Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

El. sklápění zrcátek - problém

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
zbrolik

#21 Příspěvek od zbrolik »

Trochu to tu obnovím.

Zrcátka mi zničeho nic přestala fungovat. Ani si neškrtnou. Nestalo se Vám to někomu? Pojistky jsem kontroloval, nic jsem spáleného nenašel.

Díky za radu

Zbrolik
jurasis

#22 Příspěvek od jurasis »

To píšeš moc obecně... Trochu to potrap a rozepiš se, co to dělá... Je tam několik možných příčin... Každé zrcátko má svůj mikrospínač, že je ve správné poloze, začni tímhle...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
laionel

#23 Příspěvek od laionel »

Lion-

#24 Příspěvek od Lion- »

Ahoj,
kdžy tu řešíte problémy se sklápěním, k čemuž slouží tlačítko čtvereček :)
mají se sklopit obě dvě zrcátka? mě se totiž sklápí pouze spolujezdcovo.
Děkuji.
Kelvin
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Kelvin »

jo sklapi se obe
Lion-

#26 Příspěvek od Lion- »

Kelvin píše:jo sklapi se obe
diky, tak to musim poresit :)
tak jsem zjistil, ze mi nefunguje i vyhrev zrcatka, takze to budu muset cele rozebrat
pew

#27 Příspěvek od pew »

Taky řeším problém se zrcátky na E61 2006. Levé se mi po elektrickém sklopení a vrácení zpět nezastaví ve správné poloze, ale přejede úplně dopředu. Funguje, když ho rukou zastavím ve správné poloze, ale občas se mi samo po zamčení nebo odemčení auta otočí znovu zcela dopředu. Nemám nastavené automatické sklápění při zamčení.
Pravé zrcátko se sice sklápí a vrací korektně, ale samovolně se mi natáčí někam jinam - většinou dolů, ale i do jiných směrů. Často ho musím znovu nastavovat, abych v něm něco viděl. Myslím, že to bude problém elektroniky - mám komfortní sedačky s pamětí. Zná někdo příčinu a řešení těchto problémů (kromě výměny zrcátek)?
Perunwit

#28 Příspěvek od Perunwit »

Mám otázku na znalé... při výjezdu z parkoviště jsem zrcátkem štrejchnul o popelnici, bohužel byla zabržděná, tak to byla celkem pecka. Zrcátko se sklopilo k oknu a když jsem myslel, že ho jenom nahodím rukou, nebo elektricky, tak je naprosto volné a točí se na uložení jako korouhvička :-).... když dám elektrické sklopení, tak má jakoby tendenci se přizvedávat, nebo klesat.... co se urvalo? Nebo vyskočilo?

Děkuju za info
EdyBoyS

#29 Příspěvek od EdyBoyS »

jaradaf píše:
jurasis píše:Ten kloub jde v poho rozebrat a znovu složit? Neměl jsem na to odvahu, ale pokud to jde, bodlo by mi to. Potřebuju vyměnit ten plast, co ho kryje a co nejde přehodit bez rozdělání...
Ten plast stejne neprehodis musel bys bud odpajet ty draty co naklapy zrcatko a nebo vypichnout na druhe strane piny se stekru abys to nejak provlekl :)
mě to dělalo v zimě... zrcátka jsem sklopil ale už se nechtěly narovnat, tak jsem je znova sklopil tlačítkem, pak zmáčkl na odklápění a pomáhal mu rukou...
v létě to sklápí a odklápí dobře, ale trhaně... jsem zvědavej na zimu.. asi koupím nový skelet zrcátka bez skla a sklo si nechám tady z těch...

budou mít ty z autokelly i automatické stmívaní?? to by mělo pasovat na origo sklíčka ne?
Odpovědět