Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E61 tukani na predni naprave - uz nevim

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#21 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Nový řízení tzn. nový servo hřeben?
A při lehkým brzdění to ťuká taky?
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od VRsix »

Hreben. Pri brzdeni to tuka taky.
mi00wa

#23 Příspěvek od mi00wa »

a kulové čepy ?
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od VRsix »

Vsechno bylo jiz menene a beze zmeny
LosBizardos

#25 Příspěvek od LosBizardos »

Zkontrolujte si jeste ulozeni chladicu. Je to posazeny v takovy gume. Ja jsem to mel uplne na hadr a vydavalo to tupe rany. Byla to jedna z prvnich veci, co jsem delal na E61 po koupi, kdyz me tam neco tukalo a puvodni zaveseni se tvarilo ok.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#26 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Mě na e39 klepe pp tlumič, dělá to jen za tepla, jak je pod 0 nebo hned po rozjezdu=ticho, jakmile se ohřeje=klepe jako kostice... Nikde žádná vule, auto sedí a tlumí :-)
A poznáš to jednoduše tak, ze na matku tlumiče shora skrz uložení das ořech a trochu s tim ráčnou zahýbeš, úplně stejné zvuky...
“Ability is what you're capable of doing.”
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od VRsix »

Vyzkousim oboje, diky
TaxiTaxi

#28 Příspěvek od TaxiTaxi »

Ahoj, už to někdo vyřešil ? To tukani?
JH76

#29 Příspěvek od JH76 »

U mě to byl ohnutý stabilizátor - už to bylo ohnuté, když jsem auto kupoval, ale nepřišli na to ani na STK, kde jsem nedloho po koupi byl.
TaxiTaxi

#30 Příspěvek od TaxiTaxi »

Ahoj, už to někdo vyřešil ?
xjr

#31 Příspěvek od xjr »

Já řešil něco podobného,ale nevěnoval jsem tomu tolik pozornosti,až jednou při výměně vzduch. filtru jsem zjistil,že vzpěra mezi motorovou stěnou a hrncema tlumičů není moc utažená a že závity v hrncích jak se pořád vyndavá a zandavá nejsou už nic moc. Takže jsem ji vyndal a jezdím teď bez ní a ejhle je po klepání. A já pomalu víc jak rok nemohl přijít na to čím to je.
Takže musím opravit závity ,dát do nich vložky a pořádně dotáhnout.
Docthor

#32 Příspěvek od Docthor »

Nedávno jsem si pořídil E61 530xD LCI a s údivem na sobě pozoruji, že čím jsem starší a v autě trávím více času, tak mi začínají vadit čím dál víc různé pazvuky a ozvěny v autě.

Najeto mám 220k km a serou mě takové věci neúměrně.Skoro ten samý problém, auto mám v servise a taktéž s Ťukavým zvukem od pravého předního kola.Už mě to hodně štvalo, zajel jsem na stk a nic nenašli, jinak vyměněno na nápravě co šlo a stejně pořád to samé..

Zajímavosti je že mnoho mechaniků takové věci ani řešit nechce a zdají se jim banální, jenže pro mě docela důležité a serou mě :-)

Zavezl jsem auto ke známému který ma neutorizovaný servis BMW a poprosil jsem je ať se na to podívají, protože i když si spoustu věcí umím zařídit a udělat sám, tak na to jsem už neměl nervy..

Nakonec volal že bylo povolené řízení na nápravě.. nechápu .. dneska si jdu auto vyzvednout tak uvidím..pak napíšu

Myslel jsem že jsem jediný koho to sere, ale jak čtu,tak je nás více :-)

Jinak další věc je cinkání levého pásu řidiče do ucha..už mám alergii na to, ale snad to taky odstraní..
knedlifek

#33 Příspěvek od knedlifek »

Tak horní uložení tlumičů, kosti stabilizátoru ramena.... vyzkoušet veškeré vůle nápravy.
avana

#34 Příspěvek od avana »

Docthor píše:Nedávno jsem si pořídil E61 530xD LCI a s údivem na sobě pozoruji, že čím jsem starší a v autě trávím více času, tak mi začínají vadit čím dál víc různé pazvuky a ozvěny v autě.

Najeto mám 220k km a serou mě takové věci neúměrně.Skoro ten samý problém, auto mám v servise a taktéž s Ťukavým zvukem od pravého předního kola.Už mě to hodně štvalo, zajel jsem na stk a nic nenašli, jinak vyměněno na nápravě co šlo a stejně pořád to samé..

Zajímavosti je že mnoho mechaniků takové věci ani řešit nechce a zdají se jim banální, jenže pro mě docela důležité a serou mě :-)

Zavezl jsem auto ke známému který ma neutorizovaný servis BMW a poprosil jsem je ať se na to podívají, protože i když si spoustu věcí umím zařídit a udělat sám, tak na to jsem už neměl nervy..

Nakonec volal že bylo povolené řízení na nápravě.. nechápu .. dneska si jdu auto vyzvednout tak uvidím..pak napíšu

Myslel jsem že jsem jediný koho to sere, ale jak čtu,tak je nás více :-)

Jinak další věc je cinkání levého pásu řidiče do ucha..už mám alergii na to, ale snad to taky odstraní..
Pomohlo to? Mě "něco" lupe při otáčení volantu, mám podezření na hřeben řízení. Na STK jako u Tebe - všechno pevný, v BMW prý metodou pokus/omyl - ny to seru. ď
knedlifek

#35 Příspěvek od knedlifek »

neni to skřípání? to by mohl dělat kroužek volantu a což často i dělá.
avana

#36 Příspěvek od avana »

knedlifek píše:neni to skřípání? to by mohl dělat kroužek volantu a což často i dělá.
Od volantu to nejde, s tím problém nemám... je to cítit při otáčení - zleva doprava, na místě i za pomalý jízdy. Příklad - zastavím, zatočím volantem a rozjedu se a přitom v tom lupne.
Giovany1971
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Giovany1971 »

avana píše:
knedlifek píše:neni to skřípání? to by mohl dělat kroužek volantu a což často i dělá.
Od volantu to nejde, s tím problém nemám... je to cítit při otáčení - zleva doprava, na místě i za pomalý jízdy. Příklad - zastavím, zatočím volantem a rozjedu se a přitom v tom lupne.
Mě to dělal hřeben,,v poloze kola rovno,,volant přesně ve středu,,tam byla velká vůle,,jakmile jsem pootočil trošičku doprava či do leva už bez vule..ale to lupání bylo slyšet i při přejetí něj příčné nerovnosti i při běžném otačení,, prostě dal jsem nový hřeben a je ticho.
avana

#38 Příspěvek od avana »

Giovany1971 píše:
avana píše:
Mě to dělal hřeben,,v poloze kola rovno,,volant přesně ve středu,,tam byla velká vůle,,jakmile jsem pootočil trošičku doprava či do leva už bez vule..ale to lupání bylo slyšet i při přejetí něj příčné nerovnosti i při běžném otačení,, prostě dal jsem nový hřeben a je ticho.
To je ono, přesně, jak to píšeš. Měnil si jen hřeben, bo celý převod? Kolik to stálo a kde ti to dělali? ď
_milan_

#39 Příspěvek od _milan_ »

xjr píše:Já řešil něco podobného,ale nevěnoval jsem tomu tolik pozornosti,až jednou při výměně vzduch. filtru jsem zjistil,že vzpěra mezi motorovou stěnou a hrncema tlumičů není moc utažená a že závity v hrncích jak se pořád vyndavá a zandavá nejsou už nic moc. Takže jsem ji vyndal a jezdím teď bez ní a ejhle je po klepání. A já pomalu víc jak rok nemohl přijít na to čím to je.
Takže musím opravit závity ,dát do nich vložky a pořádně dotáhnout.
:D ano měl jsem ten samý problém , nechal jsem předělat závity + jsem pořídil novou rozpěru z benziňáku a je ticho.. páč někteří odborníci aby si ušetřili trochu práce a času u naftových motorů kde není klasika airbox tak odšroubují pravou část vzpěry a zlomí ji směrem nahoru a dostanou se k filtru asi jednoduššeji, z toho je narušena vzpěra , jak se kroutí kastla tak tahá za závit+milion najetý=hodněkrát dělaný servis... zavit off, tukaní , škrabání na hlavě a vztekání se.. :D :D
matiz
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od matiz »

jj filtr za 500 a vymena zdarma. A pak to tak dopada.
Odpovědět