Ahoj,
predem se omlouvam, pokud zakladam nejake tema, ktere se uz nekde resilo, ale jak tak procitam, nenasel jsem zadnou uspokujici odpoved. Chystam se koupit e60, jsem uz rozhodnuty pro benzin. Bude to moje prvni bmw. Do ted Hondy

Co me zajima, jestli zvolit starsi generaci motoru 170kW, nebo zvolit novejsi 200kW. Ten 200kW by me lakal vice jednak vetsim vykonem, priznivejsi spotrebou a nezravosti oleje.. priotity podle serazeni. Bohuzel jsem se ale okrajove docetl, ze jsou tyto motory oproti starsi generaci "poruchove" - vstriky, vysokotlake cerpadlo, efficient dynamics. Dokazal by mi nekdo objektivne poradit? Navic ta 200kW ma jeste automat, coz by bylo taky super, ale myslim, ze opet prostor pro vetsi poruchovost. Osobne ani nevim ,jak jsou tyto novejsi automaty spolehlive. Na druhou stranu mam moznost 170kW manual. Co se tyce te 200kW jedna se konkretne o tuto:
http://www.audi-bmw.cz/detail/?id=392
Rozdil v cene oproti te 170kW je cca 90 tisic, vybava u 170kW take neni takova, ale tu vem cert. Jde mi opravdu o to, jaky zvolit motor. Budu rad za kazde prinosne komentare a zkusenosti, pripadne nejake poznatky, ktere by me mely rozhoupat jednim smerem.
Diky, Michal