Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

ovládání vrat tlačítky v zrcátku

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mirasE46

#1 Příspěvek od mirasE46 »

Povedlo se někomu spárovat tenhle ovladač od vrat Hormann s těma tlačítkama na zrcátku? :) mám podezření, že to funguje asi na jiný frekvenci :-\
Přílohy
IMG_0616.JPG
IMG_0616.JPG (76.05 KiB) Zobrazeno 1126 x
sonyk02

#2 Příspěvek od sonyk02 »

Musíš zkusit zrcátko parovat přímo s jednotkou těch vrat tam kde je přijímač, v návodu vrat by mělo být popsáno jak se přidává, paruje další ovladač.
mirasE46

#3 Příspěvek od mirasE46 »

sonyk02 píše:Musíš zkusit zrcátko parovat přímo s jednotkou těch vrat tam kde je přijímač, v návodu vrat by mělo být popsáno jak se přidává, paruje další ovladač.
V návodu jsem našel jen jak párovat ovladač s dalším ovladačem, takže by tam mělo někde být i jak spárovat ovladač, když žádný ještě nemám?
sedyvlk6

#4 Příspěvek od sedyvlk6 »

já koupil taky tohle zrcátko bohužel se špatnou frekvencí dělali se dvě verze Evropa a USA
borntorock

#5 Příspěvek od borntorock »

Pokud jsem postup pochopil dobre, tak nejdriv se musi nahrat frekvence ze stavajiciho ovladace do ovladace na zrcatku a pak pridat (sparovat) novy ovladac (zrcatko) s jednotkou vrat. Zalezi take jaky pouziva zarizeni kod. Mel by tam byt u plovouciho kodu jiny postup pri parovani. Tolik k teorii podle navodu, ale rozchodit se mi to nepovedlo :-). Funguje to nekomu?
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

sedyvlk6 píše:já koupil taky tohle zrcátko bohužel se špatnou frekvencí dělali se dvě verze Evropa a USA
Potom koupit nějakej přijímač na správné frekvenci se spínacím relé a přidat to k motoru od vrat. Já mám ProMatic od Hormana a k tomu přijímač od Jablotronu a ovládám tím zároveň alarm v garáži
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
mirasE46

#7 Příspěvek od mirasE46 »

Já zrcátko nedokupoval, už v autě bylo a je původně z Německa, takže by tam měla být ta evropská verze, ale naučit ten kód s ovladače se mi nepovedlo, zítra to zkusím ještě přes to tlačítko u motoru od vrat. Našel jsem tohle video https://www.youtube.com/watch?v=M0kbWb_wGh4 a na stránkách HomeLinku http://www.homelink.com/assets/download ... german.pdf jsem zjistil, že by ten můj ovladač(HSM4-868 ) to mělo podporovat od HomeLink
Software Version 7, ale nikde už jsem nenašel, jakou verzi software má to moje zrcátko.
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od xdentist »

Jakou frekvenci vysílání má ten ovladač? Je na něm nebo v papírech k tomu ovládání někde ta hodnota? Pak je potřeba zjistit jakou verzi Homelinku máš v zrcátku. Verze 6 podporuje 40 a 433MHz a verze 7 podporuje 868MHz. Pokud bude tedy frekvence jiná, nejjednodušší je to udělat jak píše Vlasta, univerzálních příjímačů s reléovým výstupem bude na výběr dost.

Jinak poznatek můj a i z pročítání zahraničních fór - jakékoli diagnostické procesy (zjištění verze apod.) i programování, je pro 100% jistotu, že chyba není v zrcátku, potřeba mít nastartováno!

Zjištění verze:
1) nastartovat
2) stisknout tlačítko 1 NEBO 3 a stále držet (cca 60s) - kontrolka bliká různými frekvencemi atd, pak po té dlouhé době na chvíli zhasne a pak rychle zabliká. Právě tohle zablikání určuje verzi- počet zablikání v tom rychlém sledu = verze (6 nebo 7)
mirasE46

#9 Příspěvek od mirasE46 »

Ten ovladač má frekvenci 868,3Mhz, proto teda potřebuju zjistit, jestli mám tu verzi 7, zkusím teda to jak si psal s tím držením tlačítka 60s, díky za radu ;)
Fllastr

#10 Příspěvek od Fllastr »

Řešil jsem ten samý problem. Original Home Link v zrcatku nejde spakovat s Hormann ovladačem a ani s přijimačem. Nakonec jsem to vyřešil tak, že Home Link ze zrcátka vyndal a zabudoval Hormann ovladač. Kablíkama propojit ovladač s original tlačítky na zrcatku. Funguje to vyborně. :lol:
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od xdentist »

Pokud je stejná frekvence, tzn správná verze Homelinku, tak spárovat jde. Hörmann je navíc na seznamu kompatibilních výrobců s Homelinkem.
bibikuba

#12 Příspěvek od bibikuba »

popřípadě to lze vyřešit i takto..http://www.globetrade.cz/cz/e-shop/deta ... 68-mhz-210
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od xdentist »

To vypadá jako celkem dobrá věcička! Dobrej tip..

Jen třeba pro majitele E60/61 apod v nekuřáckém paketu to není kam dát tak, aby to bylo v dosahu :(
Fllastr

#14 Příspěvek od Fllastr »

xdentist píše:Pokud je stejná frekvence, tzn správná verze Homelinku, tak spárovat jde. Hörmann je navíc na seznamu kompatibilních výrobců s Homelinkem.

Já tu verzi bohužel neměl. V Inveltu mi řekli, že jsem si měl koupit ovládání vrat které komunikuje s BMW. Tak jsem jel do zastoupení Hormann a tam mi rekli, že o nečem takovém neví a že se sami setkali s tím, že se jim nebovedlo se spárovat s BMW. Tak jsem to vyřešil tímto způsobem a asi nejlevnějsím. Hlavně že mužu používat ty tlačítka na zrcátku, když už tam jsou :D :oops: :roll:
Odpovědět