E39 523i automat r.v.98.Zdravim, muj problem je:mam tak o litr vižší spotřebu,auto línější než dříve.chová se to podobně jako když mi odešel katalyzator ale ten už tam neni.příklad-jedu 50 rovina, chci zrychlit slapu na plyn do pulky selapnutí pedalu se skoro nic neděje (pomalu zrychluje) pak auto podřadí a jako vyrazí.v nízkých otačkach prostě netáhne.nově olej filtr+vzduch, svíčky.skoušel jsem odpojit vahu vzduchu otačky se zmenily, takže tou by to být nemelo.poradí nekdo?
kdyz cidlo odpojim tak auto ani nechytne,takze cidlem vacky to asi neni.sem se nekde docetl ze to muze byt neco z vanosem, tak sem skusil odpojit ten ten solenoid (obr.) a chovalo se to uplne stejne i diag. psala stejnou chybu tak jestli tim to neni.teda nevim co to ma delat kdyz se to odpoji??????????????
Přílohy
DSC03122 [1024x768].JPG (137.99 KiB) Zobrazeno 1367 x
Mám za to že čidlo vačky (výfuku) tak s odpojeným nenastartuješ..
Zkus prohodit čidlo vačky výfuku za čidlo vačky sací (měli by být stejný, ale pro jistotu si to raději ověř) no a pak uvidíš co to napsalo za chybu
Ono je hodne zvlastne ze sa ti to stalo "najednou". Pretoze symptomy mozu byt v klude z nefunkcneho vanosu. Pokial si nemenil tesnenia vo vanose, tak odporucam urobit: http://beisansystems.com/ ovsem je zvlastne ze jednotka po odpojeni vanos ventilu nehodila chybu ze je ventil odpojeny (open circuit).