MastaAuflauf píše:kurevtor píše:Že by tě A7 nemohla ohromit výbavou a pohodlím a jízdou si fakt nemyslim. V A7 samozřejmě lze mít výbavu aut pro velký holky (resp. bez toho to nekupuj!!) - odfuky sedaček, softclose, alcantra, kamery atd., navíc A7 má regulaci tuhosti podvozku a regulaci výšky podvozku a kdo jezdí s audinama ví, že se s nima jezdí skvěle, to dynamický servořízení je prostě skvělý a na vzduchu jsou opravdu hodně pohodlný. Pár audin jsem v ruce měl a musim říct, že obyčejná A6 C6 se vzduchovym podvozkem je stejně komfortní jako E65 s DD a EDC. Jasně, v zatáčkách na tom s nedotáčivostí asi nebude tak dobře jako BMW, ale i tak budeš spokojenej.
Rozhodně ale nebudeš spokojenej se servisem

Připrav se na nechutný výše faktur ze servisu a pokud budeš řešit nějakej nepříjemnější problém tak sehnat někoho kdo tomu skutečně rozumí nebude snadné. Navíc u A7 s mnoha opravami prostě musíš do autorizovanýho servisu (tzn. zaplatíš víc a ještě to pravděpodobně poserou).
Každopádně 3.0TDI není podle mě lepší volbou než 3.0TSFI. Navíc TDI nemají rozvody v řetězu, ne?
s jakými opravami musím do autorizovaného servisu? toho bych se popravdě celkem bál.
no u těch rozvodů popravdě nevím, ale našel jsem na netu tohle, tak asi jsoi řetězové?
http://www.autokseft.cz/Nahradni-dily/A ... 304_100313někde jsem četl, že ten 2.8FSI spíš nebrat, je to jen 150kW, ty osobně máš nějakou zkušenost s tím benzínem 3.0 TFSI?
ano, obava je na místě. Za dobrý den tam s A7 necháš asi tak 1200 s DPH a pak to jede... A7 je v podstatě A8 "coupe" takže očekávaj nejvyšší sazbu za hodinu práce - jako má A8 a Q7. Nejhorší je, že za ty prachy to často spíš dojebou..
2.8 určitě nebrat, jak jsem psal - dělá se jen v kombinaci s multitronicem a ten bych na víc jak 100kw raději nebral. 3.0TFSI je co jsem tak slyšel celkem OK motor, s těmi rozvody v řetězu jsem si celkem jistej. Navíc ten třílitr má dost potenciál a za pár peněz z toho jde vymáčknout ještě víc než na kolik je sériově seřízenej.
Buď rozumnej - pokud si koupíš A7 3.0TDI s tím požadovaným nájezdem 100-125 tisíc km tak si akorát koupíš auto zralý na nový vstřiky, rozvody, pumpu atd. A pochybuju, že tohle bude za pětimístnou částku
A s čím vším do servisu? Se vším, kde je potřeba diagnostika, takže se vším. Před pár lety mi týpek s A8 vyprávěl jak se musí každá vyměněná řídící jednotka aktivovat v aut. servisu pomocí online centrály v DE. Aby se např. ukradený auta nemohly rozprodat na díly... Nepamatuju si jak se ten systém jmenuje a nevím jak to skutečně funguje, ale pochybuju, že by ten systém neměla A7. Takže se vším hezky do salonu, takže ve finále budeš z autorizovanýho servisu znechucenej a zoufalej takže budeš uhánět Lumpiqa a podobný lidi z audiklubu, který mají audiny v malíčku a to tě bude stresovat ještě víc
Myslím, že u A7 je 3.0TFSI jasná volba, protože to nebude žrát o moc víc než TDI...