Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zasekávání okna při stahování. Help

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mago78

#1 Příspěvek od mago78 »

Ahojte. Mám takový problém. Když chci stáhnout boční okýnko za řidičem tak popojede jen asi 10cm a zastaví se. Musím znovu zmáčknout čudlík a popojede zase kousek. Takhle asi 3 - 4x než ho celé stáhnu. To samé to dělá při vytahování. A pokaždé když zapnu zapalování tak vyskakuje hláška: "power window anti trap function...". Předpokládám, že to spolu souvisí... Nesetkal jste se s tím někdo? potřeboval bych poradit co by to mohlo způsobovat, kde mám hledat chybu. Pls help!!!
beny-maser

#2 Příspěvek od beny-maser »

jako první zkontroluj mechanizmus jestli ti jde lehce a nepotřebuje namazat či není ohnutý.
mago78

#3 Příspěvek od mago78 »

A to mám oddělat ten tapec a mrknout na to? Popř to něčím promazat? Sem se chtěl zeptat než to rozdělám, jestli to nezpůsobuje třeba nějaký špatný čidlo... Jinak dík za reakci.
mago78

#4 Příspěvek od mago78 »

Ještě pro upřesnění je to E61 530D 7/2004.
mago78

#5 Příspěvek od mago78 »

Tak jsem dneska oddělal tapec u dveří a zkontroloval mechanizmus stahování. Všechno se zdá být v pořádku. Promazal jsem ho a pořád stejný, při stahování mi připadá že to jde lehce. Okno popojede pár centimetrů a sekne se...musí se znovu zmáčknout tlačítko a zase popojede kousek... Neni to ani tím samotným spínačem, zkoušel jsem to jen propojit drátkem a dělalo to úplně stejně. Opravdu jste se s tím nikdo nesetkal? Nevíte jestli bude potřeba vyměnit motůrek stahování, nebo je tam nějaký čidlo? Nebo může být závada ještě někde jinde? :?:
laionel

#6 Příspěvek od laionel »

Něco podobného jsem zažil s oknem u e36 kupé. Nejprve okno poskakovalo po kouskách a nakonec už nešlo stahovat. Než jsem začal shánět nová motor stahovačky, tak jsem ho rozdělal(nemusí se sundavat celý, stačí odšroubovat víčko) a zjistil jsem. že je posunutý magnetický kroužek(podle porovnávání s motorem u druhých dveří), který je na ose motoru. Šroubovákem jsem ho opatrně posunul do správné polohy, tak aby byl pod snímačem v tišťáku (nejsou tam klasické kartáčky-uhlíky, ale polovodičové součástky osazené do obloučku, aby kopírovaly tvar magnet. kroužku). Od té doby okno funguje jak má.
gsxrr

#7 Příspěvek od gsxrr »

na e61 potrebujes nastavit okno,mal som ten isty problem asi 3 tyzdne dozadu,ziadne premazavanie nic-zapnes kluc,podrz vypinac okna v hornej polohe cca 5s,potom spust okno to iste urob v dolnej polohe a este raz to iste hore,malo by to zacat znovu fungovat
bigrosak

#8 Příspěvek od bigrosak »

Mám stejný problém na E60 530D u okna za řidičem jako je popsaný hned v prvním příspěvku.Zkoušel jsem i postup s klíčkem,ale bohužel marně nebo něco dělám špatně.Na displeji při otočení klíčem žlutá ikona s oknem a vykřičníkem :-( a hlásí chybu: Power window anti-trap function! Řešil a dořešil to někdo?
bigrosak

#9 Příspěvek od bigrosak »

opravdu nikdo netuší co s tím? Nemohu nikde nic nalézt :-(
Horys
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Horys »

Jsou dvě řešení první a jednoduší je to přes diagnostiku naučit ale pokut už svítí kontrolka okna a píše chybu tak je vadný motor je v něm pojistka která hlídá krajní dorazy a už odstavuje motor při sebemenším odporu.Demontovaný motorek bez zátěže pojede normálně.
Noworker

#11 Příspěvek od Noworker »

Ahoj, diagnostika to vyřeší, měnil jsem Akumulátor a měl jsem stejný problém po výměně.Je potřeba nastavit dojezd okna. Zda jsi z Liberce udělám ti To.
bigrosak

#12 Příspěvek od bigrosak »

Bohužel z Kladna,ještě si s tím zkusím pohrát a uvidíme tedy.
bigrosak

#13 Příspěvek od bigrosak »

Takže já mám problém vyřešený,našel jsem parádní návod u kolegů na SK fóru.Pokud Vám bude okno dělat stejný problém tak pomůže tento postup,tedy alespoň mě pomohl.Doporučuji použít stopky třeba i v telefonu a je to hned :-)

1. Kľúčik do zapnutej polohy (bez naštartovania)
2. Ísť k ovládaciemu panelu okna ktoré je chybové (nie od panelu vodiča!)
3. Chybne okno stiahnuť postupne úplné a na doraz dole a pustiť spínač
4. Opätovné stlačiť spínač smerom dole a držať ho presne 17s (nepočítajte to v hlave mne sa to podarilo až so stopkami!)
5. Po uplynutí 17s hneď stlačiť spínač smerom hore a držať až kým sa nezinicializuje číže sa samé zavrie, otvorí a znova zavrie (pri stálom držaní spínača nahor!)
6. Hotovo! Chybové hlásenie zmizlo, okno funguje v automatike!

Tímto děkuji kolegům ze Slovenska a doufám že i zde to pomůže.
Odpovědět