Jak to muzu zjistit podle toho ETK čísla?Pavel 528 píše:urcite ne a i podle VIN to sedelo v ETK,ze tam klapky nebyly od vyrobyTANN3R píše:A určitě si neměl vyměněné sání?
Ale uznávám, že v tom je docela bordel, lepší je zjistit, jaké sání je na konkrétním autě. Já se s bezklapkovým sáním na 142kw ještě nesetkal.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
klapky v sani- opravy
-
-
Takže když tam třeba klapky kdysi byly a někdo tam dal saní bez klapek, tak normálně maká?Zdenda530d píše:Myslím, že už je stejně jedno, které modely/ročníky klapky měly nebo neměly... Těch co jsou původní majitelé e39tek tu bude jak do mariáše a zbytek? Jak víte co se s autem dělo, než jste ho koupili... Jediná jistota je sání ven a omrknout to.

-
Než jsem já sundal sání, tak jsem také sbíral z různých zdrojů informace co to způsobí, když bych je dal pryč. Je to 50:50 někdo tvrdí, že auto ztratí tah od nízkých otáček a stoupne spotřeba, jiný tvrdí, že se žádná ztráta výkonu nekoná a jedná se opět jen o kurvítko, které nepřidává nic než obavy kdy se vyjebe... Já nevím, nemám s čím porovnat, od koupi své e39 jsem je tam neměl a zátah se mi zdá OK. Od cca 1600ot to narůstá exponenciálně a plynule a po 2000ot to jde zatraceně strmě, stejně se kvůli dvouhmotě snažím jezdit nad hranicí 2000ot takže je mi to tak nějak fuk. Avšak vědomí, že bych tam měl něco, co se kdykoli může ulomit a spadnout rovnou do motoru... Jsem rád, že je tam nemám, ať už to tak je z výroby (což si myslím) a nebo někdo předemnou sání vyměnil.
Ještě tu přidám něco co sem možná nepatří...
e39, 142kw, r.v. 2001, pneu 18" (235/40 - 255/35), manuál
bez klapek
bez EGR
bez DPF
bez chipu
jízda téměř podle předpisů (jednou jsem to chtěl zkusit) včetně proplítačky městem se studeným motorem jízda po okreskách.
Ještě tu přidám něco co sem možná nepatří...
e39, 142kw, r.v. 2001, pneu 18" (235/40 - 255/35), manuál
bez klapek
bez EGR
bez DPF
bez chipu
jízda téměř podle předpisů (jednou jsem to chtěl zkusit) včetně proplítačky městem se studeným motorem jízda po okreskách.
- Přílohy
-
- consumption.jpg (113.48 KiB) Zobrazeno 272 x