Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E61 tukani na predni naprave - uz nevim
-
Mě na e39 klepe pp tlumič, dělá to jen za tepla, jak je pod 0 nebo hned po rozjezdu=ticho, jakmile se ohřeje=klepe jako kostice... Nikde žádná vule, auto sedí a tlumí
A poznáš to jednoduše tak, ze na matku tlumiče shora skrz uložení das ořech a trochu s tim ráčnou zahýbeš, úplně stejné zvuky...

A poznáš to jednoduše tak, ze na matku tlumiče shora skrz uložení das ořech a trochu s tim ráčnou zahýbeš, úplně stejné zvuky...
“Ability is what you're capable of doing.”
Já řešil něco podobného,ale nevěnoval jsem tomu tolik pozornosti,až jednou při výměně vzduch. filtru jsem zjistil,že vzpěra mezi motorovou stěnou a hrncema tlumičů není moc utažená a že závity v hrncích jak se pořád vyndavá a zandavá nejsou už nic moc. Takže jsem ji vyndal a jezdím teď bez ní a ejhle je po klepání. A já pomalu víc jak rok nemohl přijít na to čím to je.
Takže musím opravit závity ,dát do nich vložky a pořádně dotáhnout.
-
Nedávno jsem si pořídil E61 530xD LCI a s údivem na sobě pozoruji, že čím jsem starší a v autě trávím více času, tak mi začínají vadit čím dál víc různé pazvuky a ozvěny v autě.
Najeto mám 220k km a serou mě takové věci neúměrně.Skoro ten samý problém, auto mám v servise a taktéž s Ťukavým zvukem od pravého předního kola.Už mě to hodně štvalo, zajel jsem na stk a nic nenašli, jinak vyměněno na nápravě co šlo a stejně pořád to samé..
Zajímavosti je že mnoho mechaniků takové věci ani řešit nechce a zdají se jim banální, jenže pro mě docela důležité a serou mě
Zavezl jsem auto ke známému který ma neutorizovaný servis BMW a poprosil jsem je ať se na to podívají, protože i když si spoustu věcí umím zařídit a udělat sám, tak na to jsem už neměl nervy..
Nakonec volal že bylo povolené řízení na nápravě.. nechápu .. dneska si jdu auto vyzvednout tak uvidím..pak napíšu
Myslel jsem že jsem jediný koho to sere, ale jak čtu,tak je nás více
Jinak další věc je cinkání levého pásu řidiče do ucha..už mám alergii na to, ale snad to taky odstraní..
Najeto mám 220k km a serou mě takové věci neúměrně.Skoro ten samý problém, auto mám v servise a taktéž s Ťukavým zvukem od pravého předního kola.Už mě to hodně štvalo, zajel jsem na stk a nic nenašli, jinak vyměněno na nápravě co šlo a stejně pořád to samé..
Zajímavosti je že mnoho mechaniků takové věci ani řešit nechce a zdají se jim banální, jenže pro mě docela důležité a serou mě

Zavezl jsem auto ke známému který ma neutorizovaný servis BMW a poprosil jsem je ať se na to podívají, protože i když si spoustu věcí umím zařídit a udělat sám, tak na to jsem už neměl nervy..
Nakonec volal že bylo povolené řízení na nápravě.. nechápu .. dneska si jdu auto vyzvednout tak uvidím..pak napíšu

Jinak další věc je cinkání levého pásu řidiče do ucha..už mám alergii na to, ale snad to taky odstraní..
Pomohlo to? Mě "něco" lupe při otáčení volantu, mám podezření na hřeben řízení. Na STK jako u Tebe - všechno pevný, v BMW prý metodou pokus/omyl - ny to seru. ďDocthor píše:Nedávno jsem si pořídil E61 530xD LCI a s údivem na sobě pozoruji, že čím jsem starší a v autě trávím více času, tak mi začínají vadit čím dál víc různé pazvuky a ozvěny v autě.
- Giovany1971
- Kontaktovat uživatele:
Mě to dělal hřeben,,v poloze kola rovno,,volant přesně ve středu,,tam byla velká vůle,,jakmile jsem pootočil trošičku doprava či do leva už bez vule..ale to lupání bylo slyšet i při přejetí něj příčné nerovnosti i při běžném otačení,, prostě dal jsem nový hřeben a je ticho.avana píše:Od volantu to nejde, s tím problém nemám... je to cítit při otáčení - zleva doprava, na místě i za pomalý jízdy. Příklad - zastavím, zatočím volantem a rozjedu se a přitom v tom lupne.knedlifek píše:neni to skřípání? to by mohl dělat kroužek volantu a což často i dělá.
To je ono, přesně, jak to píšeš. Měnil si jen hřeben, bo celý převod? Kolik to stálo a kde ti to dělali? ďGiovany1971 píše:Mě to dělal hřeben,,v poloze kola rovno,,volant přesně ve středu,,tam byla velká vůle,,jakmile jsem pootočil trošičku doprava či do leva už bez vule..ale to lupání bylo slyšet i při přejetí něj příčné nerovnosti i při běžném otačení,, prostě dal jsem nový hřeben a je ticho.avana píše:Od volantu to nejde, s tím problém nemám... je to cítit při otáčení - zleva doprava, na místě i za pomalý jízdy. Příklad - zastavím, zatočím volantem a rozjedu se a přitom v tom lupne.knedlifek píše:neni to skřípání? to by mohl dělat kroužek volantu a což často i dělá.
xjr píše:Já řešil něco podobného,ale nevěnoval jsem tomu tolik pozornosti,až jednou při výměně vzduch. filtru jsem zjistil,že vzpěra mezi motorovou stěnou a hrncema tlumičů není moc utažená a že závity v hrncích jak se pořád vyndavá a zandavá nejsou už nic moc. Takže jsem ji vyndal a jezdím teď bez ní a ejhle je po klepání. A já pomalu víc jak rok nemohl přijít na to čím to je.