Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Olej ve vyrovnávací nádobce.
Čau chlapi,byl jsem se podívat na jedné 530d 99 nalítáno 240 000(možná),auto se mi líbilo,ale v nádobce na vodu byl na hladině asi 1 cm oleje.Auto se nehřálo,voda netlakovala a majitel tvrdil,že s tím takle jezdí už 8 měsícu a že to měl už i předchozí majitel.Prý je to špatný o kroužek na předehřevu a že to tam přes něj sákne.Je to možné,nebo to bude vážnější závada?
-
- Kontaktovat uživatele:
Olej do vody muze prosakovat pres tesneni podhlavou.
Jestli predehrav mysli webasto, tak to pokud vim nema nic spolecneho s olejem. Ted zalezi za jak dlouhou dobu se ten olej do ty vody dostane. Jeste over, ze ten motor muze dobre dejchat. Zda nemas pretlak a nebo podtlak v motoru. Pak se olej tlaci kam muze.
Jestli predehrav mysli webasto, tak to pokud vim nema nic spolecneho s olejem. Ted zalezi za jak dlouhou dobu se ten olej do ty vody dostane. Jeste over, ze ten motor muze dobre dejchat. Zda nemas pretlak a nebo podtlak v motoru. Pak se olej tlaci kam muze.
Utek jsem od toho a vracet se nebudu,taky mě to straší.Nejhorší je,že když se mi náká 530d líbí,tak to má majitel jen chvilku a posílá to dál a to je mi vždycky podezřelé.Nejsem si jistej,že kolem 70 000 se dá u nás koupit zachovalí kousek.Koukal jsem do Německa a s plnou serviskou od soukromníka se tam občas něco zajímavého objeví.Tet spíš přemýšlím o benzínu a LPG,ono by to pro mě bylo asi rozumnější,najedu ročně kolem 10-12ti km.
_milan_ píše:hned těsnění pod hlavou atd![]()
.. a co špatnej výměník - voda / olej ?? uplně v pohodě to může byt tím.. , jinak prosím vás , jaká je adekvátní doba vlastnictví auta ? já každý rok auto obměňuji , starám se o něj , vrážím do něj love.. a pak jsem podezřelěj že po roce prodávám ?.. asi joo
Jo to jsi podezřelej

LOTO píše:_milan_ píše:hned těsnění pod hlavou atd![]()
.. a co špatnej výměník - voda / olej ?? uplně v pohodě to může byt tím.. , jinak prosím vás , jaká je adekvátní doba vlastnictví auta ? já každý rok auto obměňuji , starám se o něj , vrážím do něj love.. a pak jsem podezřelěj že po roce prodávám ?.. asi joo
Jo to jsi podezřelej,rok třeba i jde,ale když voláš na 3 auta a jedn ti řekne,že to má 2 měsíce a další dva 3 měsíce,tak je asi něco špatně.
to je pravda , v těchto případech řikam rovnou že je to na prodej