to asi jedno, tam podle libosti :-)

X1 Sdrive se chová, pominuli vyšší těžiště, velmi podobně jako kterýkoli 3er E9x, podvozek je stejný.
tiboon
miksajz

#14 Příspěvek od miksajz »

tiboon píše:Ahoj, měj jsem X1 E84 s Sdrive před FL a teď mám X1 E84 s Xdrive po FL

S Sdrive jsem nepozoroval oproti jiným autům žádný zvláštní rozdíl, elektronika se o to postará dobře, aby ti to neklouzalo a v koloně posránků na sněhu jsem nebyl žádnou brzdou provozu.

S Xdrive je to na sněhu objektivně jistější, pokud žiješ ve městě a sníh je občas, tak doporučuji Sdrive, víc zábavy, lepší pocit z řízení a menší spotřeba. Pro horské oblasti samo lepší Xdrive.

A pokud se ptáš na řetěz tak bych se vůbec nedíval na auta před FL, nejen, že je u nich řetěz nejistý, ale mají zásadně horší odhlučnění a to o třídu! Nakonec i výrazně doporučuji ZF 8st automat pro diesely, u benzinu je to asi jedno, tam podle libosti :-)

X1 Sdrive se chová, pominuli vyšší těžiště, velmi podobně jako kterýkoli 3er E9x, podvozek je stejný.
tiboon
Děkuji moc za odpověď. Jsem z města, ale občas potřebuji po polních cestách na chatu a na ryby. Samozřejmě že toužím po autě xDrive, ale na 100km za rok nepotřebuji mít xDrive. Určitě kouknu spíš po faceliftu, a automat mi už taky někdo chválil.
Odpovědět