Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

přední PDC čidlo na E60, otestování

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
bigrosak

#1 Příspěvek od bigrosak »

Ahoj všem,na autě mě odešel jeden přední senzor,ten jsem vyndal při zakoupení jiného a vyměnil,jenže problém je v tom že ani ten nový nefuguje :-( napadlo mě tedy oba vyzkoušet na jiném konektoru na kterém též nefungovali a přestal fungovat i funkční který jsem vyndal :-( takže paráda,senzor jsem vyndaval opatrně zevnitř.Nenapadá Vás někoho kde bych mohl dělat problém nebo co dál? Bojím se že koupím další a zničím :-( senzory jsem přehazoval s odpojenou baterií.Díky za nápady
honzako

#2 Příspěvek od honzako »

v 99% je poškozená el.instalace v nárazníku,1% vadné čidlo,sundej nárazník ,rozmotej dráty,nekde je zoxidovaný
bigrosak

#3 Příspěvek od bigrosak »

dobře,tak to otestuji a dám vědět jak jsem dopadl,snad půjde dobře sundat ten nárazník.
bbeavis
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od bbeavis »

Vymenil jsem celou kabelaz v prednim narazniku za novou a senzori stridave hlasi chybu. Jendou nefungujou plravy jednou levy jednou stredni. Uz jsem to prestal resit. Nevim kudy vede kabelaz do kufru abych ji prosel celou a nezda se mi ze by odesly vsechny senzory.
bigrosak

#5 Příspěvek od bigrosak »

Tak teprve dnes jsem se k tomu dostal a sundal nárazník :-) všechny konektory v nárazníku byli OK,horší to bylo za hlavním konektorem.Dva drátky totálně užraný.Nicméně vše opraveno a PDC zase plně funkční ba dokonce mám i jedno náhradní :-),alespoň jsem rovnou vyndal celí svazek,přemotal komplet izolací a všechny konektory prostříkal kontaktolem.Tak uvídíme jak dlouho to bude v pohodě :-)
bigrosak

#6 Příspěvek od bigrosak »

pro: bbeavis
můj názor je že budeš mít problém někde za hlavním konektorem jako jsem měl já,jde o to hledat :-(
dave520

#7 Příspěvek od dave520 »

mě odešli najednou 2 přední na lévé straně.. v pondělí jednou dvakrát zahlásilo PDC chyba a postupem dní to přestávalo jít uplně.. takže asi sundám nárazník a mrknu po tý kabeláži jak říkáš, za hlavním konektorem to je kde?
bigrosak

#8 Příspěvek od bigrosak »

hlavní konektor celého svazku je na právé straně někde u mlhovky,já měl svazek už opravován tekže přesně neřeknu kde konektor je,ale určitě když sundáš nárazník tak ho uvidíš,jde to celkem dobře sundat.Konektor se u mě dal odpojit se sundaným nárazníkem takže paráda.Když sundáš spodní plasty tak bys měl konektor vidět.Jak říkám měl jsem uhnilí dva drátky :-( a taky mě nešli dvě čidla.Pak dej vědět jak jsi dopadl.
bbeavis
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od bbeavis »

Konektor je videt shora kdyz se vynda spolujezdcovo svetlo. Ja uz na nej kdysi koukal ale neprisel mi nak uhnily ale raci to jeske zkontroluji. A sundavat naraznik je asi zbitecne. Ja vymenil celou predni kabelaz a nic se nezmenilo takze v ni bych zasadni chybu nehledal.
dave520

#10 Příspěvek od dave520 »

díky za tip podle toho jak se to chová tipuju taky uhnilej drátek, až se k tomu dostanu určitě napíšu jak jsem dopadl, ale moc se mi do toho nechce momentálně nemám možnost sundat nárazník pod střechou
bigrosak

#11 Příspěvek od bigrosak »

Jasně,já mám taky dobrou přední kabeláž,ale poškozené to bylo za konektorem té přední kabeláže :-(
bigrosak

#12 Příspěvek od bigrosak »

přidávám fotku
Přílohy
P3011074.JPG
P3011074.JPG (192.21 KiB) Zobrazeno 483 x
bigrosak

#13 Příspěvek od bigrosak »

a ještě místo kde se konektor přibližně nachází,u mě byl někde v místě klaksonů.
Přílohy
upraveno.jpg
upraveno.jpg (168.88 KiB) Zobrazeno 481 x
dave520

#14 Příspěvek od dave520 »

super díky za foto, mě nejdou ty PDC na druhé straně tam je taky takový svazek kabelů?
bbeavis
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od bbeavis »

Takze bylo potreba rozmotat tu ochrannou izolaci? A v tom miste je naky zlom? Nebo proc to tam odchazi?

Navdruhe strane nic neni. Predni senzory jsou pripojeny jen pres ten jeden konektor.
bigrosak

#16 Příspěvek od bigrosak »

Ano,nic už tam není a je tam jen tenhle jeden konektor,já bych řekl že tu izolaci co je vidět,co tam mám tam být nemá.Jináč jsem vše oholil,napájel a dal stahovací bužírku,ale obávám se že brzy budu řešit další :-),nejraději bych sehnal nový svazek od ŘJ a vyměnil,ale asi zůstanu u opravy :-( vzhledem k ceně svazku který asi levný nebude.Určitě to chce rozebrat a omrknout :-)
rakeesh

#17 Příspěvek od rakeesh »

mam podobnej problem, levej zadni senzor jakoby nefungoval, ale kdyz ho prendam na jine misto, tak jde. jiny senzor na miste tohoto vlevo vzadu taky nejde. takze asi kabely? ale PDC vetsinu casu funguje, jen proste jakoby ignorovalo tohle cidlo, jen jedno za cas vypadne (stalej dlouhej ton)
Odpovědět