Vasek70 píše:Nechat si stávající e39 byla jedna z variant a vlastně stále je (obzvláště po každé jízdě, nutkání ponechat s jej, narůstá).
Pokaždé, když do ní sednu a rozjedu se, tak je znát, že je to prémiové auto.
Shodou okolností jsem jel v sobotu na otočku do Prahy (celkem cca 260km) a přestože byl silný vítr, mohl jsem po dálnici jet v klidu mých standardních 120km/h bez toho, abych se musel bát (krom těch, kteří mne v odhadem 150km/h rychlosti předjížděli).
V tuto chvíli uvažuji, jestli přidat 150tis. a koupit něco novějšího, nebo nějakých hezkých pár desítek tisíc vrazit ještě do e39 s tím, že už se mi ty peníze nikdy nevrátí a nevím, co kdy dalšího zásadního může odejít. I když je to stále moc pěkné, pohodlné a i relativně spolehlivé auto, je to prostě staré a riziko investic se každým rokem zvyšuje.
Kamarád má každé 3 roky nové firemní pětkové BMW a když jsem s ním párkrát jel, nepřipadalo mi jako kdovíco - alespoň soudě dle interiéru.
Tak nevím, na jednu stranu bych rád něco novějšího (13let je na auto přeci jen už věk), protože takhle se bojím jet někam dál (např. Chorvatsko). V mojí e39 sice nic nebouchá, neklepe a krom výše uvedených problémů je v pohodě, ale v něčem novějším (5-8 let), bych se cítil asi jistější.
Myslel jsem, že tu někdo nadhodí "hele, kup si tohle s tímhle motorem - to je pecka - je to vlastně vyladěná e39 s jiným kabátem a budeš spokojen" s tím, že ostatní budou souhlasně pokyvovat hlavou. Ale koukám, že opak je pravdou - že vlastně mám jedno z nejpovedenějších BMW (ne-li přímo nejpovedenější) a cokoliv jiného bude tak maximálně mladší, ale už ne tak dobré.
Čus,řeším ted naprosto stejnej problém...jen s tím rozdílem,že jsem už mojí e39/530d prodal...a ted nevim co dál.Co vím ale na 100% je,že chci zůstat věrný značce...E39tky jsem měl tři a s každou z nich jsem byl spokojenej...pokaždý jsem si říkal,že bych mochl zkusit něco jinýho,ale když jsem sednul za volant,rozhlídnul jsem se kolem sebe a pak šlápnul na plyn,tak se mi pokaždý udělal usměv na hubě a musel jsem sám sobě říct jak mě to auto pořád baví

Musím napsat,že jsem se svezl v e90,320d/120kw a byl jsem tak trochu zklamanej,co se týká zážitku z jízdy...motor nejede špatně,ale prostě oproti 6tivalu mi ten "výkon"přišel strašne nucenej...jako bych seděl v passatu 1.9tdi
Vlastně když tak ted o tom přemýšlím a čtu tady všechny ty názory,tak bych si tu e39 koupil klidně znova,samozřejmě bych důlu asi nešel,takže jako poslední štaci bych viděl 530i...ale problém je v tom,že tohle auto s tímhle motorem (samozřějmě s manuální převodovkou) se v čr asi nedá sehnat a když bych si ho chtěl přivézt z venku,tak bych za nej dal hnedle tolik peněz, jako za e60.Vlastně kecám je to asi tak cca4 měsíce jsem viděl e39 530i v man. v Áčkách...myslím,že tam byla za 89tis.

Už zmizela,takže jak se říká...každý auto,má svého kupce...
Takže se připojuji a k tobě a ptám se...jaký že to BMW (do 200tis.) si mám ted pořídit,když už se kurva nevyrábí nový E39tky??!!