Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e39 Tour - nastavení výšky Nivo

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
JPK

#1 Příspěvek od JPK »

Pokoušeli jsem se přes original diagnostiku nastavit výšku Niveau. Automatické nastavení výšky - nereagovalo, ruční nastavení si auto neuložilo a stále ne mezi P a L stranou rozdíl ca 10-12mm a výška je mezi sportovním a komfortním podvozkem.

Máte s tím někdo zkušenosti?
Angelos

#2 Příspěvek od Angelos »

Předpokládam, že jste to zkoušeli přes Inpu, přesně si nevybavuju ty názvy jak to tam je, ale Hand control, tak tim to opravdu jenom dofoukneš/vyfoukneš a pak se to vrátí jak to bylo. Pak je tam volba Tune vehicle level, nebo něco podobnýho, pak se zobrazí stávající hodnoty a pak se zmáčkne myslim tuning a napíšeš tam o kolik to chceš změnit. Pak si to vždycky ručně dodouknu abych viděl, jestli se změna projevila. Tenhle postup nefunguje?
JPK

#3 Příspěvek od JPK »

Angelos píše:Předpokládam, že jste to zkoušeli přes Inpu, přesně si nevybavuju ty názvy jak to tam je, ale Hand control, tak tim to opravdu jenom dofoukneš/vyfoukneš a pak se to vrátí jak to bylo. Pak je tam volba Tune vehicle level, nebo něco podobnýho, pak se zobrazí stávající hodnoty a pak se zmáčkne myslim tuning a napíšeš tam o kolik to chceš změnit. Pak si to vždycky ručně dodouknu abych viděl, jestli se změna projevila. Tenhle postup nefunguje?
Zkoušeli jsme to přes starou i novou diagniostiku (jak se jmenují si nepamatuji - nedělám to já, ale mechanik). V obou se to chová stejně, ta stará má nějaké funkce navíc, které ta nová nemá.
V obou stejně zadáš číslo, on napíše že to upravuje (přitom se nic neděje) a pak napíše, že je všechno OK. Tohle několikrát dokola.
Vrcholem bylo, že když jsme toho zoufají nechali, tak i po odpojení diagnostiky auto stále hlásilo chybu v nastavování výšky, protože bylo stále připojeno v diagnostickém módu. Až odpojení baterky pomohlo a chyba zmizela...
Angelos

#4 Příspěvek od Angelos »

A jinak máš to NIVO bez chyb?

Odkud jsi?
JPK

#5 Příspěvek od JPK »

Angelos píše:A jinak máš to NIVO bez chyb?

Odkud jsi?
Jinak se to chová normálně, přifukuje, hlídá si výšku...

Resp zdá se mi to tvrdé na zadek, ale nikdy před tím jsem s BMW nejezdil, tak nevím...

Praha...
Odpovědět