Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e34 prahy
-
- Člen Klubu
Přihodím dotaz do tohoto vlákna ať to nemnožíme..
V současnosti provádíme opravu jedný E34, kde jsou na výměnu načatý prahy. Kdo s touto plechařinou přišel do styku mohl by mi poradit který výrobce je nejvíc v poho kvalitou, tloušťkou matroše atd. Našel jsem dodavatele: VAN WEZEL, SCHLIECKMANN a KLOKKERHOLM
viz. např.: http://autodily.mjauto.cz/bmw/5-e34/m5-3-6-kat_232.html
Tak třeba mi ze zkušenosti poraďte jak vybrat správnou kvalitu. Jinak hádám, že origo prahy jsou leda za raketu co?
V současnosti provádíme opravu jedný E34, kde jsou na výměnu načatý prahy. Kdo s touto plechařinou přišel do styku mohl by mi poradit který výrobce je nejvíc v poho kvalitou, tloušťkou matroše atd. Našel jsem dodavatele: VAN WEZEL, SCHLIECKMANN a KLOKKERHOLM
Tak třeba mi ze zkušenosti poraďte jak vybrat správnou kvalitu. Jinak hádám, že origo prahy jsou leda za raketu co?

-
- Kontaktovat uživatele:
Totic píše:Přihodím dotaz do tohoto vlákna ať to nemnožíme..
Na e30 sem prahy a zadní čelo kupoval originál a cenově v pohodě, ale e34 má práh ze 2 dílů takže to bude dražší. Jinak co sem řešil blatníky na e30 doporučili mi schlieckmanna a teda musím říct, že těžký zklamání jestli to je na M5 asi by sem šel cestou originálu. Co sem bral ty prahy a čelo tak klempíř si pochvaloval jaká to byla super práce že to krásně sedělo. A když vezmeš do ruky druhošku práh tak se ti to vlní v rukách jak to je tenký tady to je opravdu kus plechu.
Nechal jsem opravovat prahy na mé E34 minulou zimu. Byly naprosto shnilé, držel je pohromadě jen tlumex. Vyhnilé byly i úchyty na hever a část podlahy vpředu pod blatníkem. Karosář je vyřezal, vymodeloval nové z plechu i s kusem podlahy a nabarvil matnou černou na obou stranách za 8000 Kč. S metlou by to bylo o něco dražší a hlavně by to trvalo déle, což jsem si nemohl dovolit.
-
- Člen Klubu
Volal jsem tomu prodejci ohldně jejich nabídky a říkal, že rozdíl mezi VAN WEZEL a SCHLIECKMANN není žádnej neb to stejně skoro vždy vyrábí/dodává KLOKKERHOLM
- takže klasická situace na trhu s autodíly
Říkáte, že se to skládá ze dvou dílů? Druhovýroba je jen jeden kus. V ETK je to vidět teda blbě, nevim OEM# a tzn. ani cenu
- takže klasická situace na trhu s autodíly

Říkáte, že se to skládá ze dvou dílů? Druhovýroba je jen jeden kus. V ETK je to vidět teda blbě, nevim OEM# a tzn. ani cenu

prahy z ACI (van wezel) jsem použil už několikrát a nikdy nebyl problém...samozřejmně to není originál a je s tím trošku víc práce,ale vzhledem k ceně je to v pohodě...a to že v těch značkách nejsou rozdíly..to bych neřekl....Vlastně ani tak není rozdíl v kvalitě mezi jednotlivými značkami,ale je to kus od kusu,takže co je zrovna na díle za nálepku o ničem nevypovídá
-
- Člen Klubu
No to jo jedna strana je aspoň počerněnej a druhej už (údajně asi jiná serie) obyč. stříbrnej plech. A to má být pár.geforce píše: ..ani tak není rozdíl v kvalitě mezi jednotlivými značkami,ale je to kus od kusu
Jinak blatník co jsem bral v minulosti na E36 od ACI byl taky Van wezel - a docela spokojenost, celkem sedí (hlavně za tu cenu)..

Já prahy sehnal taky na víc e-shopech bez problémů. Odkud si je bral, nebo co jsou to zač? To jsme je mohli kšeftnout.

tak s tím jsem se ještě nesetkal..prahy mi vždy přišli v kataforeze (počerněný)...ale i kdyby,tak v tom bych problém neviděl..například i škodovka spoustu originálních dílů dodává jen obyč plech...naopak bych v tom viděl výhodu,protože je evidentní,že to musí být pozink,jinak by hned chytil lišku ze vzdušný vlhkosti,ale pod kataforezou může být jen obyčejnej plech,což je z hlediska dlouhodobější antikorozní ochrany nežádoucí
Totic píše:No to jo jedna strana je aspoň počerněnej a druhej už (údajně asi jiná serie) obyč. stříbrnej plech. A to má být pár.geforce píše: ..ani tak není rozdíl v kvalitě mezi jednotlivými značkami,ale je to kus od kusu
Jinak blatník co jsem bral v minulosti na E36 od ACI byl taky Van wezel - a docela spokojenost, celkem sedí (hlavně za tu cenu)..
Já prahy sehnal taky na víc e-shopech bez problémů. Odkud si je bral, nebo co jsou to zač? To jsme je mohli kšeftnout.
já bral vždycky z ACI..a zrovna u prahů bych to moc neřešil..stejně je řežeš a vaříš...u blatníku je to něco jinýho,ten musí sedět,protože je nepříjemný do novýho,výměnýho dílu klepat nebo nedej bože řezat a vařit

http://www.aci.cz/0635103-prah-4dv-l_d61681.html tady...1024kč maloobchod včetně dph...s nějakou slevou,kterou běžně ACI velkoobchodně dává jsi zhruba na sedmi kilech....ale poptej se v BMW po originálu..možná budeš příjemně překvapen a radši si pár stovek připlatíš za originální kousek.....a k scepyho dotazu..počítej min. 5000...práce a matroš (bez laku) + je třeba počítat,že můžou být shnilý i vntiřky a tam už je cena opravy hodně individuální
-
- Člen Klubu
Hmm no mě řekli na dílně, že ať za ty prachy nečekám nějaký pozink..
prý se to navíc blbě vaří. Nevím no, mohl jsem ho na zkoušku trochu pochcat.. a uvidíme jak zareaguje.
Můžu to nechat i zinknout v galvanovně, nebo se pak aspoň stříkne tím pozink sprayem.
Jinak ten E36 blatník od Wezelů byl taky úplně "katafonickej".

Můžu to nechat i zinknout v galvanovně, nebo se pak aspoň stříkne tím pozink sprayem.
Jinak ten E36 blatník od Wezelů byl taky úplně "katafonickej".