Ahoj.Jen moje zkušenost.Mám 530d automat a 524td automat.Vždycky když začla blbnout převodovka a v oleji a v sítku čerpadla jsem měl kovové pyliny.Byl v háji měnič.Jeden jsem kdysi rozpáral a vevnitř úplně nakaši.Mám ještě fotky,kdyby byl zájem.
ruza2 píše:Ahoj.Jen moje zkušenost.Mám 530d automat a 524td automat.Vždycky když začla blbnout převodovka a v oleji a v sítku čerpadla jsem měl kovové pyliny.Byl v háji měnič.Jeden jsem kdysi rozpáral a vevnitř úplně nakaši.Mám ještě fotky,kdyby byl zájem.
Olej jsem menil a nic na tech magnetech co jsou na vane nebylo a ani v oleji to nevypadlo. Jinak mi prijde, ze to radi jak ma, rychle a bez skubani....
Koukám že Kaps ty ceny střílí od boku podle xichtu. Já tam byl dneska a repas hydroměniče s výměnou a výměnou oleje tak za to chtěl 22bez dph s tím že až za 14 dní protože maj moc práce. Na ceně bez se domluvit nedalo a že jsem to zkoušel. Nakonec beru novej měnič od ZF a i s výměnou v servisu +oleje a vana mě to vyjde s daní na max.26 takže za mě Kaps nee. Celkem jsem byl zklamán z přístupu přijímacího technika a to docela dost.
Čerstvá informace, repase měniče v Kapsu za 7500 Kč a vše funguje perfektně. Nejdříve porucha začala kolísáním otáček kolem 1300-1500 a při mírné jízdě do kopce, pak už docházelo někdy i k vibracím auta a poklesu k 1000 otáčkám. Měnil jsem olej, filtr atd a sice se zlepšilo, ale teprve nyní po repasy vyřešeno
Ja muzu doporucit ZF Pakra, znackovej servis a prodejce ZF. Pred cca tydnem vymena oleje a nejakych blbosti za 6200 s DPH (filtr jsem mel origo bme svuj) Prekvapive levneji nez u garazniku a vymeni vam celej obsah almary.
Zdravím, chci se zeptat, mel jsem Mercedesa 7G-Tronic, automat v kopci na D drzel, i v hodne prudkym... to samy i na R... Jinymi slovy, tak to ma podle me byt !
Moje soucasny auto 525xD LCI 145kW, automat ZF 6° normalne na R z kopce dolu ujizdi a na D zase couva dolu... nekdy mam pocit, ze drzi 3-5sec a pak povoli.
Mam najeto 335.000km, automat v cca 280.000km repasovan i s rozvodovkou (cca 55.000,-).
Je to muj prvni BMW a myslim ze to neni normalni, ale potrebuju mit argumenty pro pripadnou reklamaci repasu..
Je přeci jasný že pokud se zanedbávala údržba, při našich nájezdech se pumpa vydře, padne tlak oleje a všichni víme že automaty na tlaku oleje vyloženě stojej.
Přirovnání: nemáš benzín - nejedeš
Mě začal blnout GM a e39 530d 03/2003 a to tak že auto nebrzdilo z kopce, vždycky tam kopl nějakej kvalt a za vteřinu vyskočil.
G.O. u p. Beranka v Rajhradicich stala 21 000,- a jsem na max spokojen
Mě řadila převodovka na e39 530d myslím dobře, bez prokluzu, do kopce držela.
Před cca 5000 výměna oleje a filtru. Žádná změna v chování převodovky po výměně nenastala.
Před dvěma dny jsem táhl na laně asi 70km 523 v sedanu.
Dnes převodovka začala být hlučnější. Po cca 50km nahlásila chybu a hodila se do nouzového režimu. Po dalších 5km přestala řadit úplně.