Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
F generace, Bang&Olufsen audio options
ted jsem byl 3 dny v mnichově, jezdil jsem i s autama s BO,
v X5 hraje dost nudně, řekl bych huř jak L7 v E65, přirovnal bych k to k L7 v E60,
v F10 hraje o dost lépe, je tam lepší rozložení, je to čistější a lepší,
v 6ce gran coupe to hraje naprosto fantasticky, rozdíl je dost velkej,
v F01 jsem ho ještě neslyšel, ale předpokladam že tady to bude hrát suverně nejllíp stejně jako tomu bylo v předchozí řadě.
ted mam BO dodělávat jednomu zákazníkovi do F10, rozpočet je krásnej kdyby někdo taky chtěl, vyjde to jen na krasnych 275 000kč
v X5 hraje dost nudně, řekl bych huř jak L7 v E65, přirovnal bych k to k L7 v E60,
v F10 hraje o dost lépe, je tam lepší rozložení, je to čistější a lepší,
v 6ce gran coupe to hraje naprosto fantasticky, rozdíl je dost velkej,
v F01 jsem ho ještě neslyšel, ale předpokladam že tady to bude hrát suverně nejllíp stejně jako tomu bylo v předchozí řadě.
ted mam BO dodělávat jednomu zákazníkovi do F10, rozpočet je krásnej kdyby někdo taky chtěl, vyjde to jen na krasnych 275 000kč

Já na B&O nevidím žádnou závratnou technologii, vždy se vyznačovali především designem. Když měli nahoře na Letný prodejnu, chodil jsem tam slintat nad placatým Hi-Fi systémem, ale po technické stránce to nebylo nic špičkovýho. Co jsem koukal, tak L7 je Harman Kardon, kterej má ve zvukové technice větší prestiž. Není to jen o ceně. To je jako designový hodinky od módního návrháře za raketu proti značkovejm hodinkám ze Švýcar
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
matiz píše:No, ja tam par veci vidim a i kdyby to byl ten nejvetsi srac, tak nejdrahsi system bude hrat nejlepe, o tom zadna. HK je spotrebka, BO je hajend, o tom ani ratata.
Budu trochu oponovat, součástí koncernu Harman Kardon je dnes i JBL, jeden z výrobců nejlepších reproduktorů. Jak jsem koukal, tak rozdíl v cenách jednotlivých komponentů je pár stovek, takže ten B&O bude dražší jen svojí exkluzivitou
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
-
- Kontaktovat uživatele:
Ale kdeze, JBL je uplne stejna spotrebka, typicti zastupci tech opravdu spickovych repraku jsou treba eton, accuton, audio technology, to jsou menice ktere jsou na spickove urovni. Ani v profi sfere neni JBL to co byvalo. Ale urcite B&O spada vic do tech designovek nez technicky nejvyspelejsich.
Konkretne zesilovac je drahsi jednou tolik, to neni par korun.
Konkretne zesilovac je drahsi jednou tolik, to neni par korun.
ja myslím že harman (ne v BMW) je lepší tím že má lepší poměr cena výkon,
bang je víc špička a víc se zaměřuje na pičoviny (tenkej reprák,sloupečky, kužely apod)
co se týče porovnání jak to hraje tak bang olufsen hraje líp, až už proto že je dražší nebo novější
a třeba harman kardon v E65 hraje fantasticky,
a ted jsem měl pul dne M235i a tam to hraje huř jak harman v E46
bang je víc špička a víc se zaměřuje na pičoviny (tenkej reprák,sloupečky, kužely apod)
co se týče porovnání jak to hraje tak bang olufsen hraje líp, až už proto že je dražší nebo novější
a třeba harman kardon v E65 hraje fantasticky,
a ted jsem měl pul dne M235i a tam to hraje huř jak harman v E46
poslouchal jsem audio v nových 3er 4er a 5er a 7er v mnichově v BMW všude je buď Harmann Kardon nebo Bang olufsen bylo to radio a několik písniček v každém autě.
Přišlo mi to super samo 7er hrálo nejlíp a bylo to pěkně čisté vyvážené basy a výšky středy parádní ale že by to bylo něco z čeho bych byl totálně ohromenej to bohužel ne.
Asi jsem čekal něco ultra super bohovského - když to tady všichni vychvalovali.
Prostě už i BMW umí audio a nejen AUDI ... což je moc fajn.
Přišlo mi to super samo 7er hrálo nejlíp a bylo to pěkně čisté vyvážené basy a výšky středy parádní ale že by to bylo něco z čeho bych byl totálně ohromenej to bohužel ne.
Asi jsem čekal něco ultra super bohovského - když to tady všichni vychvalovali.
Prostě už i BMW umí audio a nejen AUDI ... což je moc fajn.
- cmelak
Já si poslechl Bang & Olufsen na plný pecky v M6 F12 (cabrio), pánové, nikdy jsem neslyšel něco tak vyváženýho, silnýho a čistýho na max hlasitost, fakt mi běhal mráz po zádech, a to bylo se staženou střechou. Nedokážu si představit tohle pustit v Gran Coupé
Fakt síla, přeju každýmu:)

Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
tady je nějakej pokec a rozvržení repro u B&O u 5er 6er a 7er
http://www.bang-olufsen.com/~/media/Ima ... 0Guide.pdf
http://www.bang-olufsen.com/en/car-audio/car-models/bmw
http://www.bmw-sg.com/forums/elebest-pt ... -13-a.html
http://www.bang-olufsen.com/~/media/Ima ... 0Guide.pdf
http://www.bang-olufsen.com/en/car-audio/car-models/bmw
http://www.bmw-sg.com/forums/elebest-pt ... -13-a.html
Ahoj, hudbu jsem vystudoval na Konzervatoři v Praze a kdysi jsem se jak živil hudbou, tak natočil jednu desku jako hlavní interpret a na několika dalších působil v roli "studiového hráče". Doma mám repro soustavu ne zcela běžného typu a ceny a uši naladěné a zvyklé na studiový poslech. B&O v mojí F10 patří k tomu nejlepšímu, co jsem měl kdy šanci v normálním a sériově vyráběném vozidle slyšet. Ano, slyšel jsem i audia dodaná do vozů na míru a některá hrála i lépe. Osobně jsem ale hodně moc spokojen a snad jedinou věc, kterou bych vytkl někomu v BMW je zcela nevhodně navržený a naprogramovaný ekvalizér. Přitom by stačilo poměrně málo a nemělo by to vůbec žádnou chybu - přidal bych jednu, spíš dvě frekvence a trochu bych všechny stávající k těm dvěma novým posunul.
Nevím, co víc psát - pokud je zájem, tak dodejte dotazy a já na ně rád odpovím.
Problém u něčeho, jako je reprosoustava je obecně a hlavně v emocionálně zabarveném pohledu na danou problematiku. Tomu se líbí klasická hudba, tomu jazz, jinému zase house, či dechovka. A je asi jasné, že B&O bude hrát u různých stylů různě a každému se to může a pravděpodobně také bude různě líbit.
Ale emoce k hudbě patří, takže případný flame na toto téma beru
Nevím, co víc psát - pokud je zájem, tak dodejte dotazy a já na ně rád odpovím.
Problém u něčeho, jako je reprosoustava je obecně a hlavně v emocionálně zabarveném pohledu na danou problematiku. Tomu se líbí klasická hudba, tomu jazz, jinému zase house, či dechovka. A je asi jasné, že B&O bude hrát u různých stylů různě a každému se to může a pravděpodobně také bude různě líbit.
Ale emoce k hudbě patří, takže případný flame na toto téma beru

Mě by zajímalo zda by šlo koupit nějakou kvalitní komponentní sestavu do staršího auta typu E38 7er. Aby to hrálo alespoň trochu podobně jako je v novější řadě B&O.
Je něco cenově dostupného řekněme 4x dvoupásmové repro a 4x výškové repro se zesilovačem který vykreslí luxusní hudbu ?
Rád bych dělal upgrade starých 8x repro co jsou v autě za jiné a zatím zvažuji co. Nechci ale do toho sypat desetitisíce.
Myslím si že zesilovač s DSP se dá koupit dneska v pohodě za pár tisíc kč plus nějaké kvalitní repro co zahrají jak se patří.
Chci kvalitní a vyváženou hudbu v autě - tak mi něco doporučte.
díky.
Je něco cenově dostupného řekněme 4x dvoupásmové repro a 4x výškové repro se zesilovačem který vykreslí luxusní hudbu ?
Rád bych dělal upgrade starých 8x repro co jsou v autě za jiné a zatím zvažuji co. Nechci ale do toho sypat desetitisíce.
Myslím si že zesilovač s DSP se dá koupit dneska v pohodě za pár tisíc kč plus nějaké kvalitní repro co zahrají jak se patří.
Chci kvalitní a vyváženou hudbu v autě - tak mi něco doporučte.

díky.