Nejvíc záleží jaký trasy a jak jezdíš. To ti asi napoví, jestli benzín, nebo naftu.
Servisní náklady s tim nijak nesouvisí. Všichni ti tu budou lejt do hlavy, jak je nafta nespolehlivá a drahá na servis a benzín jak je nezničitelnej.
Já znam jen naftu.
Co tě tak u ní může potkat? Vstřiky dneska necháš zrepasovat za pár korun. Tušim kolem 3 tis. Pak CR čerpadlo - repas 10 tis. Pak turbo - repas za asi 20 tis. To je tak ta nejhorší konstelace. Když to uděláš, tak máš zase na 200 - 500 tis. km pokoj. Oproti benzínu ti ale nabídne minimálně o 2 (spíš víc) litrů menší spotřebu. Zásadně větší krouťák. Navíc u nafty ta spotřeba nijak dramaticky neleze nahoru, když na to šlapeš. Za těch 200 - 500 tis. ti jen rozdíl na pohonných hmotách udělá cca 200 tis. kaček. Tak to by sis to nechal zrepasovat hned 3x ne?
Nafta se nehodí na krátký trasy, ale to už snad ví každej.
BMW je celkem drahý na servis. Je to plný různých vychytávek, který v jiných autech nejsou a holt se občas něco vysype. Díly jako takový zase nejsou nijak výrazně dražší, než u jiných značek srovnatelných výkonů.
U BMW víc, než u jiných značek je potřeba dávat origo díly. Já jsem začal neorigo a pěkně se mi to prodražilo. Nikdy víc neorigo díly!!