Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Zasekávání okna při stahování. Help
Ahojte. Mám takový problém. Když chci stáhnout boční okýnko za řidičem tak popojede jen asi 10cm a zastaví se. Musím znovu zmáčknout čudlík a popojede zase kousek. Takhle asi 3 - 4x než ho celé stáhnu. To samé to dělá při vytahování. A pokaždé když zapnu zapalování tak vyskakuje hláška: "power window anti trap function...". Předpokládám, že to spolu souvisí... Nesetkal jste se s tím někdo? potřeboval bych poradit co by to mohlo způsobovat, kde mám hledat chybu. Pls help!!!
-
Tak jsem dneska oddělal tapec u dveří a zkontroloval mechanizmus stahování. Všechno se zdá být v pořádku. Promazal jsem ho a pořád stejný, při stahování mi připadá že to jde lehce. Okno popojede pár centimetrů a sekne se...musí se znovu zmáčknout tlačítko a zase popojede kousek... Neni to ani tím samotným spínačem, zkoušel jsem to jen propojit drátkem a dělalo to úplně stejně. Opravdu jste se s tím nikdo nesetkal? Nevíte jestli bude potřeba vyměnit motůrek stahování, nebo je tam nějaký čidlo? Nebo může být závada ještě někde jinde? 

Něco podobného jsem zažil s oknem u e36 kupé. Nejprve okno poskakovalo po kouskách a nakonec už nešlo stahovat. Než jsem začal shánět nová motor stahovačky, tak jsem ho rozdělal(nemusí se sundavat celý, stačí odšroubovat víčko) a zjistil jsem. že je posunutý magnetický kroužek(podle porovnávání s motorem u druhých dveří), který je na ose motoru. Šroubovákem jsem ho opatrně posunul do správné polohy, tak aby byl pod snímačem v tišťáku (nejsou tam klasické kartáčky-uhlíky, ale polovodičové součástky osazené do obloučku, aby kopírovaly tvar magnet. kroužku). Od té doby okno funguje jak má.
Mám stejný problém na E60 530D u okna za řidičem jako je popsaný hned v prvním příspěvku.Zkoušel jsem i postup s klíčkem,ale bohužel marně nebo něco dělám špatně.Na displeji při otočení klíčem žlutá ikona s oknem a vykřičníkem
a hlásí chybu: Power window anti-trap function! Řešil a dořešil to někdo?

Takže já mám problém vyřešený,našel jsem parádní návod u kolegů na SK fóru.Pokud Vám bude okno dělat stejný problém tak pomůže tento postup,tedy alespoň mě pomohl.Doporučuji použít stopky třeba i v telefonu a je to hned 
1. Kľúčik do zapnutej polohy (bez naštartovania)
2. Ísť k ovládaciemu panelu okna ktoré je chybové (nie od panelu vodiča!)
3. Chybne okno stiahnuť postupne úplné a na doraz dole a pustiť spínač
4. Opätovné stlačiť spínač smerom dole a držať ho presne 17s (nepočítajte to v hlave mne sa to podarilo až so stopkami!)
5. Po uplynutí 17s hneď stlačiť spínač smerom hore a držať až kým sa nezinicializuje číže sa samé zavrie, otvorí a znova zavrie (pri stálom držaní spínača nahor!)
6. Hotovo! Chybové hlásenie zmizlo, okno funguje v automatike!
Tímto děkuji kolegům ze Slovenska a doufám že i zde to pomůže.

1. Kľúčik do zapnutej polohy (bez naštartovania)
2. Ísť k ovládaciemu panelu okna ktoré je chybové (nie od panelu vodiča!)
3. Chybne okno stiahnuť postupne úplné a na doraz dole a pustiť spínač
4. Opätovné stlačiť spínač smerom dole a držať ho presne 17s (nepočítajte to v hlave mne sa to podarilo až so stopkami!)
5. Po uplynutí 17s hneď stlačiť spínač smerom hore a držať až kým sa nezinicializuje číže sa samé zavrie, otvorí a znova zavrie (pri stálom držaní spínača nahor!)
6. Hotovo! Chybové hlásenie zmizlo, okno funguje v automatike!
Tímto děkuji kolegům ze Slovenska a doufám že i zde to pomůže.