Ahoj všem. Už 2x se mi stalo, že auto nesepne klimatizaci, resp. kompresor. Je to vždy v situaci, kdy venku není moc teplo, ale v autě už je nepříjemně. Naposledy včera: teplota vzduchu venku 19.5°C, ale svítilo slunce a uvnitř vozu 24°C. Zapnu klimu (zkoušel jsem automatiku i manuál), nastavím 16°C, ale kompresor se prostě nezapne. Učiní tak až když teplota venku vyleze nad 22-23°C.
Je to tak prostě nastavené, resp. dá se toto nastavení změnit? A nebo je něco špatně a pokud ano, kde byste chybu hledali? Je vůbec sepnutí kompresoru závislé na venkovní teplotě?
Díky všem.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
F11 - nesepne kompresor klimatizace
-
Re: F11 - nesepne kompresor klimatizace
a je tam dost chladiva? ty Fka dost unikaj
diag nepíše chybu?
diag nepíše chybu?
-
Palubní počítač si na nic nestěžuje, přímo na diagnostice jsem ještě nebyl, ale když sepne, tak chladí skvěle.
tak příště začni diag a kontrolou stavu náplně
Ahoj,
když se tu řeší klima tak se zeptám. Po koupi F10 jsem nechával doplnit klimu, ale po pár dnech opět přestalo chladit, náplň utekla. Jsou u F10 nějaká místa kde to nejvíce uniká? V servisu mi bylo doporučeno začít výměnou chladiče klimy.
dík za info.
když se tu řeší klima tak se zeptám. Po koupi F10 jsem nechával doplnit klimu, ale po pár dnech opět přestalo chladit, náplň utekla. Jsou u F10 nějaká místa kde to nejvíce uniká? V servisu mi bylo doporučeno začít výměnou chladiče klimy.
dík za info.
chladič klimatizace u F10 vydrží tak 80tkm obvykle, takže tam
Mě vydržel 135tis. km. Po zimě auto přestalo chladit, hold jsem chytl kamínek a díra v chladiči. Sranda asi za 15tis.
OK, takže výměna chladiče byl dobrý tip. díky.