Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

rádio do e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
rossimg

#1 Příspěvek od rossimg »

Mel bych prosbu jaké rádio se dá dát to 525D E39 tourning rv2002 mám tam na kazety a chtěl bych na cd nebo něco lepšího poraďte něco jiného když tak nějaký odkaz dekuju
e155

#2 Příspěvek od e155 »

- dát tam neorigo - dá se koupit rámeček - hrozný vzhled
- dát tam origo s CD (nepřehrává MP3)
- dokoupit CD changer k rádiu s kazetou (nepřehrává MP3)
- koupit Xcarlink - napojuje se místo changeru, přehrává MP3
- koupit čínskou navigaci - vysoká cena, ne zcela originální vzhled, pŕehrává
MP3, DVD
- anebo moje cesta - dodělat origo navigaci + changer :lol:
rossimg

#3 Příspěvek od rossimg »

no ja koupil changer mam tam vyvedene kable k changeru a ono mě to nějak nejde asi špatny changer a vubec nevim jak se zapina cd neni tam žadny knoflik su s toho nějaky ko..t :D
yxyxyx
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od yxyxyx »

A co toto? (je to ta čínská navi, kterou zmiňoval e155 výše)
http://www.ebay.com/itm/151252424088
Obrázek
Už nějakou dobu nad tím přemýšlím. Za 20 tisíc se dá pořídit dynavin - značkový, ale to už je hodně peněz. Tohle za 8000 bez DPH a pošty s veškerou konektivitou. Vzhledově je to dle mého nejmenší zlo a věcí to umí fakt kopici (jsou tam windows CE).

umí to:
- rádio, mp3, dvd apod. to je jasné
- bluetooth
- usb + microSD
- navigaci
- rozšíření až na 2 monitory do opěrek
- podporuje to zadní kameru při zpátečce
- ovládání na volantu - díky CAN bus čtení
- 3G internet přes USB dongle se sim kartou
- IPOD/IPHONE audio vstup
- silnější zesilovač, než v originálním kazetovém rádiu
- výstup na subwoofer

Nemáte s tím někdo reálné zkušenosti?

PS: Tady je to za 7900 + DPH, poštovné zdarma:
http://www.ebay.com/itm/7-Auto-Car-Radi ... 1097114869

PS2: Tady jsem ještě našel android verzi, ale ta už je za 10-11tisíc kč bez DPH.
http://www.ebay.com/itm/Android-4-0-Car ... Technology
KamilRT

#5 Příspěvek od KamilRT »

Tu Android verzi jsem našel na DX.com za 9 a půl tisíce - http://www.dx.com/p/7-android-4-2-capac ... e39-325135

A musím říct, že mě zaujala víc než WinCE verze i vzhledem k tomu, že tam je Androd 4.2 a tím pádem jsou tam podporovaný výborný aplikace třeba jako Waze! =)
Risa525

#6 Příspěvek od Risa525 »

já mám ALPINE měnič na MP3 který je dělaný přímo do origo držáku BMW a pasují na něj origo kabely 8) vše bez úprav!!! Vepředu mám kazetu

Kdo mi nevěří přiložím klidně fotku
rossimg

#7 Příspěvek od rossimg »

ja sem si přikoupil cd měnič a asi nefunguje ani nevim jak by se dal na tom mojim radiu pustit neni tam žadny čudlik na to a nebo su totalne tupy :lol:
KamilRT

#8 Příspěvek od KamilRT »

Teď mě tak napadlo - já mám v autě Webasto a to se ovládá přes rádio. Jak ho rozjet i s novým rádiem? Má někdo zkušenosti?
Risa525

#9 Příspěvek od Risa525 »

KamilRT píše:Teď mě tak napadlo - já mám v autě Webasto a to se ovládá přes rádio. Jak ho rozjet i s novým rádiem? Má někdo zkušenosti?
nijak ho nerozjedeš...přijdeš o něj!!! jediné co rozchodíš je ovládání radia z volantu...hele je to kravina....sežeň měnič do kufru na MP3 a je to nejlepší a hlavně jediná normální volba!!!
rossimg

#10 Příspěvek od rossimg »

ted se asi zeptam jak uplny blbec jak se da ovladat vebasto z radia a co se jako ovlada? a když koupim měnič teda ktery pojede jak ho mužu ovladat s toho mojeho radia nemam tam žadny cuplik na cd?? dik za radu a jake označeni nebo jaky měnič na mp3 do toho auta kable tam mam vytahnute origo
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

nebo Parrot Asteriod Smart... umi vse a je to Android platforma plus "normalni" vyrobce s podporou... 12tis se pohybuje...
“Ability is what you're capable of doing.”
Holly Moderátor
Moderátor

#12 Příspěvek od Holly Moderátor »

KamilRT - jak píše Ríša, nerozjedeš ho, leda bys dokoupil dálkové ovládání s přijímačem (ať už radiové nebo GSM)

rossmig - no a co máš za auto? Pokud E39, tak měnič zapínáš stisknutím tlačítka mode na rádiu. A pokud máš webasto a v ŘJ je zapnutá i funkce nezávislého topení, tak přes tlačítko s hodinami můžeš nastavit čas spuštění (Zeit 1, Zeit 2) a tuším že přes BC, když máš vypnutý motor, tak ho můžeš rovnou spustit (Heiz Ein). Případně ventilace je Luft Aus, tuším... ;-)

Hanz: Parrot mi do toho opticky teda vůbec nepasuje...
Risa525

#13 Příspěvek od Risa525 »

Holly píše:KamilRT - jak píše Ríša, nerozjedeš ho, leda bys dokoupil dálkové ovládání s přijímačem (ať už radiové nebo GSM)

rossmig - no a co máš za auto? Pokud E39, tak měnič zapínáš stisknutím tlačítka mode na rádiu. A pokud máš webasto a v ŘJ je zapnutá i funkce nezávislého topení, tak přes tlačítko s hodinami můžeš nastavit čas spuštění (Zeit 1, Zeit 2) a tuším že přes BC, když máš vypnutý motor, tak ho můžeš rovnou spustit (Heiz Ein). Případně ventilace je Luft Aus, tuším... ;-)

Hanz: Parrot mi do toho opticky teda vůbec nepasuje...
Přesne jak píšeš!!! Nemam co dodat!!

Nejlepší je z nejakeho vraku vytahnout kabel od radia pro changer až dozadu + držák changru co je v kufru nalevo (mám doma jeden zbytečnej) a pak sehnat changer!!!Origo CH nebyly na Mp3, to už musíš řešit novějším changrem třeba od Alpine (jako to mám já)....pak jen na radiu stiskneš tlač. mode a hraje ti CD. Žádná věda...některé E39 měly připravu pro changer.... to už bys měl natahlý kabel od radia a vzadu pod tapáčem držák na changer +kabel s konektorem.
rossimg

#14 Příspěvek od rossimg »

no ja kable mam natahnute až v kufru zapojil sem changer ktery sem koupil na bazoši a nic zahrčí v něm když ho připojim ale nejde nijak zapnout tak že asi stoji za h...o ten changer a když koupim changer na MP3 tak je jedno jaky zapojeni bude stejné??
rossimg

#15 Příspěvek od rossimg »

a tady je moje radio a nevim teda vubec čím bych ten changer zapl
Přílohy
radio.jpg
radio.jpg (170.25 KiB) Zobrazeno 197 x
Risa525

#16 Příspěvek od Risa525 »

rossimg píše:no ja kable mam natahnute až v kufru zapojil sem changer ktery sem koupil na bazoši a nic zahrčí v něm když ho připojim ale nejde nijak zapnout tak že asi stoji za h...o ten changer a když koupim changer na MP3 tak je jedno jaky zapojeni bude stejné??
zapojení určitě stejné být nemusí...na to pozor.

Ten tvuj changer je asi v prdeli ale jeste si dej pozor na jednu věc!!!
Všechny changery maj na boku přepínaní na horizontalní nebo vertikální polohu. Dával se to totiž do více modelů a třeba v E46 ten changer "ležel"....v E39 stojí!!
ardo

#17 Příspěvek od ardo »

rossimg píše:a tady je moje radio a nevim teda vubec čím bych ten changer zapl
Ničím,Tvoje rádio ho neumí ovládat
rossimg

#18 Příspěvek od rossimg »

tak to je super hlavně že tam mam vyvedene kable k cd měniču koupim ho a nic tak co ted nějaka rada??
rossimg

#19 Příspěvek od rossimg »

nebo nevali se doma někomu nějake radio na cd nebo nějake které mě bude pasovat do mojeho bez nějkych uprav a aby to trochu hralo??
dogeatdog

#20 Příspěvek od dogeatdog »

rossimg píše:nebo nevali se doma někomu nějake radio na cd nebo nějake které mě bude pasovat do mojeho bez nějkych uprav a aby to trochu hralo??
Pokud jsi trošičku šikovný, není problém z tvého rádia vytáhnout AUX kabel, který pak připojíš na cokoli chceš a bude ti to hrát jak drak.

e: pokud jsi na přehrávání CD, neměl by být problém dát kazetový přehrávač pryč a připojit místo něj Business CD přehrávač. Já jsem mp3 positive, takže placky s dírkou uprostřed neřeším..
Odpovědět