Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Bmw e60 repráčky ve dveřích

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Dorf

#1 Příspěvek od Dorf »

Ahoj přestali mi hrát ty malé repráčky u okýnka a nevim jestli jsou dělané na nejakou pojistku nebo proste odešli?Nebo jestli jsem je nějak nevypl v nastavení.Díky za odpovědi.
Pavel525

#2 Příspěvek od Pavel525 »

Ahoj. Hrály někdy? Já jsem to taky zjišťoval, že nehrajou. Bylo to cca po půl roce co jsem měl auto a zjistil jsem, že je tam vůbec nemám, prostě nebyly ve výbavě. :wink:
tesil

#3 Příspěvek od tesil »

Pratele, bavime se tady o reprakach, repračcích a podobne a tam si rekneme TY repráčky, Ty repráky. Takze přestalY, odešlY, hrálY, nebylY..... :wink:

Jinak pokud mas jistotu ze hraly, tak je divny, ze by najednou oba prestaly. Nebo tam nekdo uz neco bastlil a kdo vi, jak je to zapojeny.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Kolik těch repráčků v útrobách E60 čítá? Případně kolik je stupňů multi/audia, že by se snad dalo něco "snadno rychle" dovybavit?
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

U E6x jsou 4 stupně - standard, HiFi, Logic7 a individual. Pokud máš tu minimální výbavu, tak to snadno až tak nejde. Budeš muset někam šoupnout zesilovač a natahat dráty.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
mcconrad

#6 Příspěvek od mcconrad »

Vlasta píše:U E6x jsou 4 stupně - standard, HiFi, Logic7 a individual. Pokud máš tu minimální výbavu, tak to snadno až tak nejde. Budeš muset někam šoupnout zesilovač a natahat dráty.

čemu odpovídá tohle: S677A HiFi System Professional DSP
je to Logic7? když si nechám rozkodovat VIN, tak mi to nenapíše jaký stupeň mám...dá se to zjistit jinak? To výše uvedené má kámoš...

doplnění: přes iDrive můžu nastavovat výšky, basy, rozdělení zvuku na strany tuším...Logic7 má i nějaký ekvalizér pokud se nepletu...
nosooo

#7 Příspěvek od nosooo »

poznate nejake konkretne a kvalitne vyskove repraky do e60?dakujem
hurvajs77

#8 Příspěvek od hurvajs77 »

mcconrad píše:S677A HiFi System Professional DSP
to myslím L7 je
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Tecto

#9 Příspěvek od Tecto »

Dodnes žiju v představě, že výbavy ohledně muziky/repro jsou jen dvě - standard a Logic7.
Jsem docela překvapen tím rozsahem 4. možností.
Jinak já mám samozřejmě klasiku základ a v autě jsou podle všeho 4 repráky - po jednom kruhovém 10cm v předních dveřích středobas + dva oválné středobasy ve střeše za zadními sedadly (E61). Nic víc už se sem "nevešlo" :roll:
Na rádiu mohu nastavovat balanci + výšky/basy + zesilování zvuku v závislosti na jízdě (nastavuju jen citlivost, ale podle mě to moc nefunguje). Logic má myslím ještě v levém zadním podběhu zesilovač a výškové oddělené repro ve sloupcích předních dveří v trojúhelníku zrcátek. Kde jsou vzadu jaké další repro nevím. O individual jsem nikdy neslyšel; některé automobilky mají třebas Harman/Kardon, Bose, apod... U BMW jsem se s tím nepotkal (myslím tedy E60/61)
Každopádně zajímavé téma, rád se poučím.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Ještě máš určitě basáky pod předníma sedačkama. Já mám taky jen standard, uvažuju o tomhle, to by MASK mohl utáhnout http://www.ahifi.cz/reproduktory-mbquar ... 3-bmw.html
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Pazdi »

tuším, že jich je tam v L7 snad ještě víc...
central vepředu - tuším že nahoře v palubce - 1
v zadních dveřích po repráku - takže 2
v předních dveřích po dvou reprácích - takže 4
pod sedačkama vepředu - takže 2
"zadní plato" - 4

dohromady 13 repro plus zesilovač vzadu vpravo v kufru vedle BT modulu...

kouknu ještě odpoledne v autě

viz obrázek:
Obrázek
Tecto

#12 Příspěvek od Tecto »

Mám standard a věřím tomu, že pod sedákama nic není. Zkoušel jsem to poslouchat a nic jsem neslyšel. Myslel jsem teda, že basáky pod sicnai jsou výsadou Logic7.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#13 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Ne, jsou v každé výbavě, ale různý provedení
Tecto

#14 Příspěvek od Tecto »

Tak jsem aspoň o něco chytřejší - nevím o nich, ale jsou tam :oops:
Lepší než si myslet, že tam jsou a ono nic.
Tím ale výčet výhod končí, u zrcátek není nic. Tam holt byly repráky v základu i u Oplu Meriva :twisted:
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od xdentist »

Mám v E61 stupeň audia "HiFi" a dle mého zkoumání to obnáší (tzn.je fyzicky v mém autě) - 1x subwoofer pod oběma předními sedačkami, 1x středobas + výškáč v obou předních dveřích, 2x středobas + 2x výškáč (namířený šikmo dopředu) ve stropnici nad kufrem. Tzn 10x repro.

U Logic7 je opravdu 13 repro (navíc 2x středobas v zadních dveřích a 1x centrál v palubce) a navíc v jiném provedení (jiný materiál mebrány apod).

U audia "individual" má být 16ks repro, ovšem tam již nevím kde jsou ty další navíc umístěny. Opět je zde každopádně jiný materiál mebrán, jako u L7.

Uvádím ještě jeden poznatek, možná pro někoho užitečný, týkající se E60/61 LCI (facelift) se sytémem CIC (možná ale i facelift CCC)- verze HiFi má zesilovač v LZ blatníku, stejně jako L7 a individual, ALE ty 2 nejvyšší řady mají zesilovač jiný a vždy připojen na optiku, narozdíl od HiFi. Tzn. upgrade ze social nebo HiFi audia je o něco složitější než by se zdálo právě díky nutnosti dozapojit zesilovač do optického okruhu.
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Pazdi »

přidám taky jednu "blbost navíc", která ale dokáže ušetřit do budoucna čas a nervy - jak psal xdentist - L7 je propojen komplet optikou (i v před LCI rv 2004)...tzn, jakmile příjde na řadu klasický problém e60 - sekající se hudba - dá se to řešit odpojením bluetooth modulu - což ale zde nejde - protože je předposlední "na řadě" a když se odpojí bluetooth modul, tak nejde signál dál do zesilovače - je tedy potřeba vložit "optickou propojku"
bbeavis
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od bbeavis »

Pazdi píše:přidám taky jednu "blbost navíc", která ale dokáže ušetřit do budoucna čas a nervy - jak psal xdentist - L7 je propojen komplet optikou (i v před LCI rv 2004)...tzn, jakmile příjde na řadu klasický problém e60 - sekající se hudba - dá se to řešit odpojením bluetooth modulu - což ale zde nejde - protože je předposlední "na řadě" a když se odpojí bluetooth modul, tak nejde signál dál do zesilovače - je tedy potřeba vložit "optickou propojku"

Udelat optickou smycku neni potreba. V kufru je to zapojene ve smyckach. Takze kdyz se kabel nekde rozpoji nefunguje nic co na tom bezi ale kdyz sem v kufru odpojoval BT modul tak se ty kabely spoji proti sobe a okruh se tim zas uzavre. Kdyzby se tedy pripojoval zesilovac jen se tam do te smycky prida dalsi okruh. Problem pak nastava v natahani kabelu k repro protoze to pak jde z kufru a ne od radia.

K repro pod sedackou. Mam je tam taky a nikdy nehrali. Nejde do nich signal a neni to zesilovacem v kufru. Prijde mi jako by s nima radio ani nepocitalo. Meril sem vystup na radiu.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#18 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Výstup na rádiu bude společnej i pro ty ve dveřích, akorát bude někde výhybka nebo kondík
bbeavis
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od bbeavis »

Vystup na repro ve dverich je jeden a je tam vyhybka na vyskace. Tak to ma asi kazdy auto. Ale ty pod sedackou maji maly zesilovac v kufru. Pokud se bavime o standardu. U L7 jde vsechno z kufru.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#20 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Pokud se bavíme pořád o E60, tak ta se standardním audiem žádnej zesilovač v kufru nemá a nemá ani vejškáče
Odpovědět