Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Bmw e60 repráčky ve dveřích
U E6x jsou 4 stupně - standard, HiFi, Logic7 a individual. Pokud máš tu minimální výbavu, tak to snadno až tak nejde. Budeš muset někam šoupnout zesilovač a natahat dráty.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Vlasta píše:U E6x jsou 4 stupně - standard, HiFi, Logic7 a individual. Pokud máš tu minimální výbavu, tak to snadno až tak nejde. Budeš muset někam šoupnout zesilovač a natahat dráty.
čemu odpovídá tohle: S677A HiFi System Professional DSP
je to Logic7? když si nechám rozkodovat VIN, tak mi to nenapíše jaký stupeň mám...dá se to zjistit jinak? To výše uvedené má kámoš...
doplnění: přes iDrive můžu nastavovat výšky, basy, rozdělení zvuku na strany tuším...Logic7 má i nějaký ekvalizér pokud se nepletu...
Dodnes žiju v představě, že výbavy ohledně muziky/repro jsou jen dvě - standard a Logic7.
Jsem docela překvapen tím rozsahem 4. možností.
Jinak já mám samozřejmě klasiku základ a v autě jsou podle všeho 4 repráky - po jednom kruhovém 10cm v předních dveřích středobas + dva oválné středobasy ve střeše za zadními sedadly (E61). Nic víc už se sem "nevešlo"
Na rádiu mohu nastavovat balanci + výšky/basy + zesilování zvuku v závislosti na jízdě (nastavuju jen citlivost, ale podle mě to moc nefunguje). Logic má myslím ještě v levém zadním podběhu zesilovač a výškové oddělené repro ve sloupcích předních dveří v trojúhelníku zrcátek. Kde jsou vzadu jaké další repro nevím. O individual jsem nikdy neslyšel; některé automobilky mají třebas Harman/Kardon, Bose, apod... U BMW jsem se s tím nepotkal (myslím tedy E60/61)
Každopádně zajímavé téma, rád se poučím.
Jsem docela překvapen tím rozsahem 4. možností.
Jinak já mám samozřejmě klasiku základ a v autě jsou podle všeho 4 repráky - po jednom kruhovém 10cm v předních dveřích středobas + dva oválné středobasy ve střeše za zadními sedadly (E61). Nic víc už se sem "nevešlo"

Na rádiu mohu nastavovat balanci + výšky/basy + zesilování zvuku v závislosti na jízdě (nastavuju jen citlivost, ale podle mě to moc nefunguje). Logic má myslím ještě v levém zadním podběhu zesilovač a výškové oddělené repro ve sloupcích předních dveří v trojúhelníku zrcátek. Kde jsou vzadu jaké další repro nevím. O individual jsem nikdy neslyšel; některé automobilky mají třebas Harman/Kardon, Bose, apod... U BMW jsem se s tím nepotkal (myslím tedy E60/61)
Každopádně zajímavé téma, rád se poučím.
Ještě máš určitě basáky pod předníma sedačkama. Já mám taky jen standard, uvažuju o tomhle, to by MASK mohl utáhnout http://www.ahifi.cz/reproduktory-mbquar ... 3-bmw.html
-
- Kontaktovat uživatele:
tuším, že jich je tam v L7 snad ještě víc...
central vepředu - tuším že nahoře v palubce - 1
v zadních dveřích po repráku - takže 2
v předních dveřích po dvou reprácích - takže 4
pod sedačkama vepředu - takže 2
"zadní plato" - 4
dohromady 13 repro plus zesilovač vzadu vpravo v kufru vedle BT modulu...
kouknu ještě odpoledne v autě
viz obrázek:

central vepředu - tuším že nahoře v palubce - 1
v zadních dveřích po repráku - takže 2
v předních dveřích po dvou reprácích - takže 4
pod sedačkama vepředu - takže 2
"zadní plato" - 4
dohromady 13 repro plus zesilovač vzadu vpravo v kufru vedle BT modulu...
kouknu ještě odpoledne v autě
viz obrázek:
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám v E61 stupeň audia "HiFi" a dle mého zkoumání to obnáší (tzn.je fyzicky v mém autě) - 1x subwoofer pod oběma předními sedačkami, 1x středobas + výškáč v obou předních dveřích, 2x středobas + 2x výškáč (namířený šikmo dopředu) ve stropnici nad kufrem. Tzn 10x repro.
U Logic7 je opravdu 13 repro (navíc 2x středobas v zadních dveřích a 1x centrál v palubce) a navíc v jiném provedení (jiný materiál mebrány apod).
U audia "individual" má být 16ks repro, ovšem tam již nevím kde jsou ty další navíc umístěny. Opět je zde každopádně jiný materiál mebrán, jako u L7.
Uvádím ještě jeden poznatek, možná pro někoho užitečný, týkající se E60/61 LCI (facelift) se sytémem CIC (možná ale i facelift CCC)- verze HiFi má zesilovač v LZ blatníku, stejně jako L7 a individual, ALE ty 2 nejvyšší řady mají zesilovač jiný a vždy připojen na optiku, narozdíl od HiFi. Tzn. upgrade ze social nebo HiFi audia je o něco složitější než by se zdálo právě díky nutnosti dozapojit zesilovač do optického okruhu.
U Logic7 je opravdu 13 repro (navíc 2x středobas v zadních dveřích a 1x centrál v palubce) a navíc v jiném provedení (jiný materiál mebrány apod).
U audia "individual" má být 16ks repro, ovšem tam již nevím kde jsou ty další navíc umístěny. Opět je zde každopádně jiný materiál mebrán, jako u L7.
Uvádím ještě jeden poznatek, možná pro někoho užitečný, týkající se E60/61 LCI (facelift) se sytémem CIC (možná ale i facelift CCC)- verze HiFi má zesilovač v LZ blatníku, stejně jako L7 a individual, ALE ty 2 nejvyšší řady mají zesilovač jiný a vždy připojen na optiku, narozdíl od HiFi. Tzn. upgrade ze social nebo HiFi audia je o něco složitější než by se zdálo právě díky nutnosti dozapojit zesilovač do optického okruhu.
-
- Kontaktovat uživatele:
přidám taky jednu "blbost navíc", která ale dokáže ušetřit do budoucna čas a nervy - jak psal xdentist - L7 je propojen komplet optikou (i v před LCI rv 2004)...tzn, jakmile příjde na řadu klasický problém e60 - sekající se hudba - dá se to řešit odpojením bluetooth modulu - což ale zde nejde - protože je předposlední "na řadě" a když se odpojí bluetooth modul, tak nejde signál dál do zesilovače - je tedy potřeba vložit "optickou propojku"
-
- Kontaktovat uživatele:
Pazdi píše:přidám taky jednu "blbost navíc", která ale dokáže ušetřit do budoucna čas a nervy - jak psal xdentist - L7 je propojen komplet optikou (i v před LCI rv 2004)...tzn, jakmile příjde na řadu klasický problém e60 - sekající se hudba - dá se to řešit odpojením bluetooth modulu - což ale zde nejde - protože je předposlední "na řadě" a když se odpojí bluetooth modul, tak nejde signál dál do zesilovače - je tedy potřeba vložit "optickou propojku"
Udelat optickou smycku neni potreba. V kufru je to zapojene ve smyckach. Takze kdyz se kabel nekde rozpoji nefunguje nic co na tom bezi ale kdyz sem v kufru odpojoval BT modul tak se ty kabely spoji proti sobe a okruh se tim zas uzavre. Kdyzby se tedy pripojoval zesilovac jen se tam do te smycky prida dalsi okruh. Problem pak nastava v natahani kabelu k repro protoze to pak jde z kufru a ne od radia.
K repro pod sedackou. Mam je tam taky a nikdy nehrali. Nejde do nich signal a neni to zesilovacem v kufru. Prijde mi jako by s nima radio ani nepocitalo. Meril sem vystup na radiu.
Výstup na rádiu bude společnej i pro ty ve dveřích, akorát bude někde výhybka nebo kondík
Pokud se bavíme pořád o E60, tak ta se standardním audiem žádnej zesilovač v kufru nemá a nemá ani vejškáče