Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E61 530D nejčastější netěsnosti olejové náplně
knedlifek píše:dej mi prosím info odkaz na obrázky, nebo tak něco, vůbec si to nedovedu představit.
Obrazky ako to vyzera a zaroven aj obidve moznosti opravy (zaslepenie alebo oprava klapiek) mozes pozriet na:
http://www.bmwklub.sk/navody-a-manualy/ ... 84082.html
-
- Kontaktovat uživatele:
knedlifek píše:Tak do toho se mi nechce, a jak jsem četl, tak zaslepky snižují krouťák v nižších otáčkách, ale nedovedu si představit kčemu to tam je.... a jak to funguje,
Blbost,přečti si pár diskusí...jako obyčejný smrtelník nepoznáš ztrátu na výkonu ani krouťáku. To ti víc kobyl umřelo stářím než záslepkama:)
Přidám se k dotazu 535d rv2004 - má zesílené klapky nebo taky ven s nima? Někde se píše,že zesílené přišly až s novějším rokem výroby,někde se píše,že 535 už má zesílené od začátku. K dotazujícímu,osobně si myslím,že 2007 už má klapky pravděpodobně zesílené.
knedlifek píše:Tak to kluci shrneme...
Problém že se mi může u 07 poškodit motor už není.... ale je pouze riziko úniku oleje? Chápu to dobře, tedy pokud bude motor "ochcán" tak nejlépe přetěsnit, ale již není třeba dělat plný upgrade? Kčemu to vůbec slouží? Stále nechápu ten význam.
Pri malom prietoku vzduchu sa klapky zatvoria a motor nasava cez polovicu sacich ventilov, tym sa vzduch vo valcoch rozviri a po vstreknuti paliva vznikne homogennejsia zmes. Ta sa spali efektivnejsie takze sa trosku znizia emisie a zvacsi vykon motora.
Je fakt ze vyrobcovia su nuteni znizovat emisie motorov uz naozaj za kazdu cenu. Tak si vyber ci su tam klapky hlavne koli emisiam alebo hlavne koli momentu motora.
Po zaslepeni klapiek (to je akoby boli klapky natrvalo otvorene) je znizenie momentu prakticky nepostrehnutelne, rovnako sa to neprejavi ani na spotrebe.
Ja mam rad veci v povodnom stave takze na LCI mam opravene klapky (nove gufera a O kruzky). Na pred LCI mam klapky zaslepene, tam je mozna len vymena sania s klapkami za cca 500€.
ahoj, dnes jsem nechal menit zhavicky a byl jsem upozornen na zachcany motor prave od tech klapek...byl to docela hnus a toto prej neni takova hruza...zachcana pulka motoru a bude hur...reseni bud nove sani viz vyse a nebo zaslepit. Vzhledem k cene opravy je necham zaslepit...to nove sani fakt platit nechci...kdyz jsem cetl o tech klapkach, tak jsem myslel, ze je tam problem pouze s tim, ze praskaly ty osky, mam 08, takze tam jsou uz zesilene, ale o tomhle chcani jsem nikde neslysel/necetl...
ahoj, dnes jsem nechal menit zhavicky a byl jsem upozornen na zachcany motor prave od tech klapek...byl to docela hnus a toto prej neni takova hruza...zachcana pulka motoru a bude hur...reseni bud nove sani viz vyse a nebo zaslepit. Vzhledem k cene opravy je necham zaslepit...to nove sani fakt platit nechci...kdyz jsem cetl o tech klapkach, tak jsem myslel, ze je tam problem pouze s tim, ze praskaly ty osky, mam 08, takze tam jsou uz zesilene, ale o tomhle chcani jsem nikde neslysel/necetl...
Ahoj, mam problem s unikem oleje u E61 530d,170kw rv06, kdy mam I na parkovacim miste olejovou skvrnu na zemi prave casti motoru. Chvili jem sledoval naplne a zjistil ze mizi motorovy olej. Klapky netecou, zkontroloval jsem je a pretesnil. Podle pohledu poradne nedokazu identifikovat co tece. Spodni kryt motoru je plny oleje. Prikladam ke vsemu foto kde jsem fotil zaolejovane casti co byli videt. Nejvicce je od oleje y predu motoru prava spodni kladka remenu, a kryt pod ni, olej je videt i u predni casti pred turbem, tezko rici zda tece z nej nebo odshora z neceho jineho. Jinak samotne turbo je ciste, a cca pred 3 mesici meneno za nove. Ze by teklo viko ventilu se me take nezda. V krztu motoru jsem zapomel kulate medene tesneni prumer cca 1cm, treba nekomu pri praci upadlo a nevratil zpet na neco.. Je me jasne ze se me nevyhne zalehnuti pod vuz a rozebirani abych zjistil co, kazdopadne kazda rada co by to mohlo byt a na co se zamerit abych byl pripraven. Treba popis a foto nekdo pozna a poradi s identifikaci mista kde tece. Diky moc
Unik je za mesic ze 3[4 merky na 1{4 merky. Nemam predstavu kolik je to objemove oleje.
Foto
http://asfix.rajce.idnes.cz/Unik_oleje_BMW_E61/

Unik je za mesic ze 3[4 merky na 1{4 merky. Nemam predstavu kolik je to objemove oleje.
Foto
http://asfix.rajce.idnes.cz/Unik_oleje_BMW_E61/