Po shlédnutí tohohle videa ze mě odpadá veškerý strach se do toho pustit sám
Jenže otázka jak silnou pístnici zhruba použít ? Sám jsem to nikdy na autě nedělal takže nevím v podstatě jak moc velkou sílu je potřeba použít aby silentblok do nápravnice zapadl. Tím se chci zeptat zda-li by někdo neměl hrubý nástřel kdo to třeba někdy lisoval jestli to 2tunový lis zalisuje nebo je potřeba víc.
Já to teda kdysi zkoušel udělat stahovákem se závitem a nehlo se to ani o mm. Je teda fakt, že jsem na to neměl moc místa, protože jsem neměl vyndanou nápravu, ale ty siláče tam drží docela dost.
jo takto to vypadá snadně, ale aspoň bez těch obyčejných speciálních přípravků je to porod, tady s tou hydraulikou je to samozřejmě hodně luxusní práce,
jen poznatek borec to tam dal špatně, co vím, tak jsou orientované a nasadil tam ten siláč otočený
ve všech případech nevidím důvod řešit hydro či vzduchovou metodu, když to děláš jednou za bambilión km a většinou jen na tourech a přitom je na to přípravek, který na ebayi stojí pár eur a podle nákresu by ho vysoustružil každý soustružník
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... eplacement
Tak přípravek stojí 200€ nejlevněji. Navíc vysoustružit si to mám kde jenže neviděl bych slibně tu pevnost materiálu občyejnýho železa. To prostě nemůže vydržet ani náhodou nějaká trubka plocháč apod. Nebo mě někdo vyveďte z omylu
Vím že to dělám jednou za čas ale klidně se s tím budu sám mordovat než abych to někomu dal Ta moje e39 je fakt v TOP stavu co se týče spodku kastle, nechci aby to tam někdo promáčkl pak to neřekne a za 2 roky můžu očekávat orezliny což právě nechci.
Tak já už mám výměnu silentbloků za sebou a bylo to celkem snadný. Přípravek jsem si vyrobil sám z toho co dům dal, není potřeba nic soustružit.. Šli ven celkem snadno a nové dovnitř taky. Myslím, že se nemáš čeho bát. Možná bych někde vyhrabal fotku, kdyby byl zájem.
Lucifer píše:...neviděl bych slibně tu pevnost materiálu občyejnýho železa. To prostě nemůže vydržet ani náhodou nějaká trubka plocháč apod. Nebo mě někdo vyveďte z omylu
to dáš i s ocelovou trubkou se stěnou 3mm
myslíš, že povolí to tření guma kov nebo uvidíš jak se trubka deformuje v tlaku?
ty siláče tam jsou pro horizontální pohyb a neumí odolávat vertikálnímu tlaku
No spíš jsem nevěřil tý trubce ale pokud to opravdu udělám i s železnou trubkou pevnostní závitovkou a velkýma silnýma podložkama tak budu jedině rád !
Několik lidí mě právě od toho odrazoval ať to raději někomu dám, jenže když vidím ten přípravek tak na co jsou tam ty půlkruhy ? Servisák mi tvrdil že to bez toho nejde
Ty půlkruhy mají z vnitřní strany která na fotce není vidět takový výstupky kterýma se to opře o nápravnici. Protože ty silentbloky maj na spodu větší průměr než to uložení v nápravnici. Takhle jsem to řešil já.
Tak takovejhle přípravek si taky udělám to pro mě nebude problém. Měl by si kdyžtak nějakej hrubej nákres s rozměrama ? Jestli ten přípravek ještě máš ? Závitovku si používal jakou ? Já mám doma M12 pevnostní
Půjde použít 3 nebo 4 nohý přípravek ? Nebo musím nechat jen 2 nohy ?
Myslím, že to někde vyhrabu. Každopádně musíš použít jenom 2 nohy, protože ten silentblok má jenom dvě vybrání kde mužeš stahovák opřít. Je to vidět na té fotce. Jinak originál přípravek BMW vypadá takhle.Je to z TISu:
jo takto to Fut Coins vypadá snadně, ale aspoň bez těch obyčejných speciálních přípravků je to porod, tady s tou Fut 14 Coins hydraulikou je to samozřejmě hodně luxusní práce,