Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Olej ve vyrovnávací nádobce.

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
LOTO

#1 Příspěvek od LOTO »

Čau chlapi,byl jsem se podívat na jedné 530d 99 nalítáno 240 000(možná),auto se mi líbilo,ale v nádobce na vodu byl na hladině asi 1 cm oleje.Auto se nehřálo,voda netlakovala a majitel tvrdil,že s tím takle jezdí už 8 měsícu a že to měl už i předchozí majitel.Prý je to špatný o kroužek na předehřevu a že to tam přes něj sákne.Je to možné,nebo to bude vážnější závada?
KamilRT

#2 Příspěvek od KamilRT »

Pokud ti majitel tvrdí, že to tak měl už i předchozí majitel a borec s tím jezdí jen 8 měsíců, tak asi ví, proč se toho chce tak rychle zbavit a kdo ví co ještě zatajuje :lol:

NEBRAT =D
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od mika_hakkinen »

Olej do vody muze prosakovat pres tesneni podhlavou.
Jestli predehrav mysli webasto, tak to pokud vim nema nic spolecneho s olejem. Ted zalezi za jak dlouhou dobu se ten olej do ty vody dostane. Jeste over, ze ten motor muze dobre dejchat. Zda nemas pretlak a nebo podtlak v motoru. Pak se olej tlaci kam muze.
LOTO

#4 Příspěvek od LOTO »

Utek jsem od toho a vracet se nebudu,taky mě to straší.Nejhorší je,že když se mi náká 530d líbí,tak to má majitel jen chvilku a posílá to dál a to je mi vždycky podezřelé.Nejsem si jistej,že kolem 70 000 se dá u nás koupit zachovalí kousek.Koukal jsem do Německa a s plnou serviskou od soukromníka se tam občas něco zajímavého objeví.Tet spíš přemýšlím o benzínu a LPG,ono by to pro mě bylo asi rozumnější,najedu ročně kolem 10-12ti km.
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pazdi »

10 000km - určitě benzín, pokud teda nemáš naftu zadarmo od souseda;-) to se ti možná na takový nájezd ani montáž LPG neoplatí...ale to je o propočtu...
_milan_

#6 Příspěvek od _milan_ »

hned těsnění pod hlavou atd :D :D .. a co špatnej výměník - voda / olej ?? uplně v pohodě to může byt tím.. , jinak prosím vás , jaká je adekvátní doba vlastnictví auta ? já každý rok auto obměňuji , starám se o něj , vrážím do něj love.. a pak jsem podezřelěj že po roce prodávám ?.. asi joo :D
LOTO

#7 Příspěvek od LOTO »

_milan_ píše:hned těsnění pod hlavou atd :D :D .. a co špatnej výměník - voda / olej ?? uplně v pohodě to může byt tím.. , jinak prosím vás , jaká je adekvátní doba vlastnictví auta ? já každý rok auto obměňuji , starám se o něj , vrážím do něj love.. a pak jsem podezřelěj že po roce prodávám ?.. asi joo :D

Jo to jsi podezřelej :D ,rok třeba i jde,ale když voláš na 3 auta a jedn ti řekne,že to má 2 měsíce a další dva 3 měsíce,tak je asi něco špatně.
LOTO

#8 Příspěvek od LOTO »

Ale to je už jedno,rači se mrknu po benzínu .
_milan_

#9 Příspěvek od _milan_ »

LOTO píše:
_milan_ píše:hned těsnění pod hlavou atd :D :D .. a co špatnej výměník - voda / olej ?? uplně v pohodě to může byt tím.. , jinak prosím vás , jaká je adekvátní doba vlastnictví auta ? já každý rok auto obměňuji , starám se o něj , vrážím do něj love.. a pak jsem podezřelěj že po roce prodávám ?.. asi joo :D

Jo to jsi podezřelej :D ,rok třeba i jde,ale když voláš na 3 auta a jedn ti řekne,že to má 2 měsíce a další dva 3 měsíce,tak je asi něco špatně.

to je pravda , v těchto případech řikam rovnou že je to na prodej :D :D
Odpovědět