Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
ovládání vrat tlačítky v zrcátku
V návodu jsem našel jen jak párovat ovladač s dalším ovladačem, takže by tam mělo někde být i jak spárovat ovladač, když žádný ještě nemám?sonyk02 píše:Musíš zkusit zrcátko parovat přímo s jednotkou těch vrat tam kde je přijímač, v návodu vrat by mělo být popsáno jak se přidává, paruje další ovladač.
-
Pokud jsem postup pochopil dobre, tak nejdriv se musi nahrat frekvence ze stavajiciho ovladace do ovladace na zrcatku a pak pridat (sparovat) novy ovladac (zrcatko) s jednotkou vrat. Zalezi take jaky pouziva zarizeni kod. Mel by tam byt u plovouciho kodu jiny postup pri parovani. Tolik k teorii podle navodu, ale rozchodit se mi to nepovedlo
. Funguje to nekomu?

Potom koupit nějakej přijímač na správné frekvenci se spínacím relé a přidat to k motoru od vrat. Já mám ProMatic od Hormana a k tomu přijímač od Jablotronu a ovládám tím zároveň alarm v garážisedyvlk6 píše:já koupil taky tohle zrcátko bohužel se špatnou frekvencí dělali se dvě verze Evropa a USA
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Já zrcátko nedokupoval, už v autě bylo a je původně z Německa, takže by tam měla být ta evropská verze, ale naučit ten kód s ovladače se mi nepovedlo, zítra to zkusím ještě přes to tlačítko u motoru od vrat. Našel jsem tohle video https://www.youtube.com/watch?v=M0kbWb_wGh4 a na stránkách HomeLinku http://www.homelink.com/assets/download ... german.pdf jsem zjistil, že by ten můj ovladač(HSM4-868 ) to mělo podporovat od HomeLink
Software Version 7, ale nikde už jsem nenašel, jakou verzi software má to moje zrcátko.
Software Version 7, ale nikde už jsem nenašel, jakou verzi software má to moje zrcátko.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jakou frekvenci vysílání má ten ovladač? Je na něm nebo v papírech k tomu ovládání někde ta hodnota? Pak je potřeba zjistit jakou verzi Homelinku máš v zrcátku. Verze 6 podporuje 40 a 433MHz a verze 7 podporuje 868MHz. Pokud bude tedy frekvence jiná, nejjednodušší je to udělat jak píše Vlasta, univerzálních příjímačů s reléovým výstupem bude na výběr dost.
Jinak poznatek můj a i z pročítání zahraničních fór - jakékoli diagnostické procesy (zjištění verze apod.) i programování, je pro 100% jistotu, že chyba není v zrcátku, potřeba mít nastartováno!
Zjištění verze:
1) nastartovat
2) stisknout tlačítko 1 NEBO 3 a stále držet (cca 60s) - kontrolka bliká různými frekvencemi atd, pak po té dlouhé době na chvíli zhasne a pak rychle zabliká. Právě tohle zablikání určuje verzi- počet zablikání v tom rychlém sledu = verze (6 nebo 7)
Jinak poznatek můj a i z pročítání zahraničních fór - jakékoli diagnostické procesy (zjištění verze apod.) i programování, je pro 100% jistotu, že chyba není v zrcátku, potřeba mít nastartováno!
Zjištění verze:
1) nastartovat
2) stisknout tlačítko 1 NEBO 3 a stále držet (cca 60s) - kontrolka bliká různými frekvencemi atd, pak po té dlouhé době na chvíli zhasne a pak rychle zabliká. Právě tohle zablikání určuje verzi- počet zablikání v tom rychlém sledu = verze (6 nebo 7)
popřípadě to lze vyřešit i takto..http://www.globetrade.cz/cz/e-shop/deta ... 68-mhz-210
xdentist píše:Pokud je stejná frekvence, tzn správná verze Homelinku, tak spárovat jde. Hörmann je navíc na seznamu kompatibilních výrobců s Homelinkem.
Já tu verzi bohužel neměl. V Inveltu mi řekli, že jsem si měl koupit ovládání vrat které komunikuje s BMW. Tak jsem jel do zastoupení Hormann a tam mi rekli, že o nečem takovém neví a že se sami setkali s tím, že se jim nebovedlo se spárovat s BMW. Tak jsem to vyřešil tímto způsobem a asi nejlevnějsím. Hlavně že mužu používat ty tlačítka na zrcátku, když už tam jsou