Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
teplota motoru e61 535d poface
teplota motoru e61 535d poface
zdravim, mohl by mi nekdo prosim poradit, jestli se da nejak nakodovat nastalo teplota motoru do bc? prijde mi dost neprakticky to par minut klikat pres nulovani kilaku a pak to zas zmizi...
Re: teplota motoru e61 535d poface
mne se proste nechce verit, ze kdyz ji to umi zobrazit, ze to nejde nijak udelat, dyt je to uplne debilni... zvlast, kdyz to ma tri termostaty, ja proste nevim po jak dlouhe dobe je to schopny se to zahrat, abych tomu mohl vytnout a netrapil to...
Udělat to jde, nechat dodělat ACM
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
a "vytnout" tomu podle teploty vody je nesmysl, ta tě vůbec nezajímá, tebe zajímá teplota oleje
Teplota vody tě zajímá z důvodu, jestli se motor dobře zahřívá a je schopen regenerovat DPF
A teplotu oleje lze nakodovat do budiku misto aktualni spotreby.
Letos jsem si to nechal udelat na E61 face.
Letos jsem si to nechal udelat na E61 face.
presne jak pise vlasta, je to pro me dost dulezitej udaj a dost me sere, ze to tam neni... Jirke: kde si to nechal kodovat? popr. nejakej kontakt bys mel?
Ano teplota oleje jde misto aktualni spotreby, umim, jsem z Noveho Jicina.
Hradec Kralove...h8me_spk píše:presne jak pise vlasta, je to pro me dost dulezitej udaj a dost me sere, ze to tam neni... Jirke: kde si to nechal kodovat? popr. nejakej kontakt bys mel?
Ale treba u E91 predface to udajne nejde...mr_nitroz píše:Ano teplota oleje jde misto aktualni spotreby, umim, jsem z Noveho Jicina.
Jestli to má být jako kontrola, jestli pojede regenerace, tak je teplota oleje vcelku k ničemu.
mě se líbí jak všechny vždycky zajímá nějakej nesmysl, dřív auta neměli žádnou elektroniku a uměli měřit jen teplotu vody, tak ted všichni chcou teplotu vody, auto má stovky ruznych čidel a udaju a teplota vody je jen jedna z nich a není zdaleka nejduležitější, ale lidi to zajímá protože to žigulík měl.
Žigulík měl ještě dečku před chladičem, tak aby ji někdo nezapomněl stáhnout, když mu to vylezlo do červenýho. U Š120 to zase bylo, aby věděl, kdy má zapnout topení, když se mu to přehřívalo při pomalé jízdě
nemyslim ze teplota vody je nesmysl,u e46 jsem poznal dle teploty,ze je v haji termostat,u e91 kde termostaty odchazej jak na bezicim pasu se to zjistilo,az kdyz vyskocila chyba dpf,tak se zjistovalo proc je pricpanej.oni vedi,ze to byla chyba a u rady F uz zase jeJaraX píše:mě se líbí jak všechny vždycky zajímá nějakej nesmysl, dřív auta neměli žádnou elektroniku a uměli měřit jen teplotu vody, tak ted všichni chcou teplotu vody, auto má stovky ruznych čidel a udaju a teplota vody je jen jedna z nich a není zdaleka nejduležitější, ale lidi to zajímá protože to žigulík měl.

možná je lepší si nekupovat auta kde se musíš furt třepat že něco odejde a zkurví 10 dalších věcí.
mě je třeba uplně jedno kolik mám teplotu čeho, a tlak v čemsi, zajímá mě že auto jezdí a nic po mě nechce, a když mi odejde termostat tak mi to taky bude jedno, teda do té doby než odejde tak že už bude mít voda pod 50 stupnů a bude to hůř topit.
mě je třeba uplně jedno kolik mám teplotu čeho, a tlak v čemsi, zajímá mě že auto jezdí a nic po mě nechce, a když mi odejde termostat tak mi to taky bude jedno, teda do té doby než odejde tak že už bude mít voda pod 50 stupnů a bude to hůř topit.
Tak pokud jde o dpf, nezapomeňte si dodělat i kontrolku žhavení, klapky..
Prostě je kravina řešit jednu z dvaceti položek nutných pro regeneraci a tím pádem ztrácí smysl tu teplotu z tohoto důvodu sledovat. Základ je pravidelná kontrola a mít auto v pořádku.

ještě jsi zapoměl udělat bowden kterej povede z napínáků rozvodů a v inteireru pak bude ukazatel vytahání rozvodů 

Náhodou, na tohle tam ukazatel je. Když už se ten napínák rozpadne, chcípne motor a rozsvítí se všechny kontrolky. Je to vymakany..
diky za debilni kecy
vyreseno obd bluetooth modulem a appkou v telefonu pro obcasnou kontrolu