Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problém s e60 3,0D!! Prosím pomoc!

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Wopik

#1 Příspěvek od Wopik »

Vlastním e60 3,0D r.v 2005. Dnes jsem jel a trosku jsem to přišlápl a motor z ničeho nic hodil chybu a skočil do nouzového režimu, tak jsem zastavil a z auta se kouřil bílý kouř, kdyz jsem otevřel víčko na olej tak také bily kouř... Proste to čoudilo všude i na podvozku... Po nastartování auto jelo opět normálně... Kdyz jsem to zkusil sešlapnout, tak motor zase skočil do nouzového režimu...nevíte co by to mohlo byt? Děkuji za odpověď
DaweTDS

#2 Příspěvek od DaweTDS »

Wopik píše:Vlastním e60 3,0D r.v 2005. Dnes jsem jel a trosku jsem to přišlápl a motor z ničeho nic hodil chybu a skočil do nouzového režimu, tak jsem zastavil a z auta se kouřil bílý kouř, kdyz jsem otevřel víčko na olej tak také bily kouř... Proste to čoudilo všude i na podvozku... Po nastartování auto jelo opět normálně... Kdyz jsem to zkusil sešlapnout, tak motor zase skočil do nouzového režimu...nevíte co by to mohlo byt? Děkuji za odpověď
Diagnostika a budes chytrejsi.
kadli

#3 Příspěvek od kadli »

A co ti to napsalo na iDrivu za chybu?
FiliposII
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od FiliposII »

Bílí kouř značí většinou únik vody. Takže jestli někde nepovolilo nějaké těsnění. Tím, že zvýšíš výkon zvýšíš teplotu motoru a tím i chlazení a s tím roste i tlak v chladícím okruhu, takže při vyšším tlaku ti to začně někde unikat. Buď někdy povolila nějaká spojka a nebo těsnění. Jen jak jsi psal, že to jde i z víčka od oleje, tak toho bych se trochu bál, ale těsnění pod hlavou to asi nebude ... to by to nekouřilo všude možně ale jen z výfuku a víčka.
mi00wa

#5 Příspěvek od mi00wa »

pokud se kouří i z víčka tak to je normální http://www.youtube.com/watch?v=WdEYENPe4qY
pepinopepino

#6 Příspěvek od pepinopepino »

jestli auto má najeto od 200000km a hází vodu ven z nádobky a jde do výfuku tak je to s největší pravděpodobností chladič výfukových plynů zkus ho vyřadit propoj to hadicí mezi sebou hadicí a projed a uvidíš jestli to bude dělat dál
Odpovědět