Ahoj,
jako první jsem se snažil použít tlačítko hledat či gůgl, ale nic relevantního nenacházím.
Mám pořád relativně čerstvě e46 compact, z DE, r.v.2001, 190tis najeto, dosavadní údržba nic extra. Na podvozku musím vyměnit tlumiče, budu měnit i brzdy neb mi přirezají čelisti ručky, ramena vypadají letmým pohledem OK, ložiska nehučí, STK jsem prošel bez problému.
Nepravidelně, spíše až výjimečně (~ každou desátou jízdu) se mi znenadání výrazně rozvibruje celé auto. Myslel jsem si, že by to mohlo být koly, ale teď už mám letní a znovu se to objevilo. Nenajedu na žádnou díru (významnější), nebrzdím, prostě normální jízda. Rozvibruje se to fakt brutálně, celé auto se třepe jak osika až se mi třepou vnější zrcátka. Když vyřadím rychlost, nebo přibrzdím, nic se nezmění. Když zastavím a znovu se rozjedu, stále pokračuje. Tohle trvá asi tak minutu, a pak to zase samovolně, postupně ustane.
Vůbec nemám tušení, co by o mohlo být.
Mohl bych s výměnou brzd a tlumičů vyměnit i ložiska/náboj, ale nehučí a tak je to asi zbytečná práce navíc. Silentbloky? Ty jsem měnil na E90 jen tak ze srandy po 300k, byla to pěkná dřina, a byly teoreticky ještě OK (jasně, ne v kondici), a nic podobného tam nebylo. Ramena/táhla? Čepy? Nikde nic nebouchá, nijak extra nevibruje, tak nevím.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e46 občasné výrazné vibrace
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: e46 občasné výrazné vibrace
Tak jsem se na to na rovné cestě zaměřil, a trochu to třepe do volantu i normálně. Ne, že by mi nějak volant lítal jak při brždění s křivými kotouči, ale vibrace tam jsou.Koly by to nemělo být, mám obyčejné origo 16", 19" leží v garáži a čekají na nové tlumiče.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak díky za tipy 
Ale jeden bych měl. Mohlo by to být libovolné ložisko, úplně nejpravděpodobněji v homokinetickém kloubu hnací hřídele. To by odpovídalo, proč to nedělá v nějaké určité rychlosti či jiné pravidelnosti, proč to nepřestane po zastavení. Kulička v ložisku vypadne a rozjebává celé ložisko než najde cestu zase zpět a zapadne na své místo.
Tedy nejlepším řešením bude vyměnit všechna ložiska + hnací hřídele.

Ale jeden bych měl. Mohlo by to být libovolné ložisko, úplně nejpravděpodobněji v homokinetickém kloubu hnací hřídele. To by odpovídalo, proč to nedělá v nějaké určité rychlosti či jiné pravidelnosti, proč to nepřestane po zastavení. Kulička v ložisku vypadne a rozjebává celé ložisko než najde cestu zase zpět a zapadne na své místo.
Tedy nejlepším řešením bude vyměnit všechna ložiska + hnací hřídele.
měl sem to u e36 kompakt, vyměnil jsem kardan a bylo to ok