Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E61 Touring CiC upgrade z CCC - nehraji basaky

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
netopier
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od netopier »

Ahoj.

Koupil jsem si e61 a nehraji v nem repraky pod sedackama. Mam tohle auto poprve a vubec nevim jake jsou kde pojistky kam se kouknout atd. U spolujezdce v kastliku jsem nasel nekolik pojistek, ale nevim zda tam je nejaka jen pro zesilovac.

Zesilovac je tam Harman/Becker malilnkej v zadu v kufru v levo. Hra 6 repraku ale ne ty dva pod sedackama.

Pripadne nemate nekdo ten zesik, ze bych to zkusil vymenit zda neni vadny?

Dik moc za rady.

Alex.
mr_nitroz

#2 Příspěvek od mr_nitroz »

Ahoj, zmeril bych jestli jde do neho napajeni, pokud ano bude nejspise vadny.
Honza325

#3 Příspěvek od Honza325 »

Nejsou basy jenom ztlumený v rádiu?
netopier
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od netopier »

Ahoj. Diky za odpovedi. Zjistil jsem toto:

Napeti do zesiku jde, zesik se aktivuje po zapnuti radia. Kdyz na zesik pripojim jinej zdroj hudby, tak basy hraji.

Dale jsem zjistil ze v aute bylo puvodne CCC ted je tam CIC a v tom muze byt zakopany pes. Tipuju ze po upgradu to prestalo hrat.

Umite to nekdo spravit/nahrat/nakodovat/whatever aby to proste hralo? Je to vubec mozny nebo to musim upgradnout na logic7?

Dik moc za info.

Alex.
airbone

#5 Příspěvek od airbone »

netopier píše:Ahoj. Diky za odpovedi. Zjistil jsem toto:

Napeti do zesiku jde, zesik se aktivuje po zapnuti radia. Kdyz na zesik pripojim jinej zdroj hudby, tak basy hraji.

Dale jsem zjistil ze v aute bylo puvodne CCC ted je tam CIC a v tom muze byt zakopany pes. Tipuju ze po upgradu to prestalo hrat.

Umite to nekdo spravit/nahrat/nakodovat/whatever aby to proste hralo? Je to vubec mozny nebo to musim upgradnout na logic7?

Dik moc za info.

Alex.

Pochopitelne ze to nehra. Cic ako aj ine jednotky nie su plug and play a treba ich samozrejme nakodovat kde je mimo inych dat aj udaj o stupni audiosystemu co mas v aute. Ked cic spravne nakodujes, bude to hrat tak ako ma
mr_nitroz

#6 Příspěvek od mr_nitroz »

Aha, tak jsme doma. Jenom nakodovat to stacit nebude. CIC nema nizkofrekvencni vystup na zesak oproti CCC, je treba pripojit 4 draty co jdou do zesaku dozadu primo na vystup na repraky, napr. na levy predni a pravy zadni a nakodovat klasiku stereo verzi reproduktoru v CIC.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

mr_nitroz píše:CIC nema nizkofrekvencni vystup na zesak oproti CCC,
myslis asi nizkoúrovňové...?
“Ability is what you're capable of doing.”
mr_nitroz

#8 Příspěvek od mr_nitroz »

Jj, proste sub out.
sonyk02

#9 Příspěvek od sonyk02 »

CCC taky nemá žádný výstup pro sub nebo zesík, je potřebe použít převodník na nízkoúrovnový signál z repro výstupu.
netopier
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od netopier »

Ahoj. Nakodovane to je na Hifi. Pak uz je jen moznost TOP-Hifi kde leze vsechno audio ven tim optickym kabelem a nazdar.

Podle schemy CCC ma line out pro ten zesik:

https://www.lexit.cz/cloud/public.php?s ... b423ec8768

CiC nevim :(

Alex.
netopier
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od netopier »

airbone píše:Pochopitelne ze to nehra. Cic ako aj ine jednotky nie su plug and play a treba ich samozrejme nakodovat kde je mimo inych dat aj udaj o stupni audiosystemu co mas v aute. Ked cic spravne nakodujes, bude to hrat tak ako ma

Ahoj. To je jasne. Ten co to menil to samozrejme i kodoval.

Co znamena podle tebe spravne nakodovat? Moznosti ktere mal typek co to kodoval byli jen HiFi nebo TopHifi. Ani jedno ale neposle audiosignal do zadniho zesiku pro subwoofery :(

Dik za info.

Alex.
mr_nitroz

#12 Příspěvek od mr_nitroz »

Nakoduj to na stereo misto hifi a repro zapoj podle tadytoho schematu:

http://5series.net/forums/attachments/e ... em-cic.pdf

Asi by to chtelo pouzit i nejakou vyhybku nebo jak se to jmenuje, aby do zesiku sel jenom signal max 100hz a ne cela frekvence. Sam tam zadnou vyhybku nemam a hraje to fajn, akorat je treba nastavit na CIC basy tak na 4/5 aby to hralo poradne.
mr_nitroz

#13 Příspěvek od mr_nitroz »

Otazka pro znalejsi v audiotechnice. Staci koupit jakykoliv hi-lo adapter nebo je treba nejaky lepsi, ktery ma napr. i regulaci low urovne signalu? Asi si ho tam zapojim at to mam tak jak to ma byt a do zesiku nejde zbytecne cely frekvencni rozsah.
netopier
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od netopier »

mr_nitroz píše:Nakoduj to na stereo misto hifi a repro zapoj podle tadytoho schematu:

http://5series.net/forums/attachments/e ... em-cic.pdf

Asi by to chtelo pouzit i nejakou vyhybku nebo jak se to jmenuje, aby do zesiku sel jenom signal max 100hz a ne cela frekvence. Sam tam zadnou vyhybku nemam a hraje to fajn, akorat je treba nastavit na CIC basy tak na 4/5 aby to hralo poradne.

Dik moc. Hele nemas nekde presne popis co ktery pin na tom konektoru je? Nasel jsem nekolik schem a na nekterych je neco jako "line out" tak bych to rad nejdrive proveril a radsi kdyz tak zapojil na to lineout pokud tam je.
mr_nitroz

#15 Příspěvek od mr_nitroz »

Dej si do googlu bmw cic pinout
netopier
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od netopier »

Na to sem prave koukal a na nekterych:

http://www.ertasvc.ru/userfiles/BM54-pinout.jpg

Je tam Line Out L/R a GND a na nekterych ne.

Alex.
sonyk02

#17 Příspěvek od sonyk02 »

netopier
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od netopier »

mr_nitroz píše:Otazka pro znalejsi v audiotechnice. Staci koupit jakykoliv hi-lo adapter nebo je treba nejaky lepsi, ktery ma napr. i regulaci low urovne signalu? Asi si ho tam zapojim at to mam tak jak to ma byt a do zesiku nejde zbytecne cely frekvencni rozsah.

Ahoj.

Nasel jsem zesilovac ktery to ma vsechno v sobe. Zvazuju ze misto montovani hilow adapteru a filtru pro subwoofer tam dam tento zesik.

http://www.ahifi.cz/zesilovac-gladen-m-line-125-2.html

Alex.
netopier
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od netopier »

Cha tak po dvou hodinach srani se s kabelama a jedhe hodiny nadavek to hraje jak swina :)

Ale...nepouzil jse HI-LO adapter. Ten origo BMW zesilovac na nem nehral a zkousel jsem dva ruzne adaptery. Nakonec jsem to z prdele zapojil naprimo (vystup na zadni repro primo do zesiku) a hraje to jak ma, takze ten zesik ma HIGH LEVEL INPUT.

BTW prodam 2x HI-LOW 2ch adapter a 1x aktivni filtr na subwoofer (zapojuje se na linkovy vstup). Znacka SinusLive a Hollywood/HLC2 :D

Alex.
Odpovědět