Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 520i- siciální výbava dodělání

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vanour

#1 Příspěvek od Vanour »

Zdravíčko klubáci,
Mám interiérově sociála. Zatím proběhla jen výměna sedaček látky za kůži.
Takovéhle zásahy jsem ještě nedělal tak prosím nějaké rady poznatky atd...

Mám v plánu:
Výměna sporáku klimatizace za digitální (na spoáku není vločka pro klima / není klima) - Co je k tomu vše potřeba?
Dodělání BC v autě není žádný - co je vše potřeba?
Dodání volantu s MF - co je potřeba krom volantu?

Závada:
v zadní části z tunelu jde fukar stále fouká studený i když dám teplotu na max je to závada nebo je to špatně?

Díky všem
Vanour

#2 Příspěvek od Vanour »

rok auta je 96
Vanour

#3 Příspěvek od Vanour »

Vanour píše:Zdravíčko klubáci,
Mám interiérově sociála. Zatím proběhla jen výměna sedaček látky za kůži.
Takovéhle zásahy jsem ještě nedělal tak prosím nějaké rady poznatky atd...

Mám v plánu:
Výměna sporáku klimatizace za digitální (na spoáku není vločka pro klima / není klima) - Co je k tomu vše potřeba?
Dodělání BC v autě není žádný - co je vše potřeba?
Dodání volantu s MF - co je potřeba krom volantu?

Závada:
v zadní části z tunelu jde fukar stále fouká studený i když dám teplotu na max je to závada nebo je to špatně?

Díky všem

Ještě dodělání centrálu na dálku - v autě je centrál ale né dálka
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od mika_hakkinen »

topeni je ted v kurzu:
http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... c&t=140818

pokud na puvodnim sporakovem ovladani nemas vlocku, tak tam asi nemas ani klimakompresor.
Dodelat to jde, ale musis si vsechno k tomu sehnat. Nejlepe ze stejneho modelu a priblizne stejneho data.
ada540i

#5 Příspěvek od ada540i »

Vanour píše:
Závada:

Ještě do nedávna tu panoval názor, že sice většina e39 má vzadu kolečko na regulaci teploty, ale bohužel fyzicky ten mechanismus pro změnu teploty má jen málokterá (=příplatková výbava). Potom tu začal kolovat zase jinej názor a sice, že všechny e39 ten mechanismus mají, ale většině nefunguje (kromě těch aut, které vůbec to kolečko nemaj). :)

Já měl dřív e39ku u které to kolečko šlo úplně bez odporu a foukal vždy jen studený vzduch. Teď mám e39 u které má kolečko jemný odpor a fouká to i teplý vzduch. Takže jestli je to vlastnost nebo závada nevím :(
BMW M3 F80 - 2018, Mineral gray, manuál, competition paket
http://bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=10&t=98295
ada540i

#6 Příspěvek od ada540i »

ada540i píše:
Vanour píše:
Závada:

Ještě do nedávna tu panoval názor, že sice většina e39 má vzadu kolečko na regulaci teploty, ale bohužel fyzicky ten mechanismus pro změnu teploty má jen málokterá (=příplatková výbava). Potom tu začal kolovat zase jinej názor a sice, že všechny e39 ten mechanismus mají, ale většině nefunguje (kromě těch aut, které vůbec to kolečko nemaj). :)

Já měl dřív e39ku u které to kolečko šlo úplně bez odporu a foukal vždy jen studený vzduch. Teď mám e39 u které má kolečko jemný odpor a fouká to i teplý vzduch. Takže jestli je to vlastnost nebo závada nevím :(
Ale podle většiny zde na fóru, pokud máš vzadu kolečko, mělo by to fungovat. Takže je to nejspíš závada. Nicméně je více než obvyklá, protože to nefunguje skoro nikomu.
BMW M3 F80 - 2018, Mineral gray, manuál, competition paket
http://bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=10&t=98295
thundercat

#7 Příspěvek od thundercat »

to Vanour:

a co pak?
výměna motoru?
nebylo by lepší rovnou si koupit auto s motorem a výbavou?
Vanour

#8 Příspěvek od Vanour »

thundercat píše:to Vanour:

a co pak?
výměna motoru?
nebylo by lepší rovnou si koupit auto s motorem a výbavou?

To sice jo ale je to srdcovka a chci mít auto na kterém jsem si to udělal sám a vím kde co a jak. Ano pak už jen motor 2,8
jarda1976

#9 Příspěvek od jarda1976 »

no,tak tohle je výzva! seženeš všechno,ale je otázka na kolik si ceníš svojí práci,protože to bude veliká spousta dílnohodin :roll:
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Brátn Moderátor »

sorry ale tohle dělat postupně je blbost, kup bouračku s výbavou a začni skládat,
pokud teď nemáš klimu, tak nemáš klimakompresor, výparník, chladič, hadice, filtr, hliníkové spojky do přepážky prostě nic a to je strašně moc práce

volant, no to je další boj, BC je to stejné, budíky, panel, dráty po celém autě, páčka volantu, stačí už jen to, že když si to nevytáhneš z jiného auta sám, tak ani nebudeš vědět kam to patří, když Ti to někdo jen pošle

pokud máš hezkou kastli, tak to za to stojí, kup bouračku 528 ve výbavě a přeskládej vše co budeš chtít, ale nepoznal jsem moc E39 co by za to stály

a pokud jsi to nikdy nedělal, tak Ti přeji hodně štěstí :)
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
Tompo

#11 Příspěvek od Tompo »

Opravdu ta práce za to nestojí. Pošetři peníze a nervy a kup jinou káru, věř tomu. Za chvíli Ti ta 520i přijde slabá a budeš řešit jak zvednout výkon atd..
thundercat

#12 Příspěvek od thundercat »

přesně tak, mě už nestačí ani ta moje 530 :wink:
dell

#13 Příspěvek od dell »

To topení dozadu doprostřed nejde, podle obrázku jde jen studený vzduch a teplý jde na nohy. V tom závadu nehledej.
Přílohy
topení.jpg
topení.jpg (78.41 KiB) Zobrazeno 592 x
thundercat

#14 Příspěvek od thundercat »

mě to vzadu topí - dokonce funguje i regulace :wink:
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od mika_hakkinen »

Oni jsou asi tri verze topeni. Sporak neumi do zadu regulovat teplo. Pak digitalni jedna verze umi a druha ne. A jeste zalezi od jakeho roku, po faceliftu umi pokazde regulovat teplo vzadu. Ve WDS jsou proto schemata, podle nich to lze zjistit
padre

#16 Příspěvek od padre »

dle mého názoru je to absulutně neekonomické dodělávat takhle rozsáhlou výbavu
-prodat a koupit jiné auto,je to stejné jako je následné zvyšování výkonu motoru,což taky nemá smysl i slabého auta
dell

#17 Příspěvek od dell »

mika_hakkinen píše:Oni jsou asi tri verze topeni. Sporak neumi do zadu regulovat teplo. Pak digitalni jedna verze umi a druha ne. A jeste zalezi od jakeho roku, po faceliftu umi pokazde regulovat teplo vzadu. Ve WDS jsou proto schemata, podle nich to lze zjistit

Je to asi tak jak píšeš. Chtěl jsem být chytrej a poslal jsem obrázek který jsem okopíroval z manuálu co jsem někde našel. Mám 520i po faceliftu a šel mě také studený vzduch než jsem se důkladně podíval na regulaci v zadu a nyní si to mohu regulovat jak chci, tak že u mne jde teplý vzduch.
DaweTDS

#18 Příspěvek od DaweTDS »

Já mám pře face a kolečko mám taky a na modrou foká studenej a na červenou teplej 8)
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od mika_hakkinen »

tak v tom pripade musi existovat dve verze sporakoveho ovladani. Tuto verzi jsem ve WDS verze 11 nenasel. Mozna teto verze jsou jednotky kusu :)
Odpovědět