Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e53: jak "omladit" zadni svetla?

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
dogeatdog

e53: jak "omladit" zadni svetla?

#1 Příspěvek od dogeatdog »

Jasny, zavani to tuzingem, ale neda mi to.

Snejkovo zasahem ma X5 svetla, ze mi je muze kazdy auto na dalnici zavidet. Ohromne to omladilo vzhled (o pohode pri nocni jizde nemluvim, to je fakt neskutecny jak krasne je ted videt).
Ale ty zadni lampy jsou ted proti predku dvacet let rozdil. Nemate nekdo zkusenost, jak to "omladit"? Je napr. nejaka hezka diodova alternativa, ktera nebude jak pest na oko? Nebo staci napr. lampy rozlestit a dat tam nejakou diodovou zarovku?
pran22

Re: e53: jak "omladit" zadni svetla?

#2 Příspěvek od pran22 »

uka foto přednich světel prosim

MOD fishmaker : necituj přímo předchozí odpověď
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

dogeatdog: Tak svetla u e53 jsou snad jeste lepsi nez u e65, je to jinej rozmer + ty funnkcni koruzky parada a ve tme fuuuu. je bych resil jinak pridelani krouzku, na mamuta atp.
No zadni svetla jsem chtel od nej taky rozlestit, ale nakone z me strany k tomu nedoslo (nebyl uz cas) Takze nehc to rozlestit je to plast a vosk, no ja uz to delat nebude ze kdyz mam E70. Jen me sere ze 3 tydny jezdim z ovyma a ted uz to nevyuziju ,takze v e53 nechavam oy svetla. Kdyby tak sli dat do E70 ta je to tragedie.
dogeatdog

#4 Příspěvek od dogeatdog »

Arnie> jak pises, u x5 ty svetla jsou po operaci u snejka fakt jinde a sviti to jak debil, plus jak to ma vysokej cumak tak je to neskutecny... ale ty zadni lampy jsou tam ted jak z o dvacet let starsiho auta, sakrys ze to nema stejny diody v lampach jak starsi e66
nevim jestli by zabralo to jen rozlestit, ja bych tam nejradeji napral diody kdyby to slo
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Zas na druhou stranu, když to vyleštíš je to stejný jako udělat předek a máš alespoň originály ne ? Myslím, že to vyjde levnějc než kupovat kopie.
Jinka ty Ledky jsou ku... drahý, 7-8 litru za zadek nevim no, to bych si radši nechal udělat další auto ze prředu :)
No a nebo koupit E70, ale tam by jsi zase scháněl LCI, tvl to je nekonečnej koloběh. Kdyby auta nebyla jedu na havaj a mám doma na zahradě hrocha s opičkou :)
LEDky se me líbí tyhle, ale nevím jakou máš barvu auta
Obrázek
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Jinak takto sviti kroužky e53
Obrázek
Takto Bixenony, ja si obrazek udelam tezko rict jak ostatni, mozan by bylo fajn vyfotit ted stejne E70 a to je mazec jak to nesviti
Obrázek

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Když jsem z mobilu zkusil senzor na světlo
Co jsem četl fungl nové xenony maj max 1500, já dal 2104, ale je to mobilem takze to bude zkreslene.
Obrázek
dogeatdog

#7 Příspěvek od dogeatdog »

Ja mam svetla udelany na obou autech a e70 nechci, me se to auto vubec nelibi... e53 je spravne agresivni SUV, e70 je na me moc uhlazeny. Na e70 se mi libi zadni svetla.
Ja prave cinsky svetla moc nechci, nektere teda vypadaji hodne hezky ale bojim se spatne kvality... mit hezky svetla ktery se mlzi a krouti nechci.
Kdyby ty existujici sly nejak "zdiodovat" bylo by to idealni
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Tuším, že Kolafa na IS (e53) koupil nějaký číny a má tady někde tuším i fotku, tak zkus na něj. Já bych prostě osobně to co jsem dělal s předkem udělal se zadkem, přeci jen sou to originály.
Jinak moje volba E70 nebyla já s tím nejezdím (najel sem s tím tak 20km), e53 je zatím pořád doma, si říkám, jestli to má cenu vůbec prodat, když se tom tolik utopilo, chleba to nežere, buček taky ne, v takvým stavu už stodolu nikdy neseženu, beztak mě u prodeje lidi jen naserou.
laik

#9 Příspěvek od laik »

Že bych tu měl 2 zpřízněné duše? :idea:
dogeatdog: 2x jsem se díval na tvůj příspěvek. Myslel jsem, že je můj a jen nick nějak přeskočil. Až na tu zmínku o světlech na obou autech. ;)
dogeatdog

#10 Příspěvek od dogeatdog »

No souhlasime tady hezky ale ted je tedy otazka, co s temi svetly? :D
Zusim snejka, jestli neco nevymysli.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Covece ja nevim, diody u e65 vzpadaj divne zase se me libi normal svetla. Rozhodne bych sel cestou origo rozlestit, popripade vymenit jen zarovky za diody, tusim ze ty patice se na diody daji vymenit. Ja mam teda na didoach komplet e53 celej vbitrek, znacku, zrcatka a me to bily svetlo vyhovuje, kupoval jsem to od nekoho na netu a svete div se 2 roky a zadna neodesla do vecnej lovist.
A moc me s tou e53 nehoupejte nebo s ni jeste zacnu o vejkendech jezdi po hradech :)
laik

#12 Příspěvek od laik »

Tak ke světlům. :D Tedy za sebe. Ledkový lampy bych musel vidět na autě, ale myšlenka mě děsí.
V klasické lampě žárovka svítí teplým světlem cca 2500K, když dáš ledku stejné teploty, nemělo by se stát nic.
Ale když dáš 4000K - bílou jako třeba v lampičce, co to udělá v kombinaci s červeným krytem? Zkoušeli jste?
Uvidíš, co řekne Snejk. Třeba už něco řešil.... a vymýšlet vymyšlené...
Arnie, E53 si nech na hrady. Za rok MOŽNÁ budu shánět něco. /asi e53předface/. Tak ať mám z čeho vybírat. ;)
Odpovědět