Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Výměna zašlých plastů na světlometech E90

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
SonicxSonicx

Výměna zašlých plastů na světlometech E90

#1 Příspěvek od SonicxSonicx »

Ahoj,

na mé BMW 3 - E90 mám u xenonů už poměrně zašlé plasty, myslím tím ty čiré plasty, přes které svítí světla.

Je možné tyto vyměnit? Dáte mi typ, kde to dělají? Kolik to zhruba stojí? Děkuji
Itchythefirst

Re: Výměna zašlých plastů na světlometech E90

#2 Příspěvek od Itchythefirst »

Plasty jako takovy jdou rozlestit. Vypada to pekne, ale nevydrzi to moc dlouho, protoze origo svetla jsou lakovany a lak je vytvrzovany UV svetlem. Kazdopadne na takhle starych svetlech uz budou i vysviceny vybojky a pokoveni parabol uz taky bude davno po smrti, takze bych volil komplet repas.

Rozlesteni vyjde tak na 1000Kc/par
Repas svetel zalezi hodne na typu svetla, ale takovych 8-10kKc/par, to u E90 muze stat.
FreeTree

#3 Příspěvek od FreeTree »

Jsou lepené, dá se někde koupit myslím za 4,5 tis Kč. Řešil jsem taky, jelikož jsem trefil většího ptáka, který mi kryt rozbil, i teda kroužek EA. Musel jsem nakonec koupit komplet nové světlo OEM za 14 litrů a je to celkem voser, světlo vyměnit. ;)
Woyta

#4 Příspěvek od Woyta »

Itchythefirst píše:Plasty jako takovy jdou rozlestit. Vypada to pekne, ale nevydrzi to moc dlouho, protoze origo svetla jsou lakovany a lak je vytvrzovany UV svetlem. Kazdopadne na takhle starych svetlech uz budou i vysviceny vybojky a pokoveni parabol uz taky bude davno po smrti, takze bych volil komplet repas.

Rozlesteni vyjde tak na 1000Kc/par
Repas svetel zalezi hodne na typu svetla, ale takovych 8-10kKc/par, to u E90 muze stat.
Lak není vytvrzovanej světlem. Je to Pur lak který nepřipouští uv záření a chrání tak plast před degradaci. Kvalitní firma co rozlestuje světla to i nastrika. Pokud se to jen rozlesti tak je to zase brzo matné.
světla jsem si leštila sám. Sadu pasty, nástavce na vrtačku a vosku seženeš v mototechne. Dvojslozkovy Pur lak v barvách a látkách.
m4zzy

#5 Příspěvek od m4zzy »

Kámoš, co dělá detailing na to dává po vyleštění keramiku a dělá to už dost dlouho a vydží to, tak mu věřím. Keramiku vytvrzuje infra lampama (nebo čím se to dělá).
Jako další možnost mimo toho laku
Boris

#6 Příspěvek od Boris »

případně se ty plexi dájí koupit na aliexpresu za cca 400-600kč
Corleone2309

#7 Příspěvek od Corleone2309 »

Hele a vite nekdo na kolik vyjdou origo kryty svetel na e90 pred fl xenon? Diky za info
matiz
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od matiz »

origo nejdou, bmw je nedodava. pouze celysvetlomet.
surfis
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od surfis »

Poptal bych Sviť Líp. Nechával jsem si nacenit kompletní repas světel a cena byla 11K včetně nových projektorů. Cena za obě světla. Nakonec se mi povedlo auto nabourat, tak jsem dával nová origo. Určitě bych nechal udělat repas včetně nových projektorů. Nová plexi ti moc nepomůžou, když jsou projektory vypálené a to budou na 100%.
Boris

#10 Příspěvek od Boris »

světla od svitlip jsem si nechaval dělat. Platil jsem 13, bez leštění plexi. Zaleží na tom jak moc je maš poškrabany. Jako rozdíl to je jako krava, ale jako novy světlomet to nikdy nebude. nicméně 13 lepší než 30 nebo kolik stojí novy světla. A jak říkam - než to leštit tak spiš bych za 600 vzal pár z aliexpresu a rovnou to tam kluky nechal vyměnit když budou mit světlo rozdělany.
czNEWMANcz

#11 Příspěvek od czNEWMANcz »

Akorát bych se bál, že ty kryty z Ali nebudou mít dostatečnou UV ochranu a po chvíli zežloutnou, takže jestli pak není lepší rozleštit ty svoje + aplikovat Pur
Boris

#12 Příspěvek od Boris »

tak že to bude jen kus plastu je jasný. Osobně bych ale šel spíš do ali + to stříknout lakem, než brousit starý lak, rozleštit to a zase nanášet.
czNEWMANcz

#13 Příspěvek od czNEWMANcz »

jde o to, že sundání toho plastu na E90 není úplně plug and play a pokud jsi to ještě nikdy nedělal, tak je vysoké riziko zničení celého světlometu při tom rozebírání/rozlepování. Navíc následné 100% utěsnění taky nebude úplná brnkačka... z mého pohledu zbytečné přidělávání si práce s nejistým výsledkem + investice do nových krytů. Nedává mi to moc smysl, pokud by za tím rozebráním nebyla i celá renovace vnitřku světlometu.
Woyta

#14 Příspěvek od Woyta »

Ono je uz otazka zakladniho materialu co cinan pouzije. Co mel tata na Swiftu aftermarketova cinska svetla (po predchozim majiteli), tak jejich plasty nejenze matneli ale v povrchu se delali drobne prasklinky. Takze se brousilo opravdu hodne.

Jednodussi a levnejsi je rozlestit stavajici plasty a osetrit je UV blokujicim lakem..
Odpovědět