Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 525TDS-pohupování na volnoběh
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, mám problém, občas se mi stane docela zajímavá věc.. Ráno nastartuju, auto běží normálně na zvýšený otáčky. Jak se to ohřívá tak padají otáčky až k normálnímu volnoběhu, auto teda běží normálně ale po chvilce(teplota cca na čtvrtce) celý auto začne jemně hopsat nahoru a dolů, začne se z motoru ozývat docela výrazný klepání. Volnoběh je přitom normální, otáčky nekolísají. Takhle to chvilku klape, až teplota vyleze na půlku tak to přestane a motor běží suprově bez vibrací a randálu. Tohle se děje cca 2x do týdne, vždy po dlouhým stání(tj ráno a nebo k večeru, když chci jet z práce). Jinak auto jede podle mě slušně, nekouří, nežere vodu ani olej. Žhavičky jsou nový a je čerstvě seřízenej předvstřik(dělalo to ale už před seřízením, po seřízení to akorát o hromadu líp chytá-hlavně za tepla). Nevíte někdo co s tím?
Může to být špatnejma vstřikama?
Může to být špatnejma vstřikama?
-
-
-
- Kontaktovat uživatele:
No dvouhmota už je slyšet když to vypnu, ale jinak to jde podle mě docela dobře. Těžko říct, každopádně dík za tip. Ty vstřiky nechám udělat, aspoň budu moct škrtnout další položku ze seznamu 
A EGR půjde pryč v co nejbližší možný době, dnes jsem čistil sání z koncernovýho tdi zázraku a ten humus co tam byl je fakt extrém...

A EGR půjde pryč v co nejbližší možný době, dnes jsem čistil sání z koncernovýho tdi zázraku a ten humus co tam byl je fakt extrém...
-
Zdravím a muzu se zeptat?mam tds 525 e39,hodne spatne starty,ale zhavice mam nove,nekdy tocim snad i pul minuty,pri plnem seslapnuti cerny kour z motoru,kdyz je to chladne jeste to jde,ale jak se to zahreje,tak motor skace,jak kdyby mel vyskocit z auta,otacky spadnou nizko,a akcelerace dost mala,na emisich mne nechteli ani pustit,ale na dalnici jede normalne,kdyz to drzim v otackach,poradi nekdo prosim?vstriky by mely byt v poradku.dekuji za jakekoli info
A auto si tak už koupil nebo to začalo po nějakém tvým zásahu? Buď čepadlo nebo skočený rozvody, k těm bych se přikláněl.martinvsetin píše:Zdravím a muzu se zeptat?mam tds 525 e39,hodne spatne starty,ale zhavice mam nove,nekdy tocim snad i pul minuty,pri plnem seslapnuti cerny kour z motoru,kdyz je to chladne jeste to jde,ale jak se to zahreje,tak motor skace,jak kdyby mel vyskocit z auta,otacky spadnou nizko,a akcelerace dost mala,na emisich mne nechteli ani pustit,ale na dalnici jede normalne,kdyz to drzim v otackach,poradi nekdo prosim?vstriky by mely byt v poradku.dekuji za jakekoli info
-
jak jsem ho koupil ,tak to jelo normalne,ale po case to zaclo,blbnout a vymenil jsem jeden vstrik i zhavice a v servisu mi rekli,ze asi čerpadlo zacina odchazet,ze dokud to jezdi nemam to moc resit,tak nevim,jak zjistit,ze to je opravdu cerpadlo,nerad bych sehnal jine a delalo to porad,ale kdyz to vytocim,tak kour je uplne černy,za studena v pohode,dela to jak je to zahrate,hlavne ten motor na volnobeh se mi nelibi,jak skace a rachoti.
-
-
no,a co se na rozvodech kontroluje,ma to retez ne?kdyz vymenim jine cerpadlo a bude to fingovat,tak to je asi cerpadlem,ale co kdyz to za mesic zacne znovu,do cerpadla nevidim,jak moc je s nim najetobeny-maser píše:na tvém místě bych šel:
1. rozvody kontrola
2. tlaky změřit
3.čerpadlo jiné či oprava
e39 může mít i špatnou váhu vzduchu,ale na start to nebude mít vliv
-
-
-