Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e34 prahy

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
scepy

#1 Příspěvek od scepy »

zdravím vás všechny, měnil už někdo z vás prahy na e34? na kolik to tak příjde? předem děkuji za všechny poznatky k tomuto tématu
e30 327e ex
e36 320i touring ex
e46 328i touring
e46 330i touring
e60 530i
e46 328i
kavanda

#2 Příspěvek od kavanda »

ano,já je dělal

jelikož se nové prahy nedaj prakticky sehnat, tak nastoupily zlatý český ručičky.
Kup si plech a začni, nebo si řekni solidnímu klempířoj.
Výhoda je , že nejsou moc profilovaný,tak to šlo pěkně. :wink:
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Přihodím dotaz do tohoto vlákna ať to nemnožíme..

V současnosti provádíme opravu jedný E34, kde jsou na výměnu načatý prahy. Kdo s touto plechařinou přišel do styku mohl by mi poradit který výrobce je nejvíc v poho kvalitou, tloušťkou matroše atd. Našel jsem dodavatele: VAN WEZEL, SCHLIECKMANN a KLOKKERHOLM
viz. např.: http://autodily.mjauto.cz/bmw/5-e34/m5-3-6-kat_232.html

Tak třeba mi ze zkušenosti poraďte jak vybrat správnou kvalitu. Jinak hádám, že origo prahy jsou leda za raketu co? :twisted:
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

KAROSÁŘI všech zemí - PŘIPOJTE SE ..online !

:wink:
baworM5
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od baworM5 »

Totic píše:Přihodím dotaz do tohoto vlákna ať to nemnožíme..

V současnosti provádíme opravu jedný E34, kde jsou na výměnu načatý prahy. Kdo s touto plechařinou přišel do styku mohl by mi poradit který výrobce je nejvíc v poho kvalitou, tloušťkou matroše atd. Našel jsem dodavatele: VAN WEZEL, SCHLIECKMANN a KLOKKERHOLM
viz. např.: http://autodily.mjauto.cz/bmw/5-e34/m5-3-6-kat_232.html

Tak třeba mi ze zkušenosti poraďte jak vybrat správnou kvalitu. Jinak hádám, že origo prahy jsou leda za raketu co? :twisted:
Na e30 sem prahy a zadní čelo kupoval originál a cenově v pohodě, ale e34 má práh ze 2 dílů takže to bude dražší. Jinak co sem řešil blatníky na e30 doporučili mi schlieckmanna a teda musím říct, že těžký zklamání jestli to je na M5 asi by sem šel cestou originálu. Co sem bral ty prahy a čelo tak klempíř si pochvaloval jaká to byla super práce že to krásně sedělo. A když vezmeš do ruky druhošku práh tak se ti to vlní v rukách jak to je tenký tady to je opravdu kus plechu.
HUFU

#6 Příspěvek od HUFU »

Nechal jsem opravovat prahy na mé E34 minulou zimu. Byly naprosto shnilé, držel je pohromadě jen tlumex. Vyhnilé byly i úchyty na hever a část podlahy vpředu pod blatníkem. Karosář je vyřezal, vymodeloval nové z plechu i s kusem podlahy a nabarvil matnou černou na obou stranách za 8000 Kč. S metlou by to bylo o něco dražší a hlavně by to trvalo déle, což jsem si nemohl dovolit.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Volal jsem tomu prodejci ohldně jejich nabídky a říkal, že rozdíl mezi VAN WEZEL a SCHLIECKMANN není žádnej neb to stejně skoro vždy vyrábí/dodává KLOKKERHOLM

- takže klasická situace na trhu s autodíly 8)

Říkáte, že se to skládá ze dvou dílů? Druhovýroba je jen jeden kus. V ETK je to vidět teda blbě, nevim OEM# a tzn. ani cenu :?:
geforce

#8 Příspěvek od geforce »

prahy z ACI (van wezel) jsem použil už několikrát a nikdy nebyl problém...samozřejmně to není originál a je s tím trošku víc práce,ale vzhledem k ceně je to v pohodě...a to že v těch značkách nejsou rozdíly..to bych neřekl....Vlastně ani tak není rozdíl v kvalitě mezi jednotlivými značkami,ale je to kus od kusu,takže co je zrovna na díle za nálepku o ničem nevypovídá
fatal

#9 Příspěvek od fatal »

Zajímavé, ještě nedávno jsem prahy na E34 sehnal bez problémů. A ještě je mám, nakonec jsem je nepoužil...
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

geforce píše: ..ani tak není rozdíl v kvalitě mezi jednotlivými značkami,ale je to kus od kusu
No to jo jedna strana je aspoň počerněnej a druhej už (údajně asi jiná serie) obyč. stříbrnej plech. A to má být pár.
Jinak blatník co jsem bral v minulosti na E36 od ACI byl taky Van wezel - a docela spokojenost, celkem sedí (hlavně za tu cenu).. :wink:

Já prahy sehnal taky na víc e-shopech bez problémů. Odkud si je bral, nebo co jsou to zač? To jsme je mohli kšeftnout. :twisted:
geforce

#11 Příspěvek od geforce »

tak s tím jsem se ještě nesetkal..prahy mi vždy přišli v kataforeze (počerněný)...ale i kdyby,tak v tom bych problém neviděl..například i škodovka spoustu originálních dílů dodává jen obyč plech...naopak bych v tom viděl výhodu,protože je evidentní,že to musí být pozink,jinak by hned chytil lišku ze vzdušný vlhkosti,ale pod kataforezou může být jen obyčejnej plech,což je z hlediska dlouhodobější antikorozní ochrany nežádoucí
geforce

#12 Příspěvek od geforce »

Totic píše:
geforce píše: ..ani tak není rozdíl v kvalitě mezi jednotlivými značkami,ale je to kus od kusu
No to jo jedna strana je aspoň počerněnej a druhej už (údajně asi jiná serie) obyč. stříbrnej plech. A to má být pár.
Jinak blatník co jsem bral v minulosti na E36 od ACI byl taky Van wezel - a docela spokojenost, celkem sedí (hlavně za tu cenu).. :wink:

Já prahy sehnal taky na víc e-shopech bez problémů. Odkud si je bral, nebo co jsou to zač? To jsme je mohli kšeftnout. :twisted:
já bral vždycky z ACI..a zrovna u prahů bych to moc neřešil..stejně je řežeš a vaříš...u blatníku je to něco jinýho,ten musí sedět,protože je nepříjemný do novýho,výměnýho dílu klepat nebo nedej bože řezat a vařit :lol:
geforce

#13 Příspěvek od geforce »

http://www.aci.cz/0635103-prah-4dv-l_d61681.html tady...1024kč maloobchod včetně dph...s nějakou slevou,kterou běžně ACI velkoobchodně dává jsi zhruba na sedmi kilech....ale poptej se v BMW po originálu..možná budeš příjemně překvapen a radši si pár stovek připlatíš za originální kousek.....a k scepyho dotazu..počítej min. 5000...práce a matroš (bez laku) + je třeba počítat,že můžou být shnilý i vntiřky a tam už je cena opravy hodně individuální
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Hmm no mě řekli na dílně, že ať za ty prachy nečekám nějaký pozink.. :) prý se to navíc blbě vaří. Nevím no, mohl jsem ho na zkoušku trochu pochcat.. a uvidíme jak zareaguje. :D

Můžu to nechat i zinknout v galvanovně, nebo se pak aspoň stříkne tím pozink sprayem.

Jinak ten E36 blatník od Wezelů byl taky úplně "katafonickej".
geforce

#15 Příspěvek od geforce »

joo,blatníky jsou vždycky "katafonický":lol: (nebo jsem aspoň v životě neviděl něco jinýho)....proč se pozink blbě vaří?? pokud ho nevaříš kopřivou,tak nevidím důvod,proč by se vařil hůř,než sirovej plech :lol:
Odpovědět