Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW E60 530D cukání automatu
Zdravím,
mám E60 530D (160kw) rv. 2004 a momentálně mám takový problém, že při prudkém přidáním plynu a následně puštění plynu auto při přeřazení z 1 na 2 cukne (to samé dělá z 3 na 4 atd.).
Stává se to jen při prudké akceleraci a následně sundání nohy z plynu. Jinak ne. Když po akceleraci furt nechám nohu na plynu a pomalu ubírám plyn, nedělá to.
Nedělá vám to taky? Jak jste to řešili? Auto má najeto original 162.000km.
Olej v převodovce jsem ještě neměnil, protože někde jsem četl že je náplň doživotní.
mám E60 530D (160kw) rv. 2004 a momentálně mám takový problém, že při prudkém přidáním plynu a následně puštění plynu auto při přeřazení z 1 na 2 cukne (to samé dělá z 3 na 4 atd.).
Stává se to jen při prudké akceleraci a následně sundání nohy z plynu. Jinak ne. Když po akceleraci furt nechám nohu na plynu a pomalu ubírám plyn, nedělá to.
Olej v převodovce jsem ještě neměnil, protože někde jsem četl že je náplň doživotní.
No rozhodne to delat nema, radeji vymen olej v prevodovce, nech udelat adaptaci a mozna to pomuze, mozna ne. Colozivotni napln, je to samy, jako kdyz ti reknu, ze si si koupil celozivotni chleba. Radeji zkus pocist vic o tom, nez se doctes od nejakeho chodce, co videl BMW project na ulici. Jestli se ti nechce, tak olej se ma menit po 60000 km. Typuju, ze si motorovej olej menil po 30000 km???
Olej v motoru menim maximalne po 20.000.
Ano, opravdu BMW pise ze olej v automatu je dozivotni, ale tak jak jsi psal, taky doporucuje menit motorovy olej co 30.000 a pritom to nikdo nedela, protoze vi, ze tak by oddelal motor.
Asi hodim auto na diagnostiku a uvidi se :-/ doufam ze to bude jen tim olejem.
Ano, opravdu BMW pise ze olej v automatu je dozivotni, ale tak jak jsi psal, taky doporucuje menit motorovy olej co 30.000 a pritom to nikdo nedela, protoze vi, ze tak by oddelal motor.
Ano náplň je doživotní. Nemci ale vyrábí auto s životností 160.000km. Pak kupují nové.Hoang píše:Olej v motoru menim maximalne po 20.000.
-
Ahoj, na E90 330i 190kw mi to dělá uplně stejně, pokud dám plný a pak prudce uberu tak jak si to přeřadí nahoru tak to někdy dost cukne.Pokud ten plyn pustím pomaleji, tak je to plynulé...Hoang píše:Zdravím,
Nevím jestli tyhle dvě auta používají stejný automat ....
MadMaxII: Auto už mám 4. rokem(koupeno s 116.000), a ze začátku jsem si ničeho nevšiml. Až teď kdy má najeto okolo 165.000 jsem to zpozoroval.
V jednom nejmenovaném servise specializující se na BMW mi řekli, že ať vyměním olej v převodovce, možná se to trošku zlepší. "Nic víc" pro to nemůžu udělat, protože prý za tu dobu v převodovce vznikly vůle a tím pádem to cuká.
petrolinko: Jestli máš před face tak myslím že tam jsou "stejné" automaty. Kolik máš najeto? Měnil jsi už olej v převodovce?
V jednom nejmenovaném servise specializující se na BMW mi řekli, že ať vyměním olej v převodovce, možná se to trošku zlepší. "Nic víc" pro to nemůžu udělat, protože prý za tu dobu v převodovce vznikly vůle a tím pádem to cuká.
petrolinko: Jestli máš před face tak myslím že tam jsou "stejné" automaty. Kolik máš najeto? Měnil jsi už olej v převodovce?
-
Ahoj,Hoang píše:MadMaxII: Auto už mám 4. rokem(koupeno s 116.000), a ze začátku jsem si ničeho nevšiml. Až teď kdy má najeto okolo 165.000 jsem to zpozoroval.
najeto 255 tisíc, bohužel se olej v převodovce měnil poprvé až teď a připadá mi, že se to trochu zlepšilo .. Jinak celkově řadí pěkně ...
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam E39 2003, 525d 120kw, 200k km,
automat luxus, radi jak ma, prechody bez skubani..... Olej byl udajne menen prede mnou, a skutecne byl olej cistej. Ja ho menil chvili po koupi na 160k km z neduverivych duvodu, nikdy nevis co je od prodavajiciho pravda a co ne... Osobne bych v aut. prevodovce tak dlouho jako ty olej nenechaval, ja to menim kazdy 2 roky at najedu 10k nebo 60ka prevodovka porad zadna zmena(teda az na moje zachazeni).....
Pravdou je ze jsem ted resil spotrebu, papalo mi 10L tak jsem testoval jaky vliv ma na to automat, a s vyrazovanim z D na N jsem snizil spotrebu skoro o 1L(Ted jsem zjistil jednu dulezitou vec, ze kdyz promazes prevodovce pamet kam si uklada jak s ni jezdis, bude se chovat ekonomicky i bez vyrazovani. A jelikoz jsem kupoval auto s nabehem 160k km, buh vi co tam bylo natrendovano). Ale pisi to proto, ze kdyz radis zpet na D jeste nez zastavis, napr. v 50km/h kdyz vjedes do vesnice z kopce, tak uz za tech 14dni testovani jsem si vyrobil na 3pr. stupni jemny prechod ktery ja vim ze tam je i kdyz si ho moc lidi nevsimne a je to opravdu o oleji a o zachazeni, mit Dcko a neresit nesmysly dokud nestojim.....
Jinak pak pisni jak jsi dopad s vymenou jestli se to zlepsilo hodne nebo malo atpdb....
automat luxus, radi jak ma, prechody bez skubani..... Olej byl udajne menen prede mnou, a skutecne byl olej cistej. Ja ho menil chvili po koupi na 160k km z neduverivych duvodu, nikdy nevis co je od prodavajiciho pravda a co ne... Osobne bych v aut. prevodovce tak dlouho jako ty olej nenechaval, ja to menim kazdy 2 roky at najedu 10k nebo 60ka prevodovka porad zadna zmena(teda az na moje zachazeni).....
Pravdou je ze jsem ted resil spotrebu, papalo mi 10L tak jsem testoval jaky vliv ma na to automat, a s vyrazovanim z D na N jsem snizil spotrebu skoro o 1L(Ted jsem zjistil jednu dulezitou vec, ze kdyz promazes prevodovce pamet kam si uklada jak s ni jezdis, bude se chovat ekonomicky i bez vyrazovani. A jelikoz jsem kupoval auto s nabehem 160k km, buh vi co tam bylo natrendovano). Ale pisi to proto, ze kdyz radis zpet na D jeste nez zastavis, napr. v 50km/h kdyz vjedes do vesnice z kopce, tak uz za tech 14dni testovani jsem si vyrobil na 3pr. stupni jemny prechod ktery ja vim ze tam je i kdyz si ho moc lidi nevsimne a je to opravdu o oleji a o zachazeni, mit Dcko a neresit nesmysly dokud nestojim.....

Jinak pak pisni jak jsi dopad s vymenou jestli se to zlepsilo hodne nebo malo atpdb....

Tak jestli vyrazujes na automatu, tak se stou prevodovkou pomalu muzes loucit... U automatu se nema vyrazovat, pri vyrazene rychlosti klesne tlak oleje a prevodovka se nemaze, tak jak by mela.MadMaxII píše:Ja mam E39 2003, 525d 120kw, 200k km,
Pravdou je ze jsem ted resil spotrebu, papalo mi 10L tak jsem testoval jaky vliv ma na to automat, a s vyrazovanim z D na N jsem snizil spotrebu skoro o 1L(Ted jsem zjistil jednu dulezitou vec, ze kdyz promazes prevodovce pamet kam si uklada jak s ni jezdis, bude se chovat ekonomicky i bez vyrazovani. A jelikoz jsem kupoval auto s nabehem 160k km, buh vi co tam bylo natrendovano). Ale pisi to proto, ze kdyz radis zpet na D jeste nez zastavis, napr. v 50km/h kdyz vjedes do vesnice z kopce, tak uz za tech 14dni testovani jsem si vyrobil na 3pr. stupni jemny prechod ktery ja vim ze tam je i kdyz si ho moc lidi nevsimne a je to opravdu o oleji a o zachazeni, mit Dcko a neresit nesmysly dokud nestojim.....![]()
![]()
![]()
Problem vyresen!!! Vymena oleje + vany ve kterem je filtr. Auto radi pekne jak ma
jsem zase stastny... Schvalne jsem si vzal domu starou vanu at ji prozkoumam. Rozebral jsem ji a uvnitr filtru byly malinkate supinky kovu(asi hlinik) protoze kdyby to byl kov, zachytilo by to dva magnety ktere jsou na vane. Na magnetech byl takovy sajrajt jako kdybych smichal prach s olejem.
Takze rada pro vsechny komu cuka automat... Vymenit olej v automatu + vanu.
Jo, a vsechno me to vyslo na 9844,-. Draha je ta vana, okolo 5800,- uz.

Takze rada pro vsechny komu cuka automat... Vymenit olej v automatu + vanu.
Jo, a vsechno me to vyslo na 9844,-. Draha je ta vana, okolo 5800,- uz.
Myslim,že Tvůj problém tim nekončí... Ono po resetu adaptací řadí převodovka vždycky po nějakej čas lépe (pokud nemáš měnič nebo mechatronik atd uplně v loji) Ten olej se má vyměnit po koupi,pokud nemáš absolutně podloženou dřívější výměnu. Ne když už je zle. Dá se to přirovnat k motoru - tam se olej taky neměníaž když se přidře.
Jinak vana ve který je filtr a těsnění stojí originál ZF cca 2000,-
Lehkej mazut na magnetech neni nic tak divnýho, no špony (nejspíš z měniče) už jsou horší.
Jinak vana ve který je filtr a těsnění stojí originál ZF cca 2000,-
Lehkej mazut na magnetech neni nic tak divnýho, no špony (nejspíš z měniče) už jsou horší.