Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Silentbloky zadní nápravnice E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lucifer

#1 Příspěvek od Lucifer »

http://www.youtube.com/watch?v=ePSQv-b9nYk

Po shlédnutí tohohle videa ze mě odpadá veškerý strach se do toho pustit sám :D

Jenže otázka jak silnou pístnici zhruba použít ? Sám jsem to nikdy na autě nedělal takže nevím v podstatě jak moc velkou sílu je potřeba použít aby silentblok do nápravnice zapadl. Tím se chci zeptat zda-li by někdo neměl hrubý nástřel kdo to třeba někdy lisoval jestli to 2tunový lis zalisuje nebo je potřeba víc.

Díky za případné info
Majkl328
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Majkl328 »

Já to teda kdysi zkoušel udělat stahovákem se závitem a nehlo se to ani o mm. Je teda fakt, že jsem na to neměl moc místa, protože jsem neměl vyndanou nápravu, ale ty siláče tam drží docela dost.
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Brátn Moderátor »

jo takto to vypadá snadně, ale aspoň bez těch obyčejných speciálních přípravků je to porod, tady s tou hydraulikou je to samozřejmě hodně luxusní práce,

jen poznatek borec to tam dal špatně, co vím, tak jsou orientované a nasadil tam ten siláč otočený
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
Lucifer

#4 Příspěvek od Lucifer »

Jenže on to sundavá vzduchem což mě zaráží. Síla ve vzduchu cca při 7barech je něco do 10 000N což je 1t 8O S tím že průměr pístu musí být 200mm

Hydraulikou je to v celku jasná věc jenže shánět čerpadlo píst + předělávat na nějaký přípravek je značně nevýhodný leda že bych se to chytal prodávat :lol:

Vím právě že hodně lidí se s tím snažilo srát a museli lisovat vlastní vahou auta silentbloky zpět.

A to že ho dal jinak než má být s takovým přípravkem by mě to asi nesralo :lol:

A pokud bych se rozhodl nápravu vyndat tak to asi rovnou odvezu na 100t lis kde bude úspěch zaručen ale jde mi o to to dělat na autě :)

EDIT : Našel jsem tabulky kde 10Bar při 250mm průměru pístu dovede pístnice sílu 4t. Stačily by 4t k nalisování a vylisování ?
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Brátn Moderátor »

ve všech případech nevidím důvod řešit hydro či vzduchovou metodu, když to děláš jednou za bambilión km a většinou jen na tourech a přitom je na to přípravek, který na ebayi stojí pár eur a podle nákresu by ho vysoustružil každý soustružník
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... eplacement
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
Lucifer

#6 Příspěvek od Lucifer »

Tak přípravek stojí 200€ nejlevněji. Navíc vysoustružit si to mám kde jenže neviděl bych slibně tu pevnost materiálu občyejnýho železa. To prostě nemůže vydržet ani náhodou nějaká trubka plocháč apod. Nebo mě někdo vyveďte z omylu :lol:

Vím že to dělám jednou za čas ale klidně se s tím budu sám mordovat než abych to někomu dal :D Ta moje e39 je fakt v TOP stavu co se týče spodku kastle, nechci aby to tam někdo promáčkl pak to neřekne a za 2 roky můžu očekávat orezliny což právě nechci.
pavlis

#7 Příspěvek od pavlis »

Tak já už mám výměnu silentbloků za sebou a bylo to celkem snadný. Přípravek jsem si vyrobil sám z toho co dům dal, není potřeba nic soustružit.. Šli ven celkem snadno a nové dovnitř taky. Myslím, že se nemáš čeho bát. Možná bych někde vyhrabal fotku, kdyby byl zájem.
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Brátn Moderátor »

Lucifer píše:...neviděl bych slibně tu pevnost materiálu občyejnýho železa. To prostě nemůže vydržet ani náhodou nějaká trubka plocháč apod. Nebo mě někdo vyveďte z omylu :lol:

to dáš i s ocelovou trubkou se stěnou 3mm
myslíš, že povolí to tření guma kov nebo uvidíš jak se trubka deformuje v tlaku?
ty siláče tam jsou pro horizontální pohyb a neumí odolávat vertikálnímu tlaku

Obrázek Obrázek
Lucifer

#9 Příspěvek od Lucifer »

No spíš jsem nevěřil tý trubce ale pokud to opravdu udělám i s železnou trubkou pevnostní závitovkou a velkýma silnýma podložkama tak budu jedině rád !

Několik lidí mě právě od toho odrazoval ať to raději někomu dám, jenže když vidím ten přípravek tak na co jsou tam ty půlkruhy ? Servisák mi tvrdil že to bez toho nejde :Confused2:

Obrázek
pavlis

#10 Příspěvek od pavlis »

Ty půlkruhy mají z vnitřní strany která na fotce není vidět takový výstupky kterýma se to opře o nápravnici. Protože ty silentbloky maj na spodu větší průměr než to uložení v nápravnici. Takhle jsem to řešil já.
Přílohy
IMAG0375.jpg
IMAG0375.jpg (104.79 KiB) Zobrazeno 607 x
Lucifer

#11 Příspěvek od Lucifer »

Tak takovejhle přípravek si taky udělám to pro mě nebude problém. Měl by si kdyžtak nějakej hrubej nákres s rozměrama ? Jestli ten přípravek ještě máš ? Závitovku si používal jakou ? Já mám doma M12 pevnostní

Půjde použít 3 nebo 4 nohý přípravek ? Nebo musím nechat jen 2 nohy ?
pavlis

#12 Příspěvek od pavlis »

Myslím, že to někde vyhrabu. Každopádně musíš použít jenom 2 nohy, protože ten silentblok má jenom dvě vybrání kde mužeš stahovák opřít. Je to vidět na té fotce. Jinak originál přípravek BMW vypadá takhle.Je to z TISu:
Přílohy
Výstřižek.PNG
Výstřižek.PNG (32.64 KiB) Zobrazeno 205 x
goodboy

#13 Příspěvek od goodboy »

jo takto to Fut Coins vypadá snadně, ale aspoň bez těch obyčejných speciálních přípravků je to porod, tady s tou Fut 14 Coins hydraulikou je to samozřejmě hodně luxusní práce,
Odpovědět