Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 - Dešť-senzor

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
stallker

#21 Příspěvek od stallker »

A máš někde nad zrcátkem vyvedenej konektor? Možná že je i schovanej pod stropníma lampičkama. Taky mám e39 před fl origo bez senzoru, ale bejvalej majitel ho tam dodělával, prej sehnal akorát senzor a dal správný okno, konektor tam prej už byl - zapojil to, ale nefachalo to, ale jak jsem psal na 1. stránce - již to funguje jak má :wink:
hogi

#22 Příspěvek od hogi »

Omlouvám se za oživení staršího tématu, chystám se dát na výměnu čelní sklo na e39 po fl s dešťákem. A jelikož ho mám připojištěné, bude opravu řešit smluvní partner mé pojišťovny . Mám mít obavy , že děšťák zk.rví ? Přeci jen v dnešní době už ho má dost jiných značek, tak by s tím měli mít zkušenosti, ne?! Nebo ho mám nechat raději vyměnit v BMW , ale nejsem si jist, zda by mi opravu pokryla pojistka a hlavně by byl větší opruz dostat z pojišťovny prachy. Dík za rady!

Ještě jeden dotaz, jak zjistím, jaké sklo tam přesně mám v ETK je asi 20 typů???
avana

#23 Příspěvek od avana »

U výměna skla se senzorem je potřeba tam, kde to budou realizovat, na to upozornit a hlavně - objednat sklo i s filtrem pro senzor. Jednou se mi stalo, že senzor přemontovali, ale kvůli úspoře ceny, tam nebyl filtr senzoru (fialová folie v tom okýnku) a pak to nefungovalo skoro vůbec, lim jsem vodu na senzor a samo tamo to utřelo, nedalo se s tím vůbec jezdit 8O
kupik

#24 Příspěvek od kupik »

kluci připojím se k diskuzi o senzoru,nikdy mi nefungoval,ale neřešil jsem to ale ted se mi stalo ze mi nefunguje ani cyklovac,jede mi to nepretrzite, nevite na co kouknout,dik
furman

#25 Příspěvek od furman »

Ahoj, nejede mi zadní stěrač. Nemáš zkušenost co s tím?

Děkuji Mirek
kristekauto@seznam.cz
phitr

#26 Příspěvek od phitr »

mengi píše:I prd pánové. Měl jsem ten samý problém - pořád stejný interval, jestli prší, nebo ne. Jen tak pro pobavení jsem si koupil na eBay takové to levné diagnostické rozhraní pro laptop (asi 50 GBP), napíchl jsem auto, načetl a vyresetoval chybová hlášení (bylo tam jedno i pro dešťový senzor), a senzor najednou funguje normálně.

Apropo, jednou jste tady ty hongkongské diagn. šmejdy kritizovali, ale můžu potvrdit, že funguje spolehlivě. Taky musí, je to jenom rozhraní, pracuje počítač. 8)

Ahoj, nemáš prosím tě link na ten "hongkongskej šmejd"? Rád bych si ho pořídil. Mám e39 ('99) ale počítám, že to bude všechno stejný. A co software? Je dodávaný s diagnostikou nebo si ho pak někde musím sehnat?
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od alpineman »

furman píše:Ahoj, nejede mi zadní stěrač. Nemáš zkušenost co s tím?

Děkuji Mirek
kristekauto@seznam.cz

Když si pročteš fórum, najdeš toho spoustu :banan:
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=86373&highlight=
m740i

#28 Příspěvek od m740i »

Zdravím,

Taky mám problém s tím, že mi nefunguje na mé E38 dešťový senzor.
Tak jsem se teď rozhodl, že ho rozeberu.
Sundal jsem vnitřní zrcátko, vycvaknul ten senzor a hned z kraje toho senzoru na me vykukoval SMD odpor.
Vzal jsem to domu, rozebral a ejhle, vypadl jeste jeden, oba hodnoty 150ohm, no takze problém asi bude v nich.
Dlouho jsem pracoval v jedné firmě na SMD linkách, tak tomu tak trošku rozumím, tak dle mého názoru, měli už ve výrobě špatnou dávku těchto odporů, jsou zoxidované a proto i když z novoty mohli vypadat jako zapájené, byl to studený spoj, který se po létech prostě přestal chovat jako spoj. Když jsem se snažil propájet ostatní, tak mi upadl ještě i třetí.
Bohužel ta destička je zadělaná plastem a tak se k těm odporům nemůžu pořádně dostat,ten plast podle půjde oddělat když se odpájí všechny drátové součástky co tam jsou (je to celkem jenom 17 spojů) tak by pak měl s nimi se měl oddělat ten plast.
Ale bohužel nemám odsávačku a je sobota a nemám si jí kde koupit, tak to teď rozdělat nemůžu. :(
Příští týden si ji půjdu koupit, tak to oddělám, zapájím tam zpátky ty upadlé odpory(popřípadě koupím nové) a pak vám hned tady napíšu jestli ten senzor funguje nebo ne.
cmelak

#29 Příspěvek od cmelak »

mengi píše:I prd pánové. Měl jsem ten samý problém - pořád stejný interval, jestli prší, nebo ne. Jen tak pro pobavení jsem si koupil na eBay takové to levné diagnostické rozhraní pro laptop (asi 50 GBP), napíchl jsem auto, načetl a vyresetoval chybová hlášení (bylo tam jedno i pro dešťový senzor), a senzor najednou funguje normálně.

Apropo, jednou jste tady ty hongkongské diagn. šmejdy kritizovali, ale můžu potvrdit, že funguje spolehlivě. Taky musí, je to jenom rozhraní, pracuje počítač. 8)

A jaký rozhraní sis koupil? Mám předFL konektor. Taky jsem přemýšlel, že bych si to pořídil ale ještě nevím pořádně jaký a kde a hlavně jakej program na to sehnat a kde :)
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
Donkey
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Donkey »

libovka píše:
Kamil328i píše:Já mám prozměnu ten problém, že když přepnu na dešťový senzor, tak to stírá v jakýkoliv poloze kolečka stejnou intenzitou a to i když je suchý sklo a neprší...

Já měl E39 a ted mám X5.Oba měli dešták a funguje to divně.Přesně jak píšeš,at dám kolečko kamkoli tak to stírá furt stejně.Zlatej cyklovač.

me to jede bez problemu :) to je divne ze vam ne
JaneCk

#31 Příspěvek od JaneCk »

Já bych tady taky vytrousil nějaké moudro. Když jsem auto koupil, dešťák nefungoval. Zajel jsem s tím do bmw, kde proběhla reinicializace dešťáku a byl jsem poučen, že tomu senzoru škodí postupné vybíjení baterie (a celkově podpětí), že z toho potom zmagoří. Takže bacha na to, až to budete leštit se zapnutým rádiem... :wink:
m740i

#32 Příspěvek od m740i »

m740i píše:Zdravím,

Taky mám problém s tím, že mi nefunguje na mé E38 dešťový senzor.
Tak jsem se teď rozhodl, že ho rozeberu.
Sundal jsem vnitřní zrcátko, vycvaknul ten senzor a hned z kraje toho senzoru na me vykukoval SMD odpor.
Vzal jsem to domu, rozebral a ejhle, vypadl jeste jeden, oba hodnoty 150ohm, no takze problém asi bude v nich.
Dlouho jsem pracoval v jedné firmě na SMD linkách, tak tomu tak trošku rozumím, tak dle mého názoru, měli už ve výrobě špatnou dávku těchto odporů, jsou zoxidované a proto i když z novoty mohli vypadat jako zapájené, byl to studený spoj, který se po létech prostě přestal chovat jako spoj. Když jsem se snažil propájet ostatní, tak mi upadl ještě i třetí.
Bohužel ta destička je zadělaná plastem a tak se k těm odporům nemůžu pořádně dostat,ten plast podle půjde oddělat když se odpájí všechny drátové součástky co tam jsou (je to celkem jenom 17 spojů) tak by pak měl s nimi se měl oddělat ten plast.
Ale bohužel nemám odsávačku a je sobota a nemám si jí kde koupit, tak to teď rozdělat nemůžu. :(
Příští týden si ji půjdu koupit, tak to oddělám, zapájím tam zpátky ty upadlé odpory(popřípadě koupím nové) a pak vám hned tady napíšu jestli ten senzor funguje nebo ne.

Tak už jsem hotov. Rozdělal jsem ho, vyměnil všechny ty 150ohmové rezistory.... Ale nic nepomohlo... Pořád se to chová jen jako klasický cyklovač... :(
Ještě zkusím zajet na diagnostiku, jestli třeba nepomůže výše zmiňované vyresetování chybovách hlášení....
Axel
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Axel »

Pokud v miste optickeho clanku je ryha, d'obek, nebo cokoliv, co permamentne narusuje paprsek, tak destovy senzor vyhodnoti chybu a deaktivuje se. V pripade, ze to byla jenom nejaka odstranitelna hmota jako je asfalt, barva atd., tak se musi plocha senzoru poradne vycistit a senzor diagnostikou znovu inicializovat. U me to inicializovat neslo protoze mam tu horsi variantu, mam tam d'obek od kaminku. Zbyva jenom vymena skla, pricemz se samozrejme musi dodrzet kompatibilita.
Zugy

#34 Příspěvek od Zugy »

Zdarec..me byzajimalo na co je to kolecko cyklovace? Senzzor mi funguje zda se ze normalne..kdyz otocim koleckem tak beze zmeny..i na ostatni polohy packy nema vliv..jinak kdyz prsi hodne tak stira hodne, kdyz trochu tak stira trochu a kdyz prestane prset tak nestira..tusiz postradam funkci toho kolecka, nebo se tim nastavuje citlivost senzoru? Dik
ada540i

#35 Příspěvek od ada540i »

Přečti si druhý a třetí příspěvek na první straně :roll:
BMW M3 F80 - 2018, Mineral gray, manuál, competition paket
http://bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=10&t=98295
Zugy

#36 Příspěvek od Zugy »

Sry..samozrejme sem cetl...ale nejak mi to uniklo..no na druhe poloze kdyz tocim s koleckem tak se nic nemeni..a s tou citlivosti jsrm taky rozfil nevidel..az bude prset..zamerim se poradne jen na sterace.mozna ze byl rozdil maly a prehledl jsem ho..jinak senzor funguje..
ada540i

#37 Příspěvek od ada540i »

Mě se zdá, že ta citlivost funguje, ale rozdíl není nijak výrazný. Nejvíc to jde poznat když jenom mrholí. V nejnižší poloze to stírá jednou za čas, oproti těm citlivějším polohám. Ale při dešti to skoro nejde poznat. Takže využití pro to mám opravdu jenom když slabě mrholí, nebo těsně po dešti kdy se na skle usazují kapičky od okolních aut.
BMW M3 F80 - 2018, Mineral gray, manuál, competition paket
http://bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=10&t=98295
Zugy

#38 Příspěvek od Zugy »

Ok..dik..to by to asi vysvetlovalo...vyzkousim az bude mrholit.. 8)
bubu87

#39 Příspěvek od bubu87 »

ahoj, trochu to tu oživím.
mám otázku ohledně kompatibility dešťáku, jestli je rozdíl třeba v předface x poface u e39. když bych třeba na poface e39 dal starší sklo s předface verze, jestli to nebude něčemu vadit... :)
Odpovědět