Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

F generace, Bang&Olufsen audio options

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
matiz
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od matiz »

Je zde nekdo kdo vlastni jakekoliv auto s touto vybavou? Moc by mne zajimalo jak to hraje. B&O jsem jeste neslysel, slysel jsem nekolik ingividual systemu ale pouze u E generaci. Velmi by mne zajimaly nejake dojmy majitelu nebo lidi kteri meli moznost si to "osahat".
hurvajs77

#2 Příspěvek od hurvajs77 »

Já to také neslyšel, ale co mi říkal Snejk, tak rozdíl je podobný jako když u E65 mám normální audio a L7.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
matiz
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od matiz »

No oproti zakladu zcela jiste, spis by mne zajimal rozdil mezi top hifi a high end. Pripadne kdyby nekdo nasel fotky zesilovace zevnitr, byl bych vdecny, moc by mne to zajimalo.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od matiz »

Velmi bych potreboval obrazek zesilovace B&O zevnitr, kdyby nekdo na nejaky narazil, byl bych velmi zavazan.

Nedari se mi zjistit ani jednotlive zatizeni kanalu, nenarazil na to nekdo? Myslim tim neco jako treba 2x280W a 9x90W ci podobne.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JaraX »

ted jsem byl 3 dny v mnichově, jezdil jsem i s autama s BO,
v X5 hraje dost nudně, řekl bych huř jak L7 v E65, přirovnal bych k to k L7 v E60,

v F10 hraje o dost lépe, je tam lepší rozložení, je to čistější a lepší,

v 6ce gran coupe to hraje naprosto fantasticky, rozdíl je dost velkej,

v F01 jsem ho ještě neslyšel, ale předpokladam že tady to bude hrát suverně nejllíp stejně jako tomu bylo v předchozí řadě.

ted mam BO dodělávat jednomu zákazníkovi do F10, rozpočet je krásnej kdyby někdo taky chtěl, vyjde to jen na krasnych 275 000kč :D
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Já na B&O nevidím žádnou závratnou technologii, vždy se vyznačovali především designem. Když měli nahoře na Letný prodejnu, chodil jsem tam slintat nad placatým Hi-Fi systémem, ale po technické stránce to nebylo nic špičkovýho. Co jsem koukal, tak L7 je Harman Kardon, kterej má ve zvukové technice větší prestiž. Není to jen o ceně. To je jako designový hodinky od módního návrháře za raketu proti značkovejm hodinkám ze Švýcar
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
matiz
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od matiz »

No, ja tam par veci vidim a i kdyby to byl ten nejvetsi srac, tak nejdrahsi system bude hrat nejlepe, o tom zadna. HK je spotrebka, BO je hajend, o tom ani ratata.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

matiz píše:No, ja tam par veci vidim a i kdyby to byl ten nejvetsi srac, tak nejdrahsi system bude hrat nejlepe, o tom zadna. HK je spotrebka, BO je hajend, o tom ani ratata.

Budu trochu oponovat, součástí koncernu Harman Kardon je dnes i JBL, jeden z výrobců nejlepších reproduktorů. Jak jsem koukal, tak rozdíl v cenách jednotlivých komponentů je pár stovek, takže ten B&O bude dražší jen svojí exkluzivitou
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
matiz
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od matiz »

Ale kdeze, JBL je uplne stejna spotrebka, typicti zastupci tech opravdu spickovych repraku jsou treba eton, accuton, audio technology, to jsou menice ktere jsou na spickove urovni. Ani v profi sfere neni JBL to co byvalo. Ale urcite B&O spada vic do tech designovek nez technicky nejvyspelejsich.

Konkretne zesilovac je drahsi jednou tolik, to neni par korun.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od JaraX »

ja myslím že harman (ne v BMW) je lepší tím že má lepší poměr cena výkon,
bang je víc špička a víc se zaměřuje na pičoviny (tenkej reprák,sloupečky, kužely apod)

co se týče porovnání jak to hraje tak bang olufsen hraje líp, až už proto že je dražší nebo novější

a třeba harman kardon v E65 hraje fantasticky,
a ted jsem měl pul dne M235i a tam to hraje huř jak harman v E46
Don

#11 Příspěvek od Don »

Snejk mi rikal, ze B&O v F01 hraje lepe nez HK (L7) v E65.
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
Filozof

#12 Příspěvek od Filozof »

poslouchal jsem audio v nových 3er 4er a 5er a 7er v mnichově v BMW všude je buď Harmann Kardon nebo Bang olufsen bylo to radio a několik písniček v každém autě.
Přišlo mi to super samo 7er hrálo nejlíp a bylo to pěkně čisté vyvážené basy a výšky středy parádní ale že by to bylo něco z čeho bych byl totálně ohromenej to bohužel ne.

Asi jsem čekal něco ultra super bohovského - když to tady všichni vychvalovali.

Prostě už i BMW umí audio a nejen AUDI ... což je moc fajn.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JaraX »

Don píše:Snejk mi rikal, ze B&O v F01 hraje lepe nez HK (L7) v E65.

hraje mnohem lepe, dyt jsem to psal
candat

#14 Příspěvek od candat »

Jaro zkus mi nacenit upgrade audia v F01 z HiFi na Logic7 dík.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JaraX »

mrkni se jeestli to je někde po ebayi apod jety, bang je nesehnatelnej jetej, logic by byt mohl, novej bude stat přes kilo
100RM

#16 Příspěvek od 100RM »

Pocul som Bowers&Wilkins v Jaguaru a to je teprv randal :-)
7er. True definition of luxury. Yours.
cmelak

#17 Příspěvek od cmelak »

Já si poslechl Bang & Olufsen na plný pecky v M6 F12 (cabrio), pánové, nikdy jsem neslyšel něco tak vyváženýho, silnýho a čistýho na max hlasitost, fakt mi běhal mráz po zádech, a to bylo se staženou střechou. Nedokážu si představit tohle pustit v Gran Coupé :D Fakt síla, přeju každýmu:)
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
Filozof

#18 Příspěvek od Filozof »

mpavlis

#19 Příspěvek od mpavlis »

Ahoj, hudbu jsem vystudoval na Konzervatoři v Praze a kdysi jsem se jak živil hudbou, tak natočil jednu desku jako hlavní interpret a na několika dalších působil v roli "studiového hráče". Doma mám repro soustavu ne zcela běžného typu a ceny a uši naladěné a zvyklé na studiový poslech. B&O v mojí F10 patří k tomu nejlepšímu, co jsem měl kdy šanci v normálním a sériově vyráběném vozidle slyšet. Ano, slyšel jsem i audia dodaná do vozů na míru a některá hrála i lépe. Osobně jsem ale hodně moc spokojen a snad jedinou věc, kterou bych vytkl někomu v BMW je zcela nevhodně navržený a naprogramovaný ekvalizér. Přitom by stačilo poměrně málo a nemělo by to vůbec žádnou chybu - přidal bych jednu, spíš dvě frekvence a trochu bych všechny stávající k těm dvěma novým posunul.

Nevím, co víc psát - pokud je zájem, tak dodejte dotazy a já na ně rád odpovím.

Problém u něčeho, jako je reprosoustava je obecně a hlavně v emocionálně zabarveném pohledu na danou problematiku. Tomu se líbí klasická hudba, tomu jazz, jinému zase house, či dechovka. A je asi jasné, že B&O bude hrát u různých stylů různě a každému se to může a pravděpodobně také bude různě líbit.

Ale emoce k hudbě patří, takže případný flame na toto téma beru ;)
Filozof

#20 Příspěvek od Filozof »

Mě by zajímalo zda by šlo koupit nějakou kvalitní komponentní sestavu do staršího auta typu E38 7er. Aby to hrálo alespoň trochu podobně jako je v novější řadě B&O.

Je něco cenově dostupného řekněme 4x dvoupásmové repro a 4x výškové repro se zesilovačem který vykreslí luxusní hudbu ?

Rád bych dělal upgrade starých 8x repro co jsou v autě za jiné a zatím zvažuji co. Nechci ale do toho sypat desetitisíce.

Myslím si že zesilovač s DSP se dá koupit dneska v pohodě za pár tisíc kč plus nějaké kvalitní repro co zahrají jak se patří.

Chci kvalitní a vyváženou hudbu v autě - tak mi něco doporučte. :)

díky.
Odpovědět