Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
rádio do e39
- dát tam neorigo - dá se koupit rámeček - hrozný vzhled
- dát tam origo s CD (nepřehrává MP3)
- dokoupit CD changer k rádiu s kazetou (nepřehrává MP3)
- koupit Xcarlink - napojuje se místo changeru, přehrává MP3
- koupit čínskou navigaci - vysoká cena, ne zcela originální vzhled, pŕehrává
MP3, DVD
- anebo moje cesta - dodělat origo navigaci + changer
- dát tam origo s CD (nepřehrává MP3)
- dokoupit CD changer k rádiu s kazetou (nepřehrává MP3)
- koupit Xcarlink - napojuje se místo changeru, přehrává MP3
- koupit čínskou navigaci - vysoká cena, ne zcela originální vzhled, pŕehrává
MP3, DVD
- anebo moje cesta - dodělat origo navigaci + changer

-
- Kontaktovat uživatele:
A co toto? (je to ta čínská navi, kterou zmiňoval e155 výše)
http://www.ebay.com/itm/151252424088
Už nějakou dobu nad tím přemýšlím. Za 20 tisíc se dá pořídit dynavin - značkový, ale to už je hodně peněz. Tohle za 8000 bez DPH a pošty s veškerou konektivitou. Vzhledově je to dle mého nejmenší zlo a věcí to umí fakt kopici (jsou tam windows CE).
umí to:
- rádio, mp3, dvd apod. to je jasné
- bluetooth
- usb + microSD
- navigaci
- rozšíření až na 2 monitory do opěrek
- podporuje to zadní kameru při zpátečce
- ovládání na volantu - díky CAN bus čtení
- 3G internet přes USB dongle se sim kartou
- IPOD/IPHONE audio vstup
- silnější zesilovač, než v originálním kazetovém rádiu
- výstup na subwoofer
Nemáte s tím někdo reálné zkušenosti?
PS: Tady je to za 7900 + DPH, poštovné zdarma:
http://www.ebay.com/itm/7-Auto-Car-Radio-DVD-Player-HeadUnit-GPS-Nav-for-BMW-5-Series-E39-E53-X5-M5-HD-/191097114869
PS2: Tady jsem ještě našel android verzi, ale ta už je za 10-11tisíc kč bez DPH.
http://www.ebay.com/itm/Android-4-0-Car-DVD-Player-GPS-Stereo-for-BMW-5-Series-E39-E53-X5-M5-WiFi-/251201211479?pt=UK_In_Car_Technology
http://www.ebay.com/itm/151252424088

Už nějakou dobu nad tím přemýšlím. Za 20 tisíc se dá pořídit dynavin - značkový, ale to už je hodně peněz. Tohle za 8000 bez DPH a pošty s veškerou konektivitou. Vzhledově je to dle mého nejmenší zlo a věcí to umí fakt kopici (jsou tam windows CE).
umí to:
- rádio, mp3, dvd apod. to je jasné
- bluetooth
- usb + microSD
- navigaci
- rozšíření až na 2 monitory do opěrek
- podporuje to zadní kameru při zpátečce
- ovládání na volantu - díky CAN bus čtení
- 3G internet přes USB dongle se sim kartou
- IPOD/IPHONE audio vstup
- silnější zesilovač, než v originálním kazetovém rádiu
- výstup na subwoofer
Nemáte s tím někdo reálné zkušenosti?
PS: Tady je to za 7900 + DPH, poštovné zdarma:
http://www.ebay.com/itm/7-Auto-Car-Radio-DVD-Player-HeadUnit-GPS-Nav-for-BMW-5-Series-E39-E53-X5-M5-HD-/191097114869
PS2: Tady jsem ještě našel android verzi, ale ta už je za 10-11tisíc kč bez DPH.
http://www.ebay.com/itm/Android-4-0-Car-DVD-Player-GPS-Stereo-for-BMW-5-Series-E39-E53-X5-M5-WiFi-/251201211479?pt=UK_In_Car_Technology
Tu Android verzi jsem našel na DX.com za 9 a půl tisíce - http://www.dx.com/p/7-android-4-2-capac ... e39-325135
A musím říct, že mě zaujala víc než WinCE verze i vzhledem k tomu, že tam je Androd 4.2 a tím pádem jsou tam podporovaný výborný aplikace třeba jako Waze! =)
A musím říct, že mě zaujala víc než WinCE verze i vzhledem k tomu, že tam je Androd 4.2 a tím pádem jsou tam podporovaný výborný aplikace třeba jako Waze! =)
- Risa525
nijak ho nerozjedeš...přijdeš o něj!!! jediné co rozchodíš je ovládání radia z volantu...hele je to kravina....sežeň měnič do kufru na MP3 a je to nejlepší a hlavně jediná normální volba!!!KamilRT píše:Teď mě tak napadlo - já mám v autě Webasto a to se ovládá přes rádio. Jak ho rozjet i s novým rádiem? Má někdo zkušenosti?
KamilRT - jak píše Ríša, nerozjedeš ho, leda bys dokoupil dálkové ovládání s přijímačem (ať už radiové nebo GSM)
rossmig - no a co máš za auto? Pokud E39, tak měnič zapínáš stisknutím tlačítka mode na rádiu. A pokud máš webasto a v ŘJ je zapnutá i funkce nezávislého topení, tak přes tlačítko s hodinami můžeš nastavit čas spuštění (Zeit 1, Zeit 2) a tuším že přes BC, když máš vypnutý motor, tak ho můžeš rovnou spustit (Heiz Ein). Případně ventilace je Luft Aus, tuším...
Hanz: Parrot mi do toho opticky teda vůbec nepasuje...
rossmig - no a co máš za auto? Pokud E39, tak měnič zapínáš stisknutím tlačítka mode na rádiu. A pokud máš webasto a v ŘJ je zapnutá i funkce nezávislého topení, tak přes tlačítko s hodinami můžeš nastavit čas spuštění (Zeit 1, Zeit 2) a tuším že přes BC, když máš vypnutý motor, tak ho můžeš rovnou spustit (Heiz Ein). Případně ventilace je Luft Aus, tuším...

- Risa525
Přesne jak píšeš!!! Nemam co dodat!!Holly píše:KamilRT - jak píše Ríša, nerozjedeš ho, leda bys dokoupil dálkové ovládání s přijímačem (ať už radiové nebo GSM)
rossmig - no a co máš za auto? Pokud E39, tak měnič zapínáš stisknutím tlačítka mode na rádiu. A pokud máš webasto a v ŘJ je zapnutá i funkce nezávislého topení, tak přes tlačítko s hodinami můžeš nastavit čas spuštění (Zeit 1, Zeit 2) a tuším že přes BC, když máš vypnutý motor, tak ho můžeš rovnou spustit (Heiz Ein). Případně ventilace je Luft Aus, tuším...![]()
Nejlepší je z nejakeho vraku vytahnout kabel od radia pro changer až dozadu + držák changru co je v kufru nalevo (mám doma jeden zbytečnej) a pak sehnat changer!!!Origo CH nebyly na Mp3, to už musíš řešit novějším changrem třeba od Alpine (jako to mám já)....pak jen na radiu stiskneš tlač. mode a hraje ti CD. Žádná věda...některé E39 měly připravu pro changer.... to už bys měl natahlý kabel od radia a vzadu pod tapáčem držák na changer +kabel s konektorem.
- Risa525
zapojení určitě stejné být nemusí...na to pozor.rossimg píše:no ja kable mam natahnute až v kufru zapojil sem changer ktery sem koupil na bazoši a nic zahrčí v něm když ho připojim ale nejde nijak zapnout tak že asi stoji za h...o ten changer a když koupim changer na MP3 tak je jedno jaky zapojeni bude stejné??
Ten tvuj changer je asi v prdeli ale jeste si dej pozor na jednu věc!!!
Všechny changery maj na boku přepínaní na horizontalní nebo vertikální polohu. Dával se to totiž do více modelů a třeba v E46 ten changer "ležel"....v E39 stojí!!
rossimg píše:nebo nevali se doma někomu nějake radio na cd nebo nějake které mě bude pasovat do mojeho bez nějkych uprav a aby to trochu hralo??
Pokud jsi trošičku šikovný, není problém z tvého rádia vytáhnout AUX kabel, který pak připojíš na cokoli chceš a bude ti to hrát jak drak.
e: pokud jsi na přehrávání CD, neměl by být problém dát kazetový přehrávač pryč a připojit místo něj Business CD přehrávač. Já jsem mp3 positive, takže placky s dírkou uprostřed neřeším..