Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Řada 3 nebo řada 5?
S tou pořizovací hodnotou je to fakt ale v čr je většina e39 po smrti je to prostě staré auto.Já šel cestou totálního hrobu za pár peněz s tím že do toho nasypu cca dvojnásobek pořizovačky ale budu mít auto ve kterém vím co mám.Další věc je co si na autě zvládneš udělat sám, Pokud si neumíš vyměnit ani olej tak je to pruser a nestačíš do toho sypat za servis.
Co se motoru do e39 týče tak snad je jasné 540i s LPG nemá konkurenci. jezdím za 12 plynu a pokud je to stará m62 tak si myslím že náklady na servis oproti šestiválcům nejsou moc rozdílné ( litr oleje a dvě svíčky a dvě cívky navíc ) ale když si do toho sedneš a máš alespon trošku srdce tak ti zaručuju nchtěný usměv při každé jízdě. Je to prostě stará V8 klasika
Jinak tedka přemýšlím nad spotřebním autem na dení využití ve kterém se nechci moc vrtat nic dodělávat prostě užitkáč pro mě ženu a psa občas kola vozík se štěrkem a podobně a uchyluju se e91 320d. E46 je opravdu malinkatá.
Co se motoru do e39 týče tak snad je jasné 540i s LPG nemá konkurenci. jezdím za 12 plynu a pokud je to stará m62 tak si myslím že náklady na servis oproti šestiválcům nejsou moc rozdílné ( litr oleje a dvě svíčky a dvě cívky navíc ) ale když si do toho sedneš a máš alespon trošku srdce tak ti zaručuju nchtěný usměv při každé jízdě. Je to prostě stará V8 klasika

Jinak tedka přemýšlím nad spotřebním autem na dení využití ve kterém se nechci moc vrtat nic dodělávat prostě užitkáč pro mě ženu a psa občas kola vozík se štěrkem a podobně a uchyluju se e91 320d. E46 je opravdu malinkatá.
Soptik: Pokud tvoje žena najezdí pár tisíc ročně kolem města dokola je škoda pořizovat 320d. Ten motor je spíše pro ty co fakt hodně jezdí mraky km a pak se jim vyplatí. Jinak bych doporučil benzín na to poskakování po městě ušetříš hodně peněz na servisu.
Motor se musí zahřát a po městě si taky vezme svoje, většina ženskej co znám jezdi jen po městě a kolem dokola idea nějakej benzín 320i dostačuje.
Musíš to promyslet kolik jezdí a co se ti vyplatí.
Motor se musí zahřát a po městě si taky vezme svoje, většina ženskej co znám jezdi jen po městě a kolem dokola idea nějakej benzín 320i dostačuje.
Musíš to promyslet kolik jezdí a co se ti vyplatí.

reálná spotřeba je 15 litrů na LPG... http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2Soptiiik píše:540i s LPG nemá konkurenci. jezdím za 12 plynu a pokud je to stará m62 tak si myslím že náklady na servis oproti šestiválcům nejsou moc rozdílné
“Ability is what you're capable of doing.”
Filozof píše:530i e39 170KW rok 01-04 touring v pěkném stavu a výbavě ideální volba
Problém je, že E39 touring po faceliftu s benzínem a třeba ještě manuálem, těch je strašlivě málo. To jsou maximálně jednotky kusů v inzerci a ani v Německu to není žádná sláva, tam je to max. pár desítek kousků... Už delší dobu se po E39 facelift 525i nebo 530i touring koukám a vůbec nic...

A ještě k výběru E39 vs E46. Měli jsme doma i E46 jako druhé auto. Nebylo to špatný, ale E39 je pro mně prostě víc uberauto. I proto šla E46 z domu a koupila se druhá E39. Už jenom to neuvěřitelný ticho komfort a možnosti výbavy, které nabízí. Jasně, asi bych dal přednost výborně vybavené E46 před sociální E39. Ale tam ta cena bude taky někde jinde.
U E39 má smysl vybavené auto. Původně jsem koupil takový střed, ale pak mi to začalo vadit a začal jsem dovybavovat. A auto se posunulo někam úplně jinam. Takže za mně - E39 v hodně nadupané výbavě je top. Je to sice 14 let staré auto, ale nevyměnil bych ho. Takže moje rada - projeď si pár E39, pár E46 a rozdíl poznáš hned. Pak už je na tobě, co budeš chtít.
U E39 má smysl vybavené auto. Původně jsem koupil takový střed, ale pak mi to začalo vadit a začal jsem dovybavovat. A auto se posunulo někam úplně jinam. Takže za mně - E39 v hodně nadupané výbavě je top. Je to sice 14 let staré auto, ale nevyměnil bych ho. Takže moje rada - projeď si pár E39, pár E46 a rozdíl poznáš hned. Pak už je na tobě, co budeš chtít.
-
TM píše:Filozof píše:530i e39 170KW rok 01-04 touring v pěkném stavu a výbavě ideální volba
Problém je, že E39 touring po faceliftu s benzínem a třeba ještě manuálem, těch je strašlivě málo. To jsou maximálně jednotky kusů v inzerci a ani v Německu to není žádná sláva, tam je to max. pár desítek kousků... Už delší dobu se po E39 facelift 525i nebo 530i touring koukám a vůbec nic...
vím o čem mluvíš
já čekal víc jak 4 měsíce a každý den prohlížel inzerce DE, CZ
ale měl jsem příliš velké nároky - 530i, tour, automat, paket, černý interiér ....
Když seženeš pěkný kousek. Co bude pěkný zachovaný. A budeš to prodávat za nějakou normální cenu.
Tak si myslím že v Čechách po tom někdo skočí, většinou se u Nás prodávají šroty co nikdo nechce.
Já koupil hromádku smůly... Za 60 koupil a dalších 60 tam už je během roka nasypal
E39 535i manuál LPG.
Moc mě to netěší
Radši bych si koupil auto hotový
Ale už je to to 85% k TOP stavu
Tak si myslím že v Čechách po tom někdo skočí, většinou se u Nás prodávají šroty co nikdo nechce.
Já koupil hromádku smůly... Za 60 koupil a dalších 60 tam už je během roka nasypal

Moc mě to netěší

Ale už je to to 85% k TOP stavu